(advertentie)

Een onvergetelijke vakantie aan de Italiaanse meren

Meer van Lugano, Italiaans meer

De Italiaanse meren zijn een paradijselijke vakantiebestemming voor hen die van watersport en een strandvakantie houden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of  u nu kiest voor een groot of klein of toeristisch meer, de gastvrijheid van de Italianen is hartverwarmend en de Italiaanse keuken compleet met pizza en wijnen komt u overal tegen.

Zin in een vakantie naar Italië?

Meer van Lugano

Het meer van Lugano ligt in Ticino, dankzij het Middellandse Zee klimaat groeien hier citrusvruchten en vindt u hier stranden met palmbomen. In deze sfeer beleeft u nog meer plezier aan een vakantie bij een Italiaans meer.  U kunt met de tandradbaan van Capolago van boven af het meer bewonderen. Deze regio was ooit onderdeel van een smokkelaarsroute.

Tweede grootste meer

Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. U vindt hier zowel bergen als stranden. Dit landschap biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals op het water surfen, zeilen, duiken, snorkelen, vissen en roeien en op het land wandelen, klimmen en mountainbiken. Adem de authentieke Italiaanse sfeer, bezoek een musea of een dorp in de omgeving.

Genieten aan de Italiaanse meren

U kunt bij de Italiaanse meren fijn uitrusten, aan de kant van het water, op een boot of lekker op uw eigen terras van uw vakantiehuis in goed gezelschap van een glas wijn, boek of partner. Sluit de dag plezierig af met een etentje in een Italiaans restaurant. Op deze manier kijkt u met plezier terug op uw Italiaanse avontuur.

Trasimeno meer

Het Trasimeno meer ligt prachtig tussen de heuvels. Het meer is wat kleinschaligere, ideaal als u niet van massatoerisme houdt. Hier kunt u een melancholische sfeer ervaren naar aanleiding van de plaatselijke legende, de vissers op het meer zullen dit bevestigen. Een koningszoon ontmoette de nymf Agilla op het meer, dit was liefde op het eerste gezicht met als resultaat een huwelijk, een dag na het huwelijk ging de prins baden in het zelfde meer en verdronk. Sindsdien dreef Agilla in een boot op het meer op zoek naar haar prins. Daarom vindt u daar ook het dorpje met de naam Agello.

Vakantie aan de Italiaanse meren boeken

Een vakantie aan de Italiaanse meren is een belevenis! U vindt hier alles wat u nodig heeft voor een gezellige en romantische vakantie, dat wil toch iedereen? Er zijn allerlei manieren om uw vakantie door te brengen, bijvoorbeeld door het huren van een heerlijk vakantiehuis zoals in de aangeboden link.