(advertentie)

Vakantie in Indonesië

Indonesië PrampananIndonesië is een republiek in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van ruim 17.000 eilanden waarvan er maar een kleine duizend zijn bewoond. Indonesië is ongeveer vijftig keer groter dan Nederland en is het grootste land van Zuidoost-Azië. Daarnaast is het ook het land met de grootste moslimbevolking. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta, deze stad ligt op het eiland Java. Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Witte stranden en blauwe zeeën

Indonesië heeft en tropisch klimaat en is hierdoor erg groen. Het land behoort tot de mooiste landen van de wereld. Door de witte stranden en blauwe zeeën die zijn omgeven door al het groen, de kokosbomen en de zon waant u zich in een paradijs! Voor veel mensen een belangrijke reden voor een vakantie in Indonesië.

Eilandhoppen Indonesië

Strand Bali IndonesieZoals al vermeld, Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden. Een populaire besteding voor een vakantie in Indonesië is eilandhoppen. Door middel van eilandhoppen in Indonesië zie je veel van de verschillende eilanden. Je proeft iets van de gastvrijheid van Java, je ziet de cultuur in Jakarta en geniet van de prachtige stranden op Bali. Er zijn verschillende reisorganisaties die vakanties naar Indonesië aanbieden in de vorm van eilandhoppen. Zij hebben een reisschema voor je gemaakt zodat je veel van de eilanden van Indonesië ziet een meemaakt. Je kunt ook zelf een reis samen stellen. Zo kan je voor jezelf de bezienswaardigheden en eilanden uitkiezen die jij graag wilt zien tijdens je reis.

Redenen voor een vakantie in Indonesië

Naast de prachtige stranden, biedt een vakantie in Indonesië u nog veel meer. Overdag kunt u genieten van allerlei uitstapjes zoals een bezoekje aan de Pasar Malams, de prachtige natuurverschijnselen en interessante cultuur. Ook het Indonesische eten moet niet vergeten worden. Het eten is zo uitgebreid dat je bijna iedere dag wel iets anders kan eten. Het eten is erg gezond en lekker, zeker een aanrader dus!

 

photo by: Johan Wieland, Ron Reiring

Lees meer over het onderwerp "Indonesië"
Gili eilanden

Gili eilanden

De adembenemende Gili eilanden liggen vlak voor de kust van Lombok en ten oosten van Bali. Tijdens een vakantie naar Bali of Lombok wil je deze prachtige Gili eilanden zeker bezoeken. Omgeef je in een oase van rust, ontdek de…

Lees verder
YourWay2Go

YourWay2Go

YourWay2GO is dé reisspecialist voor individuele reizen naar meer dan 30 landen. Voor iedere bestemming is er een aparte landenwebsite. YourWay2GO biedt rondreizen, bouwstenen, startpakketten en excursies aan.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Vakantie op Java

Vakantie op Java

Java is een eiland van de Republiek Indonesië in de Indische Oceaan. Het eiland is 132.000 km2 groot en heeft ruim 143 miljoen inwoners. Op Java bevinden zich de meeste grote steden van Indonesië, waaronder de hoofdstad Jakarta. Andere grote…

Lees verder
Vakantie op Bali

Vakantie op Bali

Bali is een eiland dat bij Indonesië hoort en is tevens een zeer populaire vakantiebestemming. Het eiland Bali ligt ten oosten van het Indonesische eiland Java en ten westen van Lombok. Het eiland Bali heeft ruim 4 miljoen inwoners, waarvan…

Lees verder