(advertentie)

De Italiaanse bloemenriviera in Ligurië

Vernazza

De bloemenriviera in Italië is een prachtige kuststrook rondom de havenplaats Genua en onderdeel van de regio Ligurië. De Italiaanse bloemenriviera loopt van de Franse grens tot Toscane en ligt aan de Ligurische Zee, wat een onderdeel van de Middellandse Zee is. Deze streek aan de Ligurische Zee wordt ook wel de Ligursche kust of Italiaanse Riviera genoemd. De Italiaanse bloemenriviera is op te delen in twee delen. Het westelijk deel wordt in het Italiaans Riviera di Ponente genoemd en het oostelijk deel Riviera di Levente. De hele regio Ligurië is natuurlijk prachtig, maar de Italiaanse bloemenriviera is wel heel speciaal. Je vindt hier de mooiste schilderachtige dorpjes in allerlei mooie pasteltinten. Werkelijk prachtig! De bloemenriviera is een mooie streek om heerlijk te genieten van alles wat Italië je als vakantieland te bieden heeft. Lekker eten, mooie cultuur en een heerlijk klimaat. Ook is deze streek ontzettend populair voor een roadtrip. Kortom; de Italië-liefhebber moet een keer naar de Italiaanse bloemenriviera op vakantie!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Italië?

Mooiste plaatsen en steden

Wat zijn de mooiste plaatsen en steden om te bezoeken tijdens je vakantie naar de Italiaanse riviera? We sommen ze hier alvast kort voor je op. Later in dit artikel vind je er meer informatie over:

 • San Remo
 • Ventimiglia
 • Portofino
 • Cinque Terre
  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

Riviera di Ponente

Porto, VenereHet westelijke deel van Ligurië, de Riviera di Ponente, is een smalle kuststrook aan de Ligursche Zee. Deze regio staat vooral bekend vanwege de prachtige badplaatsen met de mooie zandstranden. Verder zie je in de Riviera di Ponente veel bloemen om je heen. De bloemen- en olijventeelt is hier nadrukkelijk aanwezig, vandaar dat dit gebied met trots de naam Italiaanse bloemenriviera draagt. Een populaire plaats in Riviera di Ponente is San Remo. San Remo kan je kennen van de bekende wielerklassieker Milaan – San Remo, één van de eerste wielerwedstrijden van het wielerseizoen. In San Remo vind je veel dure, chique winkels en het populaire casino van San Remo. Een andere populaire badplaats in Riviera di Ponente is Ventimiglia. Ventimiglia ligt vlak bij de grens met Frankrijk en is een erg mooie stad. Je vindt hier een mooie kerk, een botanische tuin en een gezellige haven. Ben je met vakantie in de Italiaanse bloemenriviera, dan mag je deze twee dorpen zeker op je to-see-list zetten!

Riviera di Levente

Cinque Terre VernazzaDe oostelijke kustlijn van Ligurië heeft een veel woester en ruiger landschap. Kenmerkend voor de Riviera di Levente zijn de vele rotspartijen met daar tegenaan de kleine vissersdorpjes met de gekleurde huisjes in allerlei pasteltinten. Dit zorgt voor een erg idyllisch plaatje en prachtige foto’s. De steile kliffen en bergen maken het uitzicht compleet. Bekende plaatsen in deze regio van de bloemenriviera in Italië zijn de Cinque Terre. De Cinque Terre zijn vijf kleine dorpjes aan de kust van Italië: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpen staan op UNESCO’s werelderfgoedlijst samen met de eilandjes Palmaria, Tino en Tinetto. De mooiste haven aan de Middellandse Zee vind je in Portofino. Deze populaire badplaats in Ligurië met als bijnaam Portus Delphini geeft je een prachtig uitzicht over dolfijnen. In dit schilderachtige dorpje is het de moeite waard om te wandelen naar Castello di San Giogio. Het uitzicht vanaf deze oude vesting is werkelijk prachtig! Je kijkt uit over de hele Italiaanse bloemenriviera.

Genua bezoeken

GenuaAls je in de Italiaanse bloemenriviera bent moet je ook zeker de stad Genua bezoeken. Genua, ookwel Genova genoemd is de hoofdstad van Ligurië en een prachtige stad om te bezichtigen. Het is de grootste havenstad van Italië en heeft een gezellig historisch centrum. In dit centrum vind je veel invloeden van de middeleeuwen en gebouwen met indrukwekkende architectuur. Ieder jaar komen veel toeristen deze stad in de Italiaanse riviera bezoeken. Mede ook doordat Christoffel Columbus hier is geboren. Het centrum van Genua is autovrij, deze stad bezoek je dus wandelend. Slenter over de prachtige pleinen, de idyllische wijken en verwonder je over de kleurrijke haven. De bekendste bezienswaardigheden in Genua zijn de oude haven Porto Antico en de vele stadspaleizen uit de 16e eeuw aan de Via Garibaldi.

Vakantie naar de Ligurië boeken? Aanbiedingen bekijken

Overnachten Italiaanse bloemenriviera

Ga je op vakantie naar Ligurië? Houd dan rekening met prijzige overnachtingen. Wil je een goedkope slaapplek in een leuke omgeving? Kies dan voor een overnachting in Genua in plaats van in de duurdere dorpen Portofino of de Cinque Terre. De toeristische badplaats Portofino en het mega toeristische Cinque Terre bieden veel slaapplekken, maar deze zijn erg prijzig. Vanaf Genua ben je met de trein binnen een halfuur op elke badplaats in de buurt. Genua is een perfecte plek om te overnachten in de Italiaanse bloemenriviera!

Campings in de regio

In de Italiaanse bloemenriviera zijn er ontzettend veel campings waar je zou kunnen gaan kamperen. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden:

 • Camping Il Villagio di Guele
 • Camping La Sfinga
 • Camping Mare Monti
 • Camping Bella Vista

Klimaat & Weer

Het weer in de Italiaanse bloemenriviera is, net als in heel Italië, heerlijk. Ligurië kent warme zomers en relatief ook warme winters. Typisch voor het klimaat in deze streek zijn de hoosbuien die ineens kunnen losbarsten. Vanaf september t/m ongeveer februari kan er ineens erg veel neerslag vallen. Wat dan weer opgevolgd wordt door zonneschijn. In de zomermaanden juni en juli heb je de minste kans op regen en neerslag. De gemiddelde temperatuur is het hoogst in de maand augustus. In augustus is de gemiddelde maximale temperatuur zo’n 27 °C. Niks zo onvoorspelbaar als het weer. Houd tijdens je vakantie dus altijd goed de weersvoorspelling in de gaten!

Kaart