(advertentie)

Fly drive Italie

Cultuurvakantie Italie - Het collosseum

Italië is een zeer populaire vakantiebestemming en eigenlijk is dat wel logisch. Zo heeft Italië een zeer divers landschap, een subliem klimaat en zeer veel cultuur- en kunstschatten. Alleen de provincie Toscane heeft al meer UNESCO Werelderfgoederen dan welk ander land ter wereld! Wil je op vakantie naar Italië, maar heb je geen idee waar te beginnen? Overweeg een Fly drive vakantie. Een Fly drive vakantie is de ideale vakantiebesteding als je veel van een land of streek wilt zien. Aangekomen op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar die je je hele vakantie kunt gebruiken. Zo kan je alle hoogtepunten van Italië bewonderen in één vakantie, of juist alle romantische plekjes binnen een bepaalde streek leren kennen.

Zin in een vakantie naar Italië?

Iedere regio is weer anders

Het land Italië is relatief jong. Pas in 1861 werden alle regio’s samengevoegd in één natie. Als gevolg daarvan voelen veel Italianen zich vooral verbonden aan hun eigen regio. Zeker bij een rondreis valt het op dat elke regio zijn eigen tradities en gewoontes kent. Om van de diversiteit van Italië te genieten is het daarom aan te raden om een rondreis te maken. Zo is een fly drive Italie uitermate geschikt om het authentieke Italië te ontdekken.

Kustlijn ToscaneOndanks de culturele rijkdom kun je in Italië ook prima voor een zonvakantie terecht. Het land heeft namelijk prachtige kustlijnen met luxe resorts en boulevards.

Bestemmingen Fly drive Italië

Een fly drive Italië kan veel verschillende bestemmingen hebben. Je kunt het vliegtuig pakken en vervolgens richting één van de meren van Italië rijden. Een heerlijke vakantie rond het Comomeer, het Gardameer of Lago Maggiore. Wil je liever genieten in Toscane, Sicilië of Sardinië? Ook deze gebieden zijn te bezoeken door middel van een fly drive Italie vakantie. Of maak een rondje langs alle grote steden van Italië. Wat denk je van een route van Turijn via Milaan, Verona en Venetië naar Bologna. Op de terugweg kan je dan nog een stop maken aan de kust bij Pisa en Genova zodat je weer terugkomt in Turijn.

TIP: Bekijk de pagina over Reisorganisaties en ontdek welke organisatie jouw ideale Fly Drive Italië aanbiedt!

Wanneer naar Italië?

Probeer de maanden juli en augustus te vermijden, vooral als je in een populaire badplaats verblijft. Eigenlijk is het dan te warm om te zonnen en het is er dan steendruk. In deze periode zijn veel Italianen zelf ook op vakantie, waardoor veel plaatsen uitgestorven lijken. Het voorjaar is de mooiste tijd voor een rondreis door Italië, vooral in de maanden april, mei en juni. Het najaar is ook een goede optie, vooral in de maanden september en oktober. Het weer is dan heerlijk, het water is warm genoeg om te zwemmen en het is veel minder druk.

  • Hoogseizoen: half juni en met augustus
  • Tussenseizoen: april, mei en september, oktober
  • Laagseizoen: november t/m maart (behalve de kerstvakantie)

Autorijden in Italië

Italië heeft goed onderhouden wegen waar je prima auto kunt rijden. Houd tijdens het autorijden in Italië rekening met de volgende tips:

  • Autorijden in ItalieMijd de binnenstad van grote Italiaanse steden. In veel historische binnensteden lijkt het voor automobilisten net een doolhof. De smalle straatjes en de hoge gebouwen maken autorijden erg lastig. Tip: Parkeer de auto iets buiten het centrum en ga met het openbaar vervoer verder.
  • Op de veel snelwegen en bij bergpassen en tunnels moet je tol betalen. Op deze Autostrada kan je tol contact of met creditcard betalen. Snelwegen waar je geen tol hoeft te betalen in Italië heten Superstrada.
  • Neem de parkeerschijf uit Nederland mee op vakantie naar Italië. De Nederlandse parkeerschijf mag je ook in Italië gebruiken.
  • Let in grote steden zoals Rome, Florence en Milaan op verkeersborden met Zona Traffico Limitato of Zona Tutelata. Dit betekent dat je deze straten niet in mag rijden. Behalve als je in deze zone in een hotel slaapt en je kenteken aan het hotel hebt doorgegeven. Staan er kleine hamertjes linksonder op het verkeersbord? Dat betekent dat je op zon- en feestdagen wel de zone in mag rijden. Let hier heel goed op. Door middel van camera’s controleren ze alle kentekens en de boete wordt gewoon naar Nederland gestuurd!

Fly drive Italië: Bezoek Rome!

De stad Rome overtreft alle andere steden van Italie. Deze grote stad herbergt zoveel bezienswaardigheden dat het wel een openluchtmuseum lijkt. Het is raadzaam om minimaal 2 dagen voor deze bruisende hoofdstad in te plannen in je fly drive Italie.

photo by: Diliff