(advertentie)

Vakantie in Frans-Polynesië

Frans-Polynesië Frans-Polynesië is een Frans overzees land in de Zuidelijke Stille Oceaan. Hoewel het land vrijwel zelfbesturend is, is het nog altijd onderdeel van Frankrijk. Het land bestaat uit vijf eilandgroepen: de Genootschapseilanden, Gambiereilanden, Tuamotueilanden, Markiezeneilanden en Australeilanden. In totaal bestaat Frans-Polynesië uit 128 eilanden, lang niet al deze eilanden zijn ook bewoond. De eilanden zijn verspreid over 2.500.000 km², hebben een gezamenlijke oppervlakte van 4.00 km² en het bevolkingsaantal ligt op 276.831 .

Op vakantie naar een verre bestemming?

Eilanden van Frans-Polynesië

De meest bekende eilanden zijn Tahiti, Moorea en Bora Bora. Tahiti is het hoofdeiland van Frans-Polynesië en hier ligt ook de hoofdstad van het land op, Papeete. Op Tahiti komen jaarlijks de meeste toeristen. Vrijwel alle eilanden zijn dichtbegroeid met jungle en hebben prachtige witte stranden die afsteken tegen het helder blauwe water rondom de eilanden. In dit helder blauwe water vind je veel prachtige koraalriffen en vele tropische vissen, tijdens een vakantie in Frans-Polynesië kun je hier dus erg goed snorkelen of duiken!

Klimaat in Frans-Polynesië

De eilanden Tahiti en Bora Bora zijn erg bergachtig. Op Tahiti vind je dan ook het hoogste punt van Frans-Polynesië, de top van Mont Orohena van 2.241 meter hoog. Door de bergen heb je op deze eilanden te maken met een subtropisch klimaat, omdat daar de temperatuurcriteria voor een tropisch klimaat niet altijd wordt gehaald. De vlakke eilanden hebben wel een tropisch klimaat. Op de meeste plekken liggen de temperaturen het hele jaar rond de 28 tot 31 graden Celsius. In de periode van juni tot en met oktober valt de minste regen, een vakantie in Frans-Polynesië kun je dus het beste in deze periode plannen.

Lees meer over het onderwerp "Frans-Polynesië"
Vakantie op Tahiti

Vakantie op Tahiti

Tahiti is het hoofdeiland en daarnaast ook het grootste eiland van Frans-Polynesië. Tahiti is het enige eiland van Frans-Polynesië waar een luchthaven is. Wanneer je een vakantie op Tahiti hebt geboekt, kun je het eiland dus gewoon met het vliegtuig bereiken…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer