(advertentie)

Varanasi aan de Ganges in India

Varanasi aan de Ganges in India

Varanasi, ook wel Benares genoemd, is een heilige stad in India en een van de oudste steden ter wereld. Het maakt deel uit van de meest belangrijke pelgrimssteden voor de aanhangers van het boeddhisme en hindoeïsme, dat is goed terug te zien wanneer je door deze kleurrijke stad aan de rivier de Ganges loopt. Er zijn veel plaatsen waar allerlei rituelen worden uitgevoerd en er lopen overal heilige koeien door de stad. In Varanasi is dus veel te zien, in dit artikel vind je alles wat je niet mag missen tijdens een bezoek aan Varanasi aan de Ganges in India!

Op vakantie naar een verre bestemming?

De ghats aan de Ganges

Het mooie Varanasi in India is niet los te koppelen van de heilige rivier de Ganges. Doordat Varanasi een pelgrimsstad is, zul je veel gelovige mensen zien die bij de rivier rituelen uitvoeren. Dit gebeurt vooral op de ghats. De ghats zijn trappen die tot in het water van de Ganges lopen. Ze zijn over de hele wereld bekend en zijn een icoon van Varanasi. In de stad zijn meer dan 80 ghats te vinden, ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo zijn er ghats waar mensen baden om van hun zonden te worden bevrijd, maar ook ghats waar mensen gecremeerd worden. In India hoort de dood bij het dagelijks leven, kijk dus niet vreemd op wanneer je midden in de stad crematieplaatsen ziet.

Ganges zonsondergangDe rituelen van de pelgrims in India zijn erg bijzonder om te zien. Tijdens een boottocht op de Ganges vaar je langs de ghats waar je mensen deze rituelen ziet uitvoeren, een bijzondere ervaring! Een echte aanrader is om deze boottocht op de Ganges in de vroege ochtend te maken. Op dat tijdstip is de Ganges op het allermooist. De gouden zonnestralen laten een prachtige skyline zien, de pelgrims voeren rituele baden uit, mensen wassen hun kleding en dieren en overal drijven lotusbloemen met kaarsjes erop, die aan de goden worden geschonken. ’s Ochtends een boottocht maken over de Ganges in India is een ervaring om nooit te vergeten!

Bezienswaardigheden in Varanasi

Gouden Tempel VaranasiNaast het ontdekken hoe de mensen in India dagelijks leven, zijn er ook indrukwekkende bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je bezoek aan Varanasi. Alleen al onderweg naar de bezienswaardigheden zul je je ogen uitkijken. Je komt armoede, hectiek, verkeerschaos en ontelbaar veel mensen tegen. In Varanasi zijn er een aantal schitterende tempels, zoals de Gouden Tempel, de Sankat Mochan Hanuman Tempel en de Durga Kund. Zeker een bezoekje waard wanneer je in Varanasi aan de Ganges bent.

Naast de schitterende versierde tempels heeft Varanasi in India nog meer te bieden. Het Ramnagar Fort en het observatorium Jantar Mantar, bij de Ganges, zijn ook erg leuk om te bekijken.

Overnachten in Varanasi

Overnachten in Varanasi is heel gebruikelijk, het is haast onmogelijk om alle mooie plekken in de stad op een dag te bewonderen. Gelukkig zijn er veel plaatsen waar je heerlijk kunt overnachten in Varanasi. Wanneer je wilt overnachten in Varanasi heb je een ruime keuze, de mogelijkheden variëren van guesthouses in Indiase stijl tot grote, luxueuze hotels. Een aantal van deze plaatsen waar je kunt overnachten in Varanasi kijken uit over de Ganges, zodat je ’s ochtends een schitterend uitzicht hebt over deze heilige rivier.

photo by: jpereira