(advertentie)

Dit mag je zeker niet missen op Sicilië

Palermo Sicilië

Op Sicilië kun je het echte Italiaanse leven ervaren, genieten van de heerlijke Italiaanse keuken, struinen over levendige markten en slenteren door authentieke dorpjes. Dit afwisselende eiland heeft alles voor een onvergetelijke vakantie en met een huurauto kun je alle bezienswaardigheden één voor één afstrepen. Dit mag je absoluut niet missen tijdens een roadtrip door Sicilie:

Zin in een vakantie naar Italië?

Palermo

Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen hun stempel op de stad gedrukt. Daardoor is Palermo misschien wel een van de meest diverse en interessante steden van Italië. De levendige stad staat boordevol prachtige monumentale gebouwen en kathedralen. Het Palazzo dei Normanni bijvoorbeeld, is het oudste koninklijke gebouw van Europa. Het is in de negende eeuw gebouwd door de Emir van Palermo. Later kozen de Noormannen het paleis als residentie voor hun koningen. In 1132 voegde Koning Roger II de beroemde Capella Palatina toe aan het paleis. Deze kapel is nu een van de mooiste bezienswaardigheden van Palermo en het best bewaarde voorbeeld van de Arabische-Normandische-Byzantijnse stijl die Sicilië zo kenmerkt. In Palermo is ook het toonaangevende Museo Archeologico Regionale de moeite van een bezoek waard.

Syracuse

Ooit was Syracuse zeer rijk en invloedrijk en dat merk je nu nog als je door het centrum van dit beeldschone stadje aan de oostkust van Sicilië wandelt. Syracuse werd al in de achtste eeuw voor Christus gesticht door de Grieken. Daar kun je nu nog sporen van terugvinden in de vorm van een Apollo tempel op het Piazza Pancali en een bijna volledig bewaard gebleven tempel gewijd aan Athene van circa 500 v. Chr. Syracuse heeft ook een archeologisch park waar je overblijfselen uit diverse tijdperken kunt bewonderen. Het meest indrukwekkend zijn het Romeinse en het Griekse theater. Het Griekse theater biedt plaats aan maar liefst 15.000 man en het Romeinse theater doet niet onder voor het Colosseum.

Siciliaanse stranden

Ben je een liefhebber van zon, zee en strand, dan kom je op Sicilië zeker aan je trekken. Het eiland wordt namelijk omzoomd door heerlijke stranden. Met 1.500 kilometer aan kustlijn is er altijd wel een strand in de buurt. Aan de westkust is het strand van San Vito Lo Capo bijzonder aangenaam. Rondom Scala dei Turchi zijn veel mooie brede stranden waar je een heerlijk dagje kunt relaxen. Cefalù is een gezellige kustplaats ten oosten van Palermo, voorzien van een mooi strand.

Beeldschone Griekse tempels in de Tempelvallei

Hou je van geschiedenis en archeologie, dan kun je je hart ophalen in Sicilië. Dankzij de rijke geschiedenis struikel je er namelijk over de historische bezienswaardigheden. Een absolute aanrader is de Tempelvallei, net buiten Agrigento. Hier tref je een verzameling van de best bewaarde Dorische tempels buiten Griekenland. De Tempelvallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast heb je er een prachtig uitzicht over de omgeving.