(advertentie)

Vliegvakantie Côte d’Azur

Vliegvakantie cote d'azur

Een vliegvakantie naar de Côte d’Azur? Goede keus! De Côte d’Azur is de meest geliefde vakantieregio van Frankrijk. Per jaar verzorgt deze in het zuidoosten gelegen regio maar liefst 70 miljoen overnachtingen. Het is een prachtig gebied waar ook veel rijke en bekende mensen van de zon komen genieten. En waar reclamemakers hun reclamespots opnemen. De Côte d’Azur heeft zijn naam te danken aan het azuurblauwe water dat bij de kust te vinden is. Côte d’Azur betekent dan ook letterlijk ‘azurenkust’. Er zijn een aantal beroemde badplaatsen te vinden in deze regio, zoals Cannes, Saint-Tropez, St,-Raphaël en Antibes. Rijke Britten waren de eerste toeristen die in de 18e eeuw de Zuid-Franse kust bezochten. Dit was voor hen dé plek om de sombere winters in Engeland te ontsnappen. In de jaren ’30 besloten verschillende hotels om hun deuren in de zomer niet meer te sluiten. Vanaf dat moment nam het toerisme flink toe. Na de tweede wereldoorlog werd de Côte d’Azur voor een breder publiek een populaire vakantiebestemming.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vluchtinformatie vliegvakantie Côte d’Azur

Een vliegvakantie naar de Côte d’Azur is zeker een aanrader. Al tegen relatief weinig geld kunt een vliegvakantie naar de Côte d’Azur boeken. Er zijn verschillende Nederlandse maatschappijen die naar de Côte d’azur vliegen:

  • Transavia;
  • Air France;
  • KLM;
  • Easyjet;
  • Ryanair.

Wanneer je een vliegvakantie naar de Côte d’Azur wilt boeken, dan kun je kiezen uit verschillende vluchtbestemmingen. De vluchtbestemmingen binnen dit gebied zijn: Nice, Marseille, Toulon en Avignon. Vluchten zijn het hele jaar door te boeken.

Klimaat en landschap Côte d’Azurcote d'azur, klimaat, landschap

De kans dat je mooi weer hebt tijdens je vliegvakantie aan de Côte d’Azur is vrij groot. Aan de Côte d’Azur heerst een warm Middellands Zeeklimaat, ook wel warm mediterraan klimaat genoemd. De zomers zijn overwegend zonnig, warm en vrij droog. Een regenachtige dag of week kan voorkomen, maar met meer dan 3000 zonuren per jaar behoort deze regio zeker tot de meest zonnige gebieden van Europa. Mei en oktober kunnen onstuimige maanden zijn. In juli en augustus heb je de meeste kans op mooi weer. In deze maanden is het dan ook hoogseizoen. De maanden mei, juni en september vormen het tussenseizoen en in oktober start het laagseizoen. In de winter valt de meeste neerslag. Naast een aangenaam klimaat heeft de Côte d’Azur ook een prachtig landschap. In de regio zijn vele bossen, stranden, bergtoppen en valleien te vinden en de kust bestaat uit honderden stranden, grote baaien en rotspartijen.

Bezienswaardigheden vliegvakantie Côte d’Azur

Tijdens je vliegvakantie aan de Côte d’Azur kun je veel bezienswaardigheden bezoeken.

  • Houd je van strand? Dan kun je je hart ophalen in de Côte d’Azur. Een van de meest populaire badplaatsen is Saint-Tropez.
  • Overigens is niet alleen het strand van deze plaats prachtig. Ook de stad Saint-Tropez zelf is een aanrader om te bezoeken. De stad heeft een super sfeervolle jachthaven waar je heerlijke restaurants kunt vinden. Daarnaast zijn er veel leuke pleintjes en smalle straatjes te vinden.
  • Ook de dwergstaat Monaco is een bezoekje waard. Trek hier gerust een dag voor uit. Hier kun je onder andere het prachtige paleis Palais Princier de Monaco, het Monte Carlo Casino en de kathedraal bezichtigen.
  • In Cannes is de Promenade de la Croisette te vinden. Dit is een boulevard die langs de duurste stranden van Cannes loopt en waar jaarlijks vele beroemdheden te zien zijn. Als je van shoppen houdt, is het zeker leuk om daar een keer naar toe te gaan.
  • Wil je genieten van een prachtig uitzicht? Vanuit het dorpje Èze heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de Middellandse Zee.