(advertentie)

Vakantie in Hongarije

Hongarije - BoedapestHongarije is een republiek in Midden-Europa. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland en telt ongeveer 9,94 miljoen inwoners. Het inwoners aantal neemt alleen wel af de laatste jaren. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest, dit is ook een erg belangrijke toeristische bestemming van het land. De economie van het land is in de afgelopen jaren sterk gestegen en zal de komende jaren blijven stijgen. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie, woningbouw, uitbreiding van het snelwegennet en toerisme.

Landschap in Hongarije

Het landschap van Hongarije bestaat voor het grootste deel uit laagvlakte, ook wel de Alföld genoemd. Dit ligt ten oosten van de Donau en beslaat het midden en zuidoosten van het land. In het noorden van Hongarije ligt het Noord-Hongaars Middelgebergte en in het westen van het land vind je het Balatonmeer. Dit is het grootste meer van Midden-Europa, op sommige plekken kun je de overkant niet eens zien. Rondom het Balatonmeer vind je leuke plaatsen zoals Siofok, Balatonfüred en Tihany. Veel mensen gaan op vakantie in Hongarije voor het Balatonmeer.

Klimaat Hongarije

Het klimaat in Hongarije wordt omschreven als een overgangsklimaat. Het oosten kent een landklimaat, het westen een zeeklimaat en het zuiden een Middellandse zeeklimaat. Hongarije kent warme zomers en koude winters. De beste reisperiode voor een vakantie in Hongarije zijn de zomermaanden. Dan stijgt de temperatuur naar de 30°C.

Invulling vakantie in Hongarije

Balatonmeer HongarijeBoedapest en het Balatonmeer zijn de meest toeristische bestemmingen van Hongarije. Beide zijn een echte aanrader wanneer je op vakantie in Hongarije bent. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Door het jaar heen worden er verschillende festivals en evenementen georganiseerd. Het bekendste festival onder jongeren is het Szigetfestival. Dit is een popfestival dat iedere zomer wordt gehouden in Boedapest. En het land heeft ook nog eens veel zonne-uren per jaar. Genoeg redenen voor een vakantie in Hongarije dus!

Lees meer over het onderwerp "Hongarije"
Tihany aan het Balatonmeer

Tihany aan het Balatonmeer

Tihany is zowel de naam van het rijkste dorp in Hongarije als van het schiereiland in het Balatonmeer. Het dorp Tihany, gelegen op het schiereiland Tihany is een kleine stad op een prachtige locatie. Door liefhebbers wordt dit gebied liefkozend…

Lees verder
Eurocampings

Eurocampings

Op Eurocampings kan je campings bekijken in heel Europa. Ook kan je hier direct jouw perfecte kampeerplek of chalet reserveren. Vroeger maakte campingspecialist ACSI campinggidsen, dit stellen zij ook online beschikbaar. Campings die je via hen boekt zijn door hen geïnspecteerd, en zijn dus betrouwbaar. Ook vind je hier mooie foto’s en filmpjes voor een goed beeld van de campings. Happy camping!

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip naar Boedapest

Stedentrip naar Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en met zijn 1,7 miljoen de grootste stad van het land. Dit westerse metropool bestaat uit twee delen waar de Donau doorheen stroomt. Bijna 20% van de Hongaarse bevolking woont in deze enorme stad….

Lees verder
Jongerenreis naar Hongarije

Jongerenreis naar Hongarije

Hongarije is het ideale land voor een jongerenreis. Met name Siófok aan het Balatonmeer is de ideale bestemming voor een jongerenreis. Lekker uitgaan, liggen aan het strand en zwemmen in het lekker warme water, het kan er allemaal. Siófok heeft…

Lees verder