(advertentie)

Vakantie op Java

Vakantie op Java

Java is een eiland van de Republiek Indonesië in de Indische Oceaan. Het eiland is 132.000 km2 groot en heeft ruim 143 miljoen inwoners. Op Java bevinden zich de meeste grote steden van Indonesië, waaronder de hoofdstad Jakarta. Andere grote steden op Java zijn Bandung, Yogyakarta, Semarang en Surabaya. Een vakantie op Java is enorm populair. Er zijn verschillende redenen voor een vakantie naar dit prachtige eiland. Sommige komen backpacken, andere komen om te surfen of om de tempels te bekijken. Weer andere komen voor een natuur- of strandvakantie. Een vakantie op Java kan je erg divers invullen, er is voor ieder wat wils! Lees hier alles over een vakantie naar Java.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat Java

Het eiland Java kent een tropisch klimaat. Het hele jaar is het minstens 22 °C op dit prachtige eiland. Overdag is het op het hele eiland gemiddeld zo’n 31 °C. Kenmerkend voor het weer op Java zijn de hevige regenbuien. Het hele jaar door is er kans op harde regenbuien, maar deze maken snel weer plaats voor de zon. De beste reisperiode voor een vakantie op Java zijn de maanden juni, juli, augustus en september. Je hebt dan de minste kans op regen. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen dan erg hoog zijn. Gemiddeld zo’n 33 °C.

Soorten vakantie naar Java

Een vakantie naar Java kan je op verschillende manieren invullen. Sommige komen puur voor de cultuur, andere komen om te surfen, duiken of backpacken. Lees hier verschillende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie op Java.

Backpacken Java

Backpacken op Java is erg populair. Veel toeristen besteden hun vakantie op Java backpackend. Op deze manier kan je meerdere eilanden van de archipel Indonesië zien. Java is een vrij vlak eiland en is heel goed met de trein begaanbaar. Met de trein kan je een mooie rondreis door Java maken. De trein brengt je naar alle hoogtepunten en bezienswaardigheden op Java. Wil je nog verder backpacken in Indonesie? Met de trein kan je ook naar Banyawangi vanwaar je met de boot naar Bali kan varen en je backpackavontuur kan voortzetten.

Java strandStrandvakantie

Het eiland Java leent zich ook uitstekend voor een heerlijk ontspannen strandvakantie. Het warme weer en de mooie stranden zijn de ideale combinatie voor een zonvakantie. Surfen op Java kan perfect op Pangandaran. Dit strand ligt vol met hippe surfers die wachten op de beste golven. Wil je liever de hele dag zonnen tijdens je vakantie op Java? Ga dan naar één van de volgende stranden:

 • Plengkung Beach
 • Popoh Beach
 • Prigi Beach
 • Teleng Ria Beach
Vakantie naar Java boeken? Aanbiedingen bekijken

Hoogtepunten Java

Tijdens je vakantie naar Java zijn er twee hoogtepunten die het bezoeken zeker waard zijn. Ben je maar kort op Java, ga dan naar deze hoogtepunten. Houd er bij deze hoogtepunten rekening mee dat het er erg druk kan zijn. Bezoek de hoogtepunten op Java ’s ochtends, dan is het het minst warm en het minst druk.

Borobudur

Java BorobudurDe grootste boeddhistische tempel ter wereld Borobudur is één van de hoogtepunten op Java. Borobudur ligt in een vallei tussen de twee vulkanen Merapi en Merbabu. Deze tempel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en veel toeristen vinden dat hij bij de Zeven Wereldwonderen hoort. Officieel behoort de grootste boeddhistische tempel hier niet toe. Ben je met vakantie op Java, dan is het het leukst om deze tempel met een gids te bezoeken. De gids weet je ontzettend veel te vertellen en laat je de mooiste plekjes zien. De tempel bezoeken kost Rp. 250.000 (€17,-) met gids, en Rp. 175.000 (€12,-) zonder gids.

Prambanan

Tempels op Java - PrambananEén van de andere hoogtepunten op Java is Prambanan. Prambanan is een hindoeïstisch tempelcomplex op ongeveer een uurtje rijden van Borobdur. Dit grootste hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië staat sinds 1991 op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. In totaal staan er 237 tempels die staan ingedeeld naar heiligheid. De heiligste staat in het midden en de tempels aan de buitenste ring zijn het minst heilig. Prambanan is open tussen 6:00 en 18:00. Ook hiervoor geldt; in de vroege ochtend is het het minst warm en het minst druk. De tempel bezoeken kost Rp. 250.000 (€17,-) met gids, en Rp. 175.000 (€12,-) zonder gids.

Tip: Neem voldoende water en zonnebescherming mee. Er is weinig tot geen schaduw in de buurt van Borobdur en Prambanan.

Bezienswaardigheden Java

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden op Java die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie.

 • Bromo op JavaBromo
  De berg Bromo is een vulkaan die veel toeristen beklimmen. Vanaf de berg Bromo de zon zien opkomen is werkelijk prachtig. Dit in combinatie met de rook uit de vulkaan en de mist die er ‘s ochtends hangt geeft een erg mooi plaatje.
 • Dieng Plateau
  Dieng Plateau is ontstaan door vroegere actieve vulkanen op Java. In dit gebied staat de vulkaan die vroeger actief was Prau. Tegenwoordig is er een tempelcomplex gebouwd in het Dieng Plateau, het mooie Dieng tempel complex. Het plateau is ook bekend vanwege het meer Talaga Warna, de stomende geisers en de prachtige blauwe mineraal meren die je hier vindt.
 • Kraton
  Kraton is een paleis van 14.000 km2. In 1756 was het een stad voor de toenmalige sultan. Tegenwoordig is het vooral een erg mooi, indrukwekkend gebouw die bijzondere schatten en erfstukken van Indonesië herbergt.

photo by: TravisWise, SaraMarlowe