(advertentie)

Vakantie in Israël

Vakantie in IsraelIsraël, officieel de Staat Israël, is een land in het Midden-Oosten, Azië en de Levant. Het land is ongeveer half zo groot als Nederland en telt 7,9 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Jeruzalem, maar dit wordt niet internationaal erkend. Hierdoor zijn de meeste ambassades zijn gevestigd in Tel Aviv. Israël is het enige land dat een Joodse meerderheid heeft. Naast joden wonen er in het land Arabieren en Bedoeïenen met dezelfde burgerrechten.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Israël zijn er veel plaatsen die je kunt bezichtigen. Allereerst de heilige stad Jeruzalem met de Klaagmuur, de Tempelberg, Al-Aqsa Moskee, Gethsemane, de Geboortekerk, enzovoort. De stad staat met haar rijke cultuur en historie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De meest westerse stad van Israël is Tel Aviv, hier kunt u genieten van lekker eten, strand en het uitgaansleven. Maar de stad heeft ook een historisch gedeelte, Jaffa, waar je de drukte van de moderne stad even kan ontvluchten. Naast Jeruzalem en Tel Aviv is er nog veel meer te zien en te doen in Israël; het land is ideaal voor rondreizen, backpacken, strandvakanties, duikvakanties en cultuurvakanties.

Geschikte tijd voor vakantie in Israël

In Israël heb je te maken met drie soorten klimaattypes. In het noordelijke gedeelte is een steppeklimaat te vinden, in het zuiden een woestijnklimaat en langs de kust een warm mediterraan klimaat. Wat wel voor het gehele land geldt is dat het in de zomermaanden van mei tot september niet tot nauwelijks regent in Israël. Als je verzekerd wilt zijn van zon, dan zijn deze maanden ideaal voor een vakantie in Israël. Hou er wel rekening mee dat het in juli, augustus en september flink warm kan zijn.

 

photo by: ronAlmog,

Lees meer over het onderwerp "Israël"
Rondreizen in Israël

Rondreizen in Israël

Een Israël rondreis is de droom voor heel veel mensen. Niet in het minst omdat er maar weinig landen in de wereld zijn die zo tot de verbeelding spreken als Israël. Duizenden jaren geschiedenis die overal in het land zichtbaar…

Lees verder
&Olives Travel – Voorheen Isropa

&Olives Travel – Voorheen Isropa

&Olives Travel is al 50 jaar de specialist voor bijzondere vakanties naar Cyprus, Israël, Jordanië, Marokko, Oman en de Emiraten. Voor zowel een fly-drive, rondreis of zonvakantie ben je hier aan het juiste adres. &Olives Travel is in 2020 ontstaan vanuit Isropa Reizen.

Direct bekijken Lees meer