(advertentie)

Stedentrip naar New Delhi

Lotus Tempel

New Delhi is de hoofdstad van India en ligt in het noorden van het land. New Delhi maakt deel uit van een groot stedelijk gebied in India, samen met de steden Agra en Delhi. In New Delhi is veel te zien en te beleven voor jong en oud. Deze bruisende stad staat bol van de historie en cultuur. Zo vind je er onder andere de Qutab Minar, de India Gate en de twee prachtige tuinen Lodi Gardens en Garden of Five Senses. Tijdens een stedentrip naar New Delhi hoef je je dus geen moment te vervelen!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Tempels in New Delhi

Tijdens een stedentrip naar New Delhi zul je ongetwijfeld de invloeden van de vele religies ontdekken. Je ziet overal invloeden van het hindoeïsme, boeddhisme en de islam terugkomen. Dankzij deze religies kun je tijdens een stedentrip naar New Delhi veel prachtige tempels en moskeeën bewonderen. Een van de bekendste tempels is de Lotus Tempel. De Lotus Tempel werd geopend in 1986 en is vooral bekend om haar schitterende vorm. Het ontwerp van de Lotus Tempel is gebaseerd op de Lotusbloem. Deze prachtige tempel heeft al veel verschillende prijzen gewonnen en mag zeker niet ontbreken op je lijstje tijdens een stedentrip naar New Delhi!

Een andere schitterende tempel is Akshardham. De Akshardham is een Hindoeïstisch tempelcomplex. Door middel van het schitterende uiterlijk van de Akshardham zijn eeuwen van Indische en Hindoeïstische cultuur en historie te zien. Een ander prachtig, religieus gebouw is de Vrijdagmoskee. De Vrijdagmoskee is een van de meest belangrijke en bekende moskeeën in de stad. De Vrijdagmoskee bestaat al sinds 1656 en is erg populair onder toeristen.

Tuinen in New Delhi

Wanneer je even bij wilt komen van de drukte van de stad, kun je een bezoekje brengen aan een van de tuinen in New Delhi. De twee bekendste tuinen zijn de Garden of Five Senses en de Lodi Gardens. De Garden of Five Senses is geopend sinds 2003 en ziet er schitterend uit. In de Garden of Five Senses vind je prachtige vijvers, begroeiing, bloemen, kruiden en beelden. De Garden of Five Senses is vooral erg populair onder koppels.

Ook de Lodi Gardens geven bezoekers een ontspannen gevoel. In de Lodi Gardens bevinden zich naast de kunstig aangelegde planten en bloemen ook historische gebouwen. Zo vind je hier verschillende tombes en andere bouwwerken uit de 15e eeuw. Het is dan ook een beschermd gebied. Naast het bezichtigen van architectuur kun je ook mooi wandelen in de Lodi Gardens. Een echte aanrader tijdens je stedentrip naar New Delhi!

Andere bezienswaardigheden

Tijdens een stedentrip naar New Delhi is er nog veel meer te bewonderen naast de prachtige tempels en tuinen. Breng bijvoorbeeld ook eens een bezoekje aan de India Gate, een schitterende triomfboog en monument voor de Eerste Wereldoorlog. In de India Gate staan de namen van de gesneuvelde soldaten gegraveerd. Een andere must-see is de Qutab Minar. De Qutab Minar is een toren van 72,5 meter hoog en is erg populair onder toeristen. In de Qutab Minar is de islamitische architectuur goed terug te zien.

 

Cultuurvakantie