(advertentie)

Vakantie in India

Vakantie in IndiaIndia is een republiek in Zuid-Azië. Het land heeft 1,24 miljard inwoners, is ongeveer 79 keer groter dan Nederland en is naast China het meest bevolkte land ter wereld. De hoofdstad van India is New Delhi en de grootste stad is Bombay. Andere grote steden in India zijn Bangalore, Haiderabad, Ahmedabad, Madras, Poona en Calcutta. Religie en het kastensysteem spelen een belangrijke rol als het gaat om de positie in de maatschappij. Een vakantie naar India is de laatste jaren erg in opkomst. De totaal andere cultuur, het heerlijke eten en het fijne klimaat maken India tot een fijne vakantiebestemming.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie in India

Door de grootte van het land zijn er meerdere klimaten aanwezig, zoals het woestijnklimaat, landklimaat, hooggebergteklimaat, savanneklimaat en tropisch klimaat. De grootte van het land en de verschillende klimaten in het land zorgen weer voor een grote variatie aan landschappen. India bestaat uit drie hoofdgebieden: het schiereiland, de Himalaya en de vlakte in het noorden. Een vakantie in India kan dus veel bieden. Populaire vakantiebestemmingen voor een vakantie naar India zijn:

  • Kerala
  • Goa
  • Punjab
  • Rajahastan
  • Maharashtra

Eten in India

In India zijn veel mensen vegetarisch, omdat zij geen dieren willen doden om op te eten. Als er wel vlees wordt gegeten is dit geitenvlees, schapenvlees of kip. Runderen zijn heilig in India, dus die worden nooit gegeten. Daarnaast wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van rijst, granen, groenten, aardappelen, verse kruiden en specerijen. De bekendste gerechten uit India zijn de curries, tandoori’s, kofta’s en tikka’s. Tijdens uw vakantie in India kunt u hier dus volop van genieten.

 

photo by: Sarath Kuchi, DennisJarvis

Lees meer over het onderwerp "India"
Varanasi aan de Ganges in India

Varanasi aan de Ganges in India

Varanasi, ook wel Benares genoemd, is een heilige stad in India en een van de oudste steden ter wereld. Het maakt deel uit van de meest belangrijke pelgrimssteden voor de aanhangers van het boeddhisme en hindoeïsme, dat is goed terug te…

Lees verder
YourWay2Go

YourWay2Go

YourWay2GO is dé reisspecialist voor individuele reizen naar meer dan 30 landen. Voor iedere bestemming is er een aparte landenwebsite. YourWay2GO biedt rondreizen, bouwstenen, startpakketten en excursies aan.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip naar New Delhi

Stedentrip naar New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India en ligt in het noorden van het land. New Delhi maakt deel uit van een groot stedelijk gebied in India, samen met de steden Agra en Delhi. In New Delhi is veel te…

Lees verder