(advertentie)

Romantische vakantie op Santorini

Romantische vakantie Santorini

Santorini, een eiland dat behoort tot de Cycladen eilanden, is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Het is één van de bekendste Cycladen eilanden en daarnaast ook het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Het eiland is ontstaan door de werking van een, inmiddels niet meer actieve, vulkaan. Het eiland is bergachtig en heeft steile rotswanden, de bewoners van het eiland hebben hier hun huizen, dorpen en kerken gebouwd en door de hoge ligging van de dorpen op ongeveer 300 meter, heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Geniet van een vakantie in Griekenland!

Mooie zonsondergangEzelspad Santorini

Op Santorini kun je genieten van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld. Veel toeristen die opzoek zijn naar een romantische vakantie kiezen voor Santorini. In de plaatsjes Fira en Oia stromen ’s avonds de terrassen vol met toeristen, die allemaal op zoek zijn naar het beste plekje om de romantische en mooie zonsondergang te ervaren en fotograferen.

Het ezelspad van Fira naar Skala

Naast de mooie zonsondergang heeft Santorini nog veel meer te bieden, de witte huisjes met de blauwe koepels zorgen voor een echte Griekse sfeer. In de hoofdstad Fira kun je met een trap, van bijna 600 treden, naar de oude haven, Skala. Deze trap wordt ook wel het ezelspad genoemd, je kunt jezelf hier van beneden naar boven laten vervoeren op een ezel. Dit is zeker een aanrader, maar ook de kabelbaan bij het pad brengt je weer gemakkelijk naar boven.

Romantische vakantie op Santorini

Een romantische vakantie op Santorini is zeker aan te raden. Het eiland biedt veel prachtige plekken en de zonsondergang zorgt voor romantische avonden. Op Santorini zijn veel prachtige hotels en appartementen te vinden. Voor een ultieme romantische vakantie is het vijfsterren Honeymoon Petra Villas de perfecte plek. Het biedt een panorama-uitzicht over de Egeïsche zee.

photo by: HBarrison, Glen Scarborough