(advertentie)

Vakantie Puglia

zee kustplaats

Ga op vakantie naar Puglia, de verrassende regio van Italië! Deze regio ligt in de hak van Italië. In Puglia vind je helderblauw water, grillige rotsen en witte stadjes. Italiaanse charme ten top! Dat zagen de Beckhams ook, die vertrokken in 2019 naar Puglia voor een heerlijke vakantie met het gezin.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Italië?

Puglia, ook wel Apulië genoemd, is niet bekend onder toeristen. Dat maakt deze regio van Italië rustiger en authentieker. Het ligt aan de Adriatische en de Ionische Zee, op 80 kilometer afstand van de kust van Albanië. In het binnenland van Puglia vind je veel wijn- en olijfgaarden, aan de kust verschillende vissersplaatsjes.

Vakantie naar Puglia

Puglia is verrassend en veelzijdig. De zonliefhebber zoekt de verschillende stranden op, de cultuurliefhebber bezoekt de historische bezienswaardigheden en de actievel vakantieganger fietst, surft en wandelt. Ook voor een luxe vakantie zit je op Puglia goed, je vindt er prachtige 5-sterren hotels.

 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Vakantiehuis
 • rotsen zeeLuxe vakantie
 • Groepsrondreis

Een ideale vakantie naar Puglia is er een waarbij je naast een vakantiehuis ook een auto huurt. Vanuit je eigen plekje rij je dan naar alle mooie plekken in Puglia, zoals de trulli’s in Alberobello, de heerlijke stranden in Gargano en deze bijzondere rotsen bij Lecce (zie foto).

Weer en klimaat

Puglia heeft een mediterraan klimaat, wat milde winters en droge, warme zomers betekent. De beste reistijd is mei tot en met oktober, het is er dan tussen de 20 en 30 graden. Ook valt er in die maanden amper neerslag. In juli en augustus schommelt de temperatuur vaak tussen de 27 en 32 graden.

To do in Puglia

 • Fietser in ItalieGeniet van een relaxte avond bij een van de wijnbars in Puglia.
 • Proef het eten van een lokale inwoner met een heerlijk wijntje uit Puglia.
 • Wandel in de Oase van Salento, een natuurgebied met grotten en ravijnen.
 • Breng een bezoek aan een van de markten die in elke stad worden gehouden.
 • Ga een avondje stappen in Bari, waar in de zomer grote feesten worden georganiseerd.
 • Stap op de fiets! In Puglia is niet veel hoogteverschil waardoor je er heerlijk kunt fietsen.
 • Ga op 26 augustus naar Ostuni, daar is een festival waarbij ruiters in glimmende rood en witte uniformen door de stad rijden.

Vakantie boeken naar het authentieke Puglia

Ga jij deze zomer ook naar het verrassende Puglia? Zonder het massatoerisme genieten van de Italiaanse cultuur? Samen bekijk je dan de mooie bezienswaardigheden, zoals de trullistad Alberobello en de stranden bij Monopoli. Fietsend ontdek je de schoonheid van de wijngaarden en breng je een bezoekje aan een van de gezellige markten. Een vakantie in Puglia is heerlijk!

Deze reisorganisaties bieden onder andere een vakantie naar Puglia aan. Ontdek wat bij jou past!

Top 8 bezienswaardigheden en stranden in Puglia

In Puglia vind je de mooiste plekjes! Bekijk de bekende trulli’s, de witgekalkte huisjes met een rond dak in Alberobello. Of ga naar Lecce, de barokstad van Puglia.De kuststad Otranto wordt de mooiste stad van Puglia genoemd, hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

stad witte huisjes

 

1. Trulli’s in Alberobello

Meer dan 1.000 trulli’s, de unieke witgekalkte huisjes met een rond dak. Deze eeuwenoude huisjes zie je terug in heel Puglia, maar nergens zo veel als in Alberobello.

Strand Gargano Puglia

 

2. Stranden van Gargano

Gargano is een bergachtig schiereiland, uitgeroepen tot Nationaal park Gargano. Je vind hier een woeste kust met loodrechte rotswanden en de mooiste stranden, vooral tussen Peschici en Vieste.

Otranto Puglia

3. Kuststad Otranto

De mooiste kuststad van Puglia! Deze ommuurde stad heeft bijzondere toegangspoorten, een verdedigingstoren en Romaanse kathedraal. Daarnaast vind je hier het heerlijke witte strand Torre dell’Orso, met de 2 witte rotsen die boven het blauwe water uitsteken.

Lecce kerk

4. Barokstad Lecce

Net een openluchtmuseum is Lecce, de barokstad van Puglia! Je vind hier de rijkelijke versierde Santa Croce en een enorm Romeins amfitheather.

strandje

5. Polignano

Deze stad is aan de Adriatische Zee op steile kliffen gebouwd, een prachtig gezicht. In het hart vind je een klein en gezellig kiezelstrand, in de rotsen uitgesleten onder een oude Romeinse brug.

Puglia vissersstad

6. Vissersstad Monopoli

Dichtbij Polignano ligt het gezellige visserstadje Monopoli. Heerlijk om hier rond te slenteren en de vissers aan het werk te zien. Ook qua stranden zit je hier goed. Het stadsstrand heeft uitzicht op de oude stadsmuur en bij Capitolo vind je zandstrand met duinen en meerdere strandtentjes.

Kasteel

7. Castel del Monte

Dit perfect gebouwde achthoekige kasteel staat ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, en is ook van binnen prachtig.

eiland

8. Schiereiland Gallipoli

Het oude centrum van deze stad ligt op een schiereiland in de Ionische zee. De prachtige stranden worden ook wel vergeleken met het Caribisch gebied!