(advertentie)

Geniet van de bezienswaardigheden in Reykjavik

Reykjavik

Ga je op vakantie naar IJsland, dan is het zeker aan te raden om stedentrip Reykjavik te plannen. Deze prachtige hoofdstad van IJsland ligt in het zuidwesten van het eiland en heeft ontzettend veel bijzondere plekken die je kunt ontdekken tijdens een citytrip. IJsland staat bekend om zijn mooie natuur, de hoofdstad van IJsland kan daar ook wat van. De natuur in Reykjavik is prachtig! Maar Reykjavik heeft nog veel meer te bieden. Deze hoofdstad heeft ruim 121 duizend inwoners, dat is ongeveer een derde van alle inwoners van het land. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden in Reykjavik die je zeker moet bezoeken als je in deze unieke stad bent.

Je favoriete stad bezoeken?

Beste reisperiode

De beste periode om de bezienswaardigheden in Reykjavik te bezoeken is van juni tot en met augustus. Het weer is dan mild en je kunt dan lang buiten zijn. In de maanden mei en september is het duidelijk koeler. Een voordeel: dan zijn er minder toeristen in Reykjavik. Kom je naar de hoofdstad van IJsland om walvissen te spotten? Ook dan zijn juli en augustus de beste maanden. Er worden dan veel walvistochten aangeboden. Plan je voor de sneeuw een citytrip naar Reykjavik, dan zijn de maanden februari, maart en april ideaal. De landschappen zijn dan werkelijk prachtig en een sneeuwstorm is dan geen uitzondering.

Bezienswaardigheden Reykjavik

Kerken

Bezienswaardigheden in ReykjavikReykjavik heeft veel bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Bezoek tijdens je stedentrip Reykjavik De Pearl, een gebouw op de heuvel Öskjuhlíð en gebouwd in 1988. In de tanks die je ziet, zit warm water waarmee de stad verwarming krijgt. Op de berg rondom de Pearl kan je heerlijk wandelen en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Eén van de tanks is niet gevuld, hier is het is Saga museum. Dit is een museum met wassenbeelden van onder andere de Vikingen, ook zeker een bezoek waard. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Reykjavik is de Hallgrimskirkja kerk. Dit is het hoogste kerkgebouw van IJsland en is vanuit de verte al te zien. Hierdoor wordt het ook wel het symbool van Reykjavik genoemd. Het uitzicht vanaf de kerk is werkelijk prachtig. Een andere toffe kerk om te bezoeken is de Kathedraal Dómkirkjan. Een witte kerk met een koperkleurig dak. Deze kathedraal is minder bekend dan de Hallgrimskirkja, maar zeker het doopvond is de moeite waard om goed te bekijken.

Musea

Er zijn een aantal musea die zeker op je lijstje mogen van bezienswaardigheden in Reykjavik. Het cultuurhuis wordt gezien als één van de mooiste gebouwen van de stad en mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens je citytrip naar Reykjavik. In dit museum wordt veel over de geschiedenis van IJsland verteld en je leert er veel over de nationale erfgoederen. Het Nationaal museum is ook zeker een bezoek waard. Hier vind je verschillende eeuwenoude leefomstandigheden van het land. Vanaf de Vikingtijd langzaam naar het heden. Alles wat je wilt weten over IJsland, vind je in dit museum. In het kunstmuseum vind je allerlei IJslandse en internationale kunst. Dit museum zit verspreid over drie locaties in Reykjavik.

Natuur

Als het lekker weer is, is de Grasagardur Botanische Tuin één van de leukste bezienswaardigheden in Reykjavik. In dit vijf hectare tellende park vind je unieke planten van IJslandse bodem. Wil je tijdens je stedentrip Reykjavik even helemaal ontspannen? In dit park kan je helemaal tot rust komen en ontspannend op de verschillende wandelpaden. Deze paden leiden je langs mooie waterpartijen, prachtige bloemen, een dierentuin en rotstuinen. Heerlijk ontspannen dus in deze Botanische Tuin. Het Nauthólsvik strand is het strand in Reykjavik waar je heerlijk kunt zwemmen. Bijzonder aan dit strand is het warme water dat de zee in wordt gepompt. Dit is het enige strand waar je mag zwemmen.

Vakantie naar Reykjavik boeken? Aanbiedingen bekijken

Actief in Reykjavik

Blue Lagoon IJslandTijdens je citytrip naar Reykjavik, moet je zeker een duik hebben genomen in één van de aangelegde thermale zwembaden. Hier kan je heerlijk zwemmen en tot rust komen. Het water heeft een geneeskrachtige werking op onder andere reuma en huidproblemen. Een dag naar de Blue Lagoon is gegarandeerd een heerlijk ontspannen dagje! Er zijn verschillende fiets- en wandeltochten in Reykjavik waardoor je van het prachtige landschap wat de stad te bieden heeft kunt genieten. De fiets- en wandelpaden laten je de mooiste plekjes van de stad zien. Eén van de bekendste activiteiten en bezienswaardigheden in Reykjavik is walvissen spotten. Mensen van over de hele wereld komen naar IJsland om een glimp op te vangen van deze immense dieren. Vanuit Reykjavik gaan er elke dag boten om walvissen te spotten. Een unieke ervaring tijdens je stedentrip Reykjavik!

photo by: MarcoBellucci

Stedentrip