(advertentie)

Stresa aan het Lago Maggiore

Stresa Lago Maggiore

Stresa is een prachtige stadje aan de westkant van Lago Maggiore in Italië. Het stadje trekt jaarlijks vele toeristen en heeft veel bezienswaardigheden. In het stadje zelf ongeveer vijfduizend mensen, maar jaarlijks komen er veel toeristen die verblijven in de prachtige hotels die Stresa biedt. Voor Stresa is toerisme een erg belangrijke bron van inkomsten. Net als veel andere plaatsen aan het Lago Maggiore heeft Stresa prachtige uitzichten en veel historische geschiedenis.

Zin in een vakantie naar Italië?

Stresa, stad van adel

In de vorige eeuw was Stresa een erg populaire stad onder de Europese adel. Ze kwamen per trein naar Stresa en verbleven in de schitterende hotels die aan het water staan. Wanneer je nu Stresa in komt rijden vanaf Baveno kom je langs al deze hotels en kijk je je ogen uit. Het ene hotel is nog groter en mooier dan de andere. Enkele van deze hotels zijn:

  • Lago, MaggioreGrand Hotel Bristol
  • Grand Hotel Des Iles Borromees
  • Hotel Royal
  • Hotel Regina Palace

Overnachten in één van deze hotels is redelijk prijzig, maar gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om in Stresa aan het Lago Maggiore te overnachten. Zo zijn er verschillende goedkopere hotels, maar ook appartementen, campings en vakantiehuizen te vinden in en rondom het stadje.

Centrum van Stresa

Stresa heeft in tegenstelling tot de grote, statige hotels een klein centrum. Het is een schattig en typisch Italiaans centrum, met midden in een plein. Op dit plein vind je allemaal leuke terrasjes waar je voor weinig geld een heerlijke pizza kunnen eten. Verder vind je in de straatjes rondom het centrum ook nog een aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten. In het centrum vind je een aantal leuke (souvenir)winkeltjes waar je fijn kunt rondkijken. Voor heerlijk ijs en veel keuze raden we L’angolo del Gelato aan. Je vindt de ijssalon aan het plein in het centrum.

Vermaak in Stresa, Lago Maggiore

Vanaf Stresa heb je een mooi uitzicht op de Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore. Vanaf de haven van Stresa gaan er verschillende boten naar de eilanden toe. Het is absoluut een aanrader om deze schattige eilandjes te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat de restaurantjes op de eilandjes hogere prijzen hanteren dan op het vaste land. Vanuit Stresa gaat er een kabelbaan omhoog naar de Mottarone, dit is de hoogste berg van het gebergte tussen het Lago Maggiore en het Ortameer. Je kunt hier heerlijke rodelen en hebt een prachtig uitzicht over Stresa en het meer.

Bezienswaardigheden in Stresa

Naast de Borromeïsche eilanden en de Mottarone heeft Stresa nog meer bezienswaardigheden:

  • Villa Pallavicino, deze villa is in 1855 gebouwd als vakantiehuis voor koningin Margharetha en koning Umberto I van Italië
  • De kerk van Sint Ambrogio, gebouwd in de Neoklassieke stijl door Giuseppe Zanoia in 1790

photo by : Roger W