(advertentie)

Gili eilanden

Gili Eilanden

De adembenemende Gili eilanden liggen vlak voor de kust van Lombok en ten oosten van Bali. Tijdens een vakantie naar Bali of Lombok wil je deze prachtige Gili eilanden zeker bezoeken. Omgeef je in een oase van rust, ontdek de onderwaterwereld rondom de prachtige eilandengroep of ervaar het uitgaansleven.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op deze pagina lees je alles over de populaire Gili eilanden van Indonesië. Ontdek tips voor je overnachting(en) en ontdek de leukste bezienswaardigheden en activiteiten tijdens je vakantie.

Over de Gili Eilanden

Op de Gili Eilanden bevind je je op een tropisch paradijs; helderblauw water met een temperatuur rond de 30 graden, veel kleurrijk koraal, tropische vissen en een paradijselijk parelwit strand. Op de paradijselijke eilanden kan je helemaal tot rust komen en het echte tropische eilandleven ervaren.
Gili betekent letterlijk klein eiland. Rondom Lombok liggen meer dan 25 Gili’s, maar wanneer het over de Gili eilanden gaat, worden meestal de drie bekendste Gili’s bedoeld: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno.

Gili Eilanden

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het meest populaire eiland van de Gili’s. Trawangan is ook het meest ontwikkelde eiland en je vindt hier dan ook vele accommodaties. Gili Trawangan is populair onder backpackers. Op het paradijselijke eiland vind je vele restaurantjes, winkeltjes, duikscholen en uitgaansgelegenheden. Op Gili Trawangan kan je met ieder budget terecht, mede daarom is het een populaire bestemming voor backpackers en is het ook het drukst bezochte eiland. In het hoogseizoen kan het vrij druk zijn op de parelwitte stranden.

Hotels op Gili Trawangan

Hotels op Gili Trawangan zijn goedkoop! Je kan net als op Bali en Lombok genieten van luxe resorts voor relatief weinig geld. Maar ook als je gaat backpacken en liever een hostel zoekt, kan je op Gili Trawangan goed terecht. Een 4-sterren hotel op Gili Trawangan boek je vanaf slechts 30 euro per nacht. Onderstaand een overzicht van de populairste hotels op Trawangan:

Bekijk het volledige aanbod hotels op Gili Trawangan via Trivago.

Gili Meno

HuwelijksreisGili Meno is het kleinste eiland van de eilandengroep van Indonesië. Gili Meno is een ideale bestemming als je wilt genieten van rust. Niet voor niets is Gili Meno een populaire honeymoonbestemming. Geniet van de rustige sfeer op de paradijselijke stranden. Maak gebruik van de vele duikfaciliteiten en ontdek de adembenemende onderwaterwereld. De Gili eilanden zijn prachtige snorkel- en duiklocaties. De meeste accommodaties vind je in het oosten van Meno. In een slechts een uur loop je over het kleine eiland Meno.

Tip: Neem voldoende contant geld mee naar de Gili’s. Op Gili Meno en Gili Air zijn geen pinautomaten aanwezig.

Gili Air

Gili Air is iets groter dan Gili Meno. Het eiland ligt dichtbij Lombok en mede daarom tref je hier ook veel locals. Gili Air is in 15 min. te bereiken vanaf Bangsal Harbor op Lombok. Wanneer je Gili Trawangan te druk vindt en Gili Meno te rustig, is Gili Air de bestemming voor jou.

Tips en bezienswaardigheden

Wanneer je naar de paradijselijke Gili’s gaat zijn er een aantal activiteiten, bezienswaardigheden en tips die je zeker niet mag missen. We zetten de belangrijkste tips en onvergetelijke bezienswaardigheden voor je op een rij.

Duikvakantie - Duikreizen

Snorkelen en duiken op de Gili’s – de Gili’s zijn super populair om te snorkelen en duiken. Onderwater tref je veel kleurrijk koraal, een enorme diversiteit aan tropische vissen. Niet voor niets worden er vele duikexcursies  georganiseerd voor zowel beginnende duikers als gevorderde duikers. Kortom, de onderwaterwereld van de Gili’s is een bezienswaardigheid die je zeker niet wilt missen tijdens je vakantie!

Tip: Bekijk de zonsondergang op Gili Meno – romantisch op en rustig stukje strand naar de zonsondergang kijken? Dat kan op Gili Meno of bij één van de strandtenten op Gili Trawangan.

Surfen op Gili Trawangan – altijd al eens willen surfen? Leer surfen op het paradijselijke zuidelijke strand van Gili Trawangan. De omstandigheden zijn hier perfect om te surfen.

Tip: Wandelen over de eilanden – De eilanden zijn relatief klein waardoor je met een wandeling al veel bezienswaardigheden ziet. Op de eilanden mogen geen gemotoriseerde voertuigen komen waardoor er veel wordt gewandeld en je veel paarden zal zien.

Tip: Houd je van een feestje? Bezoek de bekende full moon party op Gili Trawangan.

Vakantie Gili Eilanden

Ontdek de Gili Eilanden tijdens een vakantie naar Indonesië. Bekijk het overzicht reisaanbieders

Gili EilandenHoe kom je op de paradijselijke Gili eilanden?

Een vakantie naar de Gili eilanden wordt veel gecombineerd met een reis naar Bali of Lombok. De eilanden zijn alleen per boot te bereiken, je kan kiezen voor een speedboat of een ferry die wat langzamer gaat, maar wel goedkoper is.

Van Lombok naar Gili eilanden

Vanaf Lombok vertrekken in de haven van Bangsal continue boten naar de drie populaire Gili Eilanden. Gili Air, het eiland dat dicht voor de kust van Lombok ligt bereik je met de boot binnen 15 minuten. Gili Meno bereik je met 30 minuten vanaf Lombok en Gili Trawangan met 45 minuten.

Tip: Reserveer in het hoogseizoen je hotel en boottickets voorafgaand aan je reis.

Van Bali naar Gili eilanden

Wanneer je van Bali naar de Gili eilanden wilt zijn er meerdere opties. Er gaat een lokale ferry van Bali (Padang Bai) naar Lombok. Deze tocht is goedkoop, maar je doet wel 5 uur over de overtocht. Daarnaast kan je vanaf Amed en Padang Bai in Bali naar de Gili’s. Vanaf Amed ben je in 45 minuten op de Gili’s. Vanaf Padang Bai ben je 1,5 uur onderweg. Een ticket vanaf Padang Bai is ook duurder.

De Gili eilanden op de kaart

De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok, maar ook vanuit Bali zijn de eilanden goed te bereiken. Onderstaand de Gili eilanden op de kaart.