(advertentie)

Vakantie in IJsland

Ijsland watervallenIJsland is een prachtig land op nog geen drie uur vliegen van Nederland in het noordwesten van Europa. Deze eilandstaat is 103.000 km2 groot en telt ongeveer 323.000 inwoners. Ongeveer één derde van deze eilandbewoners woont in de hoofdstad Reykjavik. Een vakantie naar IJsland is een vakantie om nooit meer te vergeten. De natuur in het land is prachtig; geisers, watervallen, vulkanen, walvissen, het noorderlicht. Op IJsland vind je natuurfenomenen die maar op enkele plekken op de wereld te zien zijn. IJsland, het land van vuur en ijs, is met geen ander land te vergelijken!

Natuur van IJsland

Een vakantie naar IJsland is zeer aan te raden voor wandel- en natuurliefhebbers, de natuur van IJsland is namelijk heel bijzonder. Je kun op veel verschillende plekken, met verschillende weersomstandigheden wandelen. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in de vele nationale parken of juist tussen de gletsjermeren. Je verwonderen over de vulkanen, watervallen en geisers. Heerlijk ontspannen in de geothermische baden. De natuur van IJsland heeft het allemaal en tijdens een vakantie naar IJsland kan dit dus allemaal! Het één is nog mooier en meer bijzonder dan het ander.

Activiteiten tijdens een vakantie naar IJsland

Tijdens een vakantie naar IJsland is het ook aan te raden om Reykjavik te bezoeken. In Reykjavik vind je veel musea, onder andere het nationaal museum waar je alles over IJsland kunt zien, van de Vikingen tot nu. Reykjavik is ook een gezellige winkelstad en je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants. De vele bezienswaardigheden in Reykjavik maken de stad tot een must see!

Een andere indrukwekkende activiteit die op IJsland te doen is, is het Noorderlicht bekijken. Het Noorderlicht is een lichtverschijnsel met blauw, groen, wit en/of rood licht. De ene keer is het Noorderlicht een streep, andere keren kan er een ware lichtshow verschijnen. Dit lichtverschijnsel is het beste te zien als het heel erg donker is, op een heldere avond net buiten de stad.

Walvissen spotten in IJsland

Orka in IJslandIn de zeeën rondom IJsland kan je enorm veel dieren spotten, waaronder walvissen. Binnen Europa behoort IJsland tot de top landen als het gaat om walvissen spotten. IJsland is dus een ideaal land om op walvissafari te gaan. Tijdens zo’n safari heb je ook kans om dolfijnen, orka’s, zeehonden en bijzondere vogelsoorten te bewonderen. Het beste kan je dit doen in de plaats Husavik, de Walvishoofdstad van het Noorden. Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat je walvissen spot tijdens een walvissafari, maar de kans is wel erg groot, zo’n 90%. De meeste kans maak je in de periode april tot oktober. Heb je altijd al een keer een walvis in het wild willen zien? Doe dit dan tijdens je vakantie naar IJsland!

Maak overigens ook eens een rondreis door Groenland! Een bijzonder en prachtig land dat je zeker eens bezocht moet hebben!

Lees meer over het onderwerp "IJsland"
De gouden cirkel

De gouden cirkel

Ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen kenmerken IJsland. En de reisafstanden zijn nooit groot. Zo vormen de drie bekendste hoogtepunten van IJsland samen de bekende Gouden Cirkel. Dit zijn het nationaal park Thingvellir, hetebronnengebied Geysir en de waterval Gulfoss….

Lees verder
TUI Reizen

TUI Reizen

TUI is één van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment; zonvakanties, rondreizen, verre vakanties, autovakantie, wintersport, stedentrips en familievakanties. Bij TUI heb je keuze uit meer dan 5.000 hotels, appartementen en villa’s en eigen airline TUIFly voor goedkope vluchten naar alle bekende vakantiebestemmingen.

Direct bekijken Lees meer
Geniet van de bezienswaardigheden in Reykjavik

Geniet van de bezienswaardigheden in Reykjavik

Ga je op vakantie naar IJsland, dan is het zeker aan te raden om stedentrip Reykjavik te plannen. Deze prachtige hoofdstad van IJsland ligt in het zuidwesten van het eiland en heeft ontzettend veel bijzondere plekken die je kunt ontdekken…

Lees verder
Rondreizen op IJsland

Rondreizen op IJsland

IJsland is een bijzonder land. Een land met vulkanen, geisers, warme bronnen en enorme gletsjers. Je waant je in een andere wereld. Steeds meer natuurliefhebbers gaan daarom rondreizen op IJsland. Maar ook voor liefhebbers van cultuur heeft IJsland genoeg te…

Lees verder