(advertentie)

Vakantie op Tahiti

Tahiti

Tahiti is het hoofdeiland en daarnaast ook het grootste eiland van Frans-Polynesië. Tahiti is het enige eiland van Frans-Polynesië waar een luchthaven is. Wanneer je een vakantie op Tahiti hebt geboekt, kun je het eiland dus gewoon met het vliegtuig bereiken en hoef je niet ook nog met de boot. Het eiland is ontstaan door twee uitgedoofde vulkanen, dit kun je ook zien aan de vorm van het eiland (zie het kaartje onderaan dit artikel).

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vakantie op Tahiti aan de kust

Een vakantie op Tahiti is vrij prijzig. Maar als je een prachtige vakantie wilt hebben, is dit het wel waard. Het eiland heeft schitterende stranden, een azuur blauwe zee, warme temperaturen en geweldige resorts. De meeste stranden van het eiland zijn zwart, dit komt door de vulkanische oorsprong van het eiland. Ook kun je allerlei verschillende watersporten beoefenen aan de kust van Tahiti. Op Tahiti heeft men ooit het surfen uitgevonden en je kunt daardoor echt overal surfboards huren. Naast surfen zijn ook duiken en snorkelen populaire activiteiten, de koraalriffen zijn prachtig en er zwemmen veel vissen rond.

De prachtige natuur van Tahiti

Vakantie op TahitiWil je naast zonnen en zwemmen ook wat avontuur tijdens je vakantie op Tahiti? Ga dan het ruige binnenland van het eiland in. Het heeft een ongerepte jungle en veel exotische bloemen, bomen en planten. Boek een jeepsafari naar Mont Marau en geniet van een prachtig uitzicht over het eiland. Daarnaast bezoek je met deze safari ook de prachtige watervallen in de Faarumai-vallei en de eeuwenoude Polynesische tempel Marae Arahurahu in Paea. Absoluut de moeite waard!

Bezienswaardigheden op Tahiti

Tahiti is niet een heel groot eiland, je kunt in een paar uur tijd om het eiland rijden. Dit is dan ook zeker aan te raden tijdens een vakantie op Tahiti: huur een auto en rijd het eiland rond. Stop onderweg bij verschillende mooie plekken. Enkele bezienswaardigheden om tijdens dit ritje te bezoeken zijn:

  • Museum ‘Tahiti and her Islands’ in Punaauia
  • De Botanische tuinen bij Mataiea
  • De enige vuurtoren van Frans-Polynesië bij Mahina

Tip: breng tijdens je verblijf op Tahiti ook een bezoekje aan de eilanden Moorea en Bora Bora.