(advertentie)

Stedentrip naar Florence

Florence

Florence, in het Italiaans Firenze, is de hoofdstad van Toscane, een streek in Italië. Deze prachtige stad aan de rivier de Arno telt 377.000 inwoners. Kenmerkend voor de stad zijn de vele kerken en musea in Florence. Veel bekende schilders, waaronder Michelangelo en Leonardo da Vinci, hebben in deze culturele stad gewoond. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze kunstzinnige stad, maar er zijn ook ontzettend veel andere bezienswaardigheden in Florence. De bekendste bezienswaardigheid uit deze stad is de Ponte Vecchio. Deze brug met allerlei winkeltjes is een ware toeristische trekpleister. In deze stad vind je veel aandenkens aan de eerste groothertog (1537-1574) van Toscane, Cosimo de’Medici. De familie de’Medici was lange tijd de belangrijkste en machtigste familie van Florence. Tijdens een stedentrip naar Florence word je ondergedompeld in het heerlijke Italiaanse leven. Italiaans eten, musea en het heerlijke Italiaanse klimaat. Dit beleef je allemaal tijdens een weekend Florence!

Je favoriete stad bezoeken?

Zin in een vakantie naar Italië?

Vakantie Florence

Een vakantie naar Florence kan je op verschillende manieren besteden. Je kunt uiteraard een weekendje Florence boeken, zodat je een heerlijke stedentrip kunt beleven. Daarnaast kan je ook tijdens een vakantie naar Toscane een dagtrip naar Florence maken. Ook op deze manier kan je de prachtige stad bewonderen. Populaire reisvormen voor een vakantie naar Florence zijn:

  • Stedentrip
  • Autovakantie
  • Rondreis

Stedentrip

Er zijn verschillende reisaanbieders die een citytrip naar Florence aanbieden. Bedenk van te voren of je graag een stedentrip inclusief vlucht en hotel wilt boeken, of dat je dit liever loskoppelt. Wil je vliegen vanaf Eindhoven of Amsterdam? Of juist vanaf België? Allerlei keuzes die je kunt maken bij het boeken van een stedentrip. Keuzes die ook de prijs van jouw weekend zullen bepalen.

Klimaat Florence

Florence, uitzicht vanaf Basilica di Santa Maria del FioreFlorence heeft net als het grootste deel van Italië een mediterraan klimaat. Het klimaat in Florence kenmerkt zich door milde winters en in sommige gevallen hete zomers. Het weer in Florence in de winter is een stuk aangenamer dan in Nederland. De gemiddelde temperatuur in december en januari is zo’n 9°C. Het weer in Florence in de zomer is een heel stuk warmer. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden juli en augustus is zo’n 30°C. Ben je in de zomer in de buurt van Florence en wil je graag deze prachtige cultuurstad bezoeken? Neem dan voldoende zonnebrand en zonnebescherming mee. De zomerse zon in Florence is erg sterk! De beste reisperiode voor een stedentrip naar Florence is het voor- of najaar. Zeker de maanden april, mei en juni zijn heerlijke maanden in Florence. Het is dan niet bloedheet en je kunt ontspannen genieten van de vele bezienswaardigheden in Florence. Houd er in het najaar wel rekening mee dat er af en toe wat regen kan vallen.

Tip: ga in de zomermaanden op tijd de musea in Florence in. In de musea is het vaak een stuk koeler.

Bezienswaardigheden in Florence

Florence heeft veel bezienswaardigheden. Voor het gemak hebben we ze voor je onderverdeeld in kerken in Florence, musea in Florence en overige bezienswaardigheden in Florence.

Musea in Florence

Florence kent de meeste musea per vierkante meter. Kunstliefhebbers zitten in deze stad dus helemaal goed. De musea in Florence liggen niet ver uit elkaar. Eén van de bekendste musea ter wereld vind je in Florence. Galleria degli Uffizi is gevestigd in Palazzo degli Uffizi en moet je echt bezoeken als je een stedentrip naar Florence maakt. In Uffizi vind je de grootste kunstcollectie ter wereld. Toeristen over de hele wereld komen naar Florence om dit beroemde museum te bezichtigen. Het bekendste beeldhouwwerk van Michelangelo staat ook in Florence, maar niet in Galleria degli Uffizi. David vind je in één van die andere bekende musea in Florence. Galleria dell’Accademia staat vol met wereldberoemde beelhouwwerken van Michelangelo. Dit standbeeld moet je ook zeker gezien hebben als je op stedentrip naar Florence bent geweest. Verder bevinden zich in dit museum nog veel kunstwerken uit de renaissance. Andere bekende musea in Florence zijn Palazzo Pitti, Nationaal Museum Bargello en Palazzo Davanzati. Allemaal stuk voor stuk de moeite waard tijdens je bezoek aan de ze cultuurstad.

Kerken in Florence

  • Kathedraal FlorenceHet beeld van Florence is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze prachtige kathedraal met de opvallend rode koepel wordt door de Florentijnen ook wel de Dom genoemd. De bouw van de imposante Santa Maria del Fiore duurde erg lang, waardoor je verschillende bouwstijlen erin terugziet. De Dom heeft zowel Gotische als Renaissance elementen. Tijdens je stedentrip naar Florence kan je niet om deze kathedraal van 107 meter hoog heen.
  • Tegenover de Basilica di Santa Maria del Fiore bevindt zich de San Giovanni. Deze eerste kathedraal van Florence werd gebruikt als doopkapel en is nu vrij te bezoeken. De mooie mozaïeken en de beroemde bronzen deuren maken dit Baptisterium een bezoekje waard.
  • De Basilica di Santa Croce wordt gezien als één van de mooiste basilieken van Italië en is zeker het bezoeken waard. Dankzij zowel de voorgevel als de binnenkant van deze basiliek behoort de Kerk van het Heilig Kruis tot de mooiste kerken in Florence.
  • Minder bekende kerken in Florence, maar zeker niet minder mooi, zijn San Miniato Al Monte en de Sint-Laurensbasiliek. San Miniato bevindt zich boven op een heuvel waardoor je de prachtige voorgevel vanuit heel Florence al kunt bewonderen.

Tip: Houd bij het bezoeken van de kerken en musea in Florence rekening mee dat er een kledingvoorschrift kan zijn. Zorg dat armen en benen bedekt zijn. Een sjaal over je schouders is in de meeste gevallen voldoende. 

Stedentrip naar de Florence boeken? Aanbiedingen bekijken

Overige bezienswaardigheden in Florence

  • Het bekendste aan Florence is de Ponte Vecchio. Deze Middeleeuwse brug over de Arno bestaat uit 2 delen. Een deel voor de familie van Cosimo de’Cosimo en een deel voor het gewone volk. De adel kon bovenlangs lopen, zodat zij zich niet hoefden te mengen met het gewone volk. Ponte Vecchio in FlorenceIn 1333 is de oorspronkelijke houten brug overstroomd. De brug die er nu staat komt uit 1345. De vele winkeltjes op de brug maken het tot een typerende brug voor de stad Florence. De meeste winkels zijn juweliers.
  • Het bekendste plein van de stad behoort ook tot één van de velen bezienswaardigheden in Florence. Piazza della Signoria is een L-vormig plein uit de 13e. Aan dit plein bevinden zich veel andere bezienswaardigheden in Florence. Palazzo Vecchio, het paleis van familie De Medici bevindt zich bijvoorbeeld aan Piazza della Signoria. Dit paleis wordt ook wel Pallazzo della Signoria genoemd en is een leuk paleis om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Florence. Hier wordt de kunstcollectie van de familie tentoongesteld. Verder bevinden zich aan Piazza della Signoria het oudste kunstmuseum Uffizi, de Neptunusfontein, de beeldengalerij Loggia dei Lanzi en een standbeeld van Cosimo de’Medici, het Ruiterstandbeeld.

Zoals je leest tijdens een stedentrip naar Florence hoef je je geen moment te vervelen. Je vindt vele bezienswaardigheden in Florence die allemaal het bezoeken waard zijn. Het is leuk om de musea en kerken in Florence af te wisselen, zo blijf je je verbazen over de prachtige kunst en basilieken die de stad je te bieden heeft. Neem flink de tijd voor je bezoek aan deze prachtige stad. En vergeet niet te genieten van het heerlijke Italiaanse eten en de Italiaanse gastvrijheid!

photo by: AdamSmok