(advertentie)

Tihany aan het Balatonmeer

Balatonmeer Hongarije

Tihany is zowel de naam van het rijkste dorp in Hongarije als van het schiereiland in het Balatonmeer. Het dorp Tihany, gelegen op het schiereiland Tihany is een kleine stad op een prachtige locatie. Door liefhebbers wordt dit gebied liefkozend de romantische Hongaare Riviera genoemd. De populieren en smalle wegen zorgen hier voor genoeg plek voor romantiek. Dit kleine dorpje kent 1440 inwoners en ligt zo’n 7 kilometer ten zuidwesten van Balatonfüred. Ben je op vakantie bij het Balatonmeer dan is het zeker aan te raden om Tihany te bezoeken, zowel het dorp als het schiereiland. De mooiste foto’s van het Balatonmeer maak je in het dorpje Tihany.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Het schiereiland Tihany

Het schiereiland Thinay is onderdeel van het Balaton-Hoogland, een nationaal park rondom het Balantonmeer. Een beschermd gebied van zo’n 400 hectare bos. Veel wandelaars genieten hier van de stilte, rust en het prachtige uitzicht. Op dit eiland mogen geen auto’s komen waardoor het er heerlijk wandelen is. In het Balatond-Hoogland zijn tal van gekleurde wandelroutes langs meren, lavendelvelden en andere onderdelen van de prachtige natuur. Er is een wandeling van de Abdijkerk naar het binnenmeer. De blauwe route gaat via het Binnenmeer naar de mooiste vulkaankegel van Tihany, de Aranyház. De rode route brengt je vanaf de haven langs allerlei mooie rotsen, vulkaankegels en lavendelvelden naar het noordwestelijke deel van het eiland. De gele route is een wandeling vanaf de veerhaven door de bossen. Het zijn allemaal vrij eenvoudige wandelingen, voor iedereen goed begaanbaar. Ben je op vakantie bij het Balatonmeer en wil je graag wandelen, ga dan zeker een dag wandelen op het schiereiland Tihany.

Het dorp Tihany

Benedictijnenabdij in TihanyHet symbool van het dorp Tihany is de mooie benedictijnenabdij. In deze 15e eeuwse kerk vond Sint Andrea, de stichter van deze benedictijnenabdij, zijn laatste rustplaats. Het was zijn bedoeling dat alle Hongaarse koningen in deze abdij hun laatste rustplaats zouden vinden. Dat is helaas voor hem niet het geval. De kerk is niet groot, maar zeker het bezoeken waard. De fresco’s aan het plafond en de crypte van bijna 100 jaar oud maken het tot een prachtige kerk. Naast deze mooi abdij heeft het dorp nog meer te bieden. Het prachtige uitzicht over het Balatonmeer. Een wandeling door het Csokonai-park en een bezoek aan het klooster. Tevens is het erg leuk om door het dorp te slenteren. De smalle straatjes en mooie, oude huizen van turf maken het tot een prachtige wandeling. Ga ook zeker langs het VVV-kantoor voor de laatste actuele informatie over Tihany.

Het Balatonmeer

Zoals al gezegd, Tihany ligt aan het Balatonmeer en wil je de mooiste foto maken van dit meer, dan moet je in Tihany zijn. BalatonmeerMet name de zonsop- en ondergangen en het zien van de maan zijn populaire vakantiefoto’s. Het Balatonmeer is 592 km2 groot en daarmee het grootste meer van Midden-Europa. Het meer wordt in tweeën gesplitst door het schiereiland Tihany. Het Balatonmeer, ook wel de Hongaarse zee, is één van de toeristische trekpleisters van Hongarije.

Ben je op vakantie in de buurt van het Balatonmeer, breng dan zeker een bezoek aan Tihany!