(advertentie)

De Mottarone in Stresa

Mottarone Lago Maggiore

Op de grens van Italiaanse provincies Verbania en Novara ligt de berg Mottarone. De berg is 1491 meter hoog en is het hoogste punt van het gebergte tussen het Lago Maggiore en het Ortameer. Je kunt de Mottarone vanaf beide kanten bereiken. Wanneer je op de berg staat, heb je een uitzicht over zeven meren in de omgeving en op de prachtige Alpen. De Mottarone wordt beschouwd als één van de mooiste natuurlijke balkons in Piëmont.

Zin in een vakantie naar Italië?

Naar de Mottarone vanuit Stresa

Je kunt vanuit Stresa met een kabelbaan naar de Mottarone. Deze kabelbaan doet er ongeveer 20 minuten over en er kunnen 40 passagiers tegelijkertijd in de cabine. Met de kabelbaan kun je niet helemaal op de top komen, maar je kunt deze wel bereiken met een stoeltjeslift die vanaf dat punt gaat of door 15 minuten omhoog te wandelen. De kabelbaan maakt ook een tussenstop in Alpino, hier kun je uitstappen om de botanische tuinen daar te bezoeken. De kosten voor een retourtje zijn €19,- p.p. (hier zit ook de stoeltjeslift bij in begrepen).

Een andere optie om de Mottarone te bereiken is door zelf naar boven te rijden. De weg naar boven is goed toegankelijk, maar op sommige plekken zitten er gaten in het asfalt. In de zomer van 2014 waren ze bezig om op sommige plekken het asfalt te vervangen. Halverwege de weg omhoog moet je €7,00 tol betalen. Dit hoef je op de terugweg niet meer te betalen, maar je moet dan het bewijs van betaling afgeven.

Uitzicht vanaf de Mottarone

Zodra je boven op de Mottarone bent aangekomen, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de westelijke Alpen en het Noord-Italiaanse merengebied. Je hebt een geweldig goed uitzicht op het relatief dichtbije bergmassief van de Monte Rosa. Zoals al eerder gezegd heb je vanaf de top zicht op zeven meren, namelijk het Lago Maggiore (met de Borromeïsche eilanden), Meer van Mergozzo, Ortameer, Meer van Biandronno, Meer van Varese, Meer van Comabbio en Meer van Monate.

Vermaak op de Mottarone

Mottarone rodelenBoven op de Mottarone is van alles te doen. Er zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Daarnaast is er ook een rodelbaan die in de zomer én winter geopend is. De kosten hiervoor zijn €5,- per ritje voor volwassenen en voor kinderen €4,- per ritje. Wat absoluut ook een aanrader is om te doen op de Mottarone is een ritje op een mountainbike. Je kunt naar boven fietsen, daar even uitrusten met een heerlijk broodje en een glas koud drinken en dan weer naar beneden fietsen. Er zijn goed gemarkeerde paden om te mountainbiken. Op de berg zijn  ook mountainbikes te huur.

In de winter is de Mottarone een mooi wintersportgebied met 21 pistes. Er zijn acht blauwe, tien rode en drie zwarte pistes en in totaal zijn ze meer dan 20 kilometer lang. Ook in de winter kun je dus heerlijk genieten op de Mottarone.