(advertentie)

Voordelen van een vakantie naar Griekenland

Zakynthos Griekenland

Aan mooie vakantiehuizen in Griekenland is geen gebrek. Niet vreemd ook gezien het feit dat Griekenland een populaire vakantiebestemming betreft. Het land beschikt over een rijke historie, indrukwekkende kustlijnen, vriendelijke inwoners en heerlijk eten. Daarbij kent Griekenland een heerlijk klimaat met zo’n 300 dagen zon per jaar. In dit artikel worden alle voordelen van een vakantie in Griekenland uitgebreid toegelicht.

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Eilanden

Griekenland telt meer dan 6000 eilanden. Dit is natuurlijk erg bijzonder. Veel mensen kiezen er voor om verschillende eilanden te bezoeken in een vakantie. Dit zorgt voor een grote mate van diversiteit. Op al deze eilanden is een groot aanbod aan vakantiehuizen beschikbaar, het boeken van een verblijfsplaats is dan ook geen probleem. De eilanden zijn omringt door drie prachtige zeegebieden, namelijk: De Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee.

Stranden

Voordelen vakantie GriekenlandMede dankzij de enorme hoeveelheid eilanden telt Griekenland meer dan 15.000 kilometer aan kustlijn. Haast iedereen kan wel een strand vinden dat aan de persoonlijke voorkeuren voldoet. Zo kent Griekenland verschillende stranden met wit zand, afgewisseld door stranden met reusachtige rotswanden.

Cultuur

Griekenland kent veel cultureel erfgoed. De Griekse tempels zijn hier een prachtig voorbeeld van. Waar voor vele oude gebouwen gebruik is gemaakt van hout hebben de Grieken het bouwen met duurzaam natuursteen ontdekt. Ook de vele theaters kunnen niet worden overgeslagen gedurende een vakantie in Griekenland. Daarbij kan over de cultuur worden gezegd dat de inwoners als zeer gastvrij te boek staan.

Prijzen

Griekenland is al jaren een goedkoop vakantieland. Natuurlijk hangen de kosten samen met het doel van de reis en de wijze van vervoer. Je kunt een vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Het land is hard getroffen door de crisis waardoor de prijzen in de laatste jaren verder zijn gedrukt.