(advertentie)

Vakantie naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs Parade

De meeste kinderen maak je erg gelukkig met een vakantie naar Disneyland Parijs. Dit is een groot attractiepark en recreatiepark op ongeveer 30 kilometer vanaf het centrum van Parijs. Het bestaat uit twee attractieparken, zeven hotels en een winkelstraat. Het ene park heet Disneyland Park en het andere park het Walt Disney Studios Park. Disneyland Parijs is voor meisjes een plek waar ze helemaal een prinses kunnen zijn, terwijl de jongens juist stoere piraten zijn! In dit artikel leest u alle informatie die u nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie naar Disneyland Parijs.

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Overnachten tijdens vakantie Disneyland Parijs

Disneyland Parijs KasteelDisneyland Parijs biedt zeven prachtige hotels:

  • Disneyland Hotel (5 sterren)
  • Hotel New York (4 sterren)
  • Newport Bay Club (3 sterren)
  • Sequoia Lodge (3 sterren)
  • Hotel Cheyenne (2 sterren)
  • Hotel Santa Fé (2 sterren)
  • Davy Crockett Ranch (2 sterren)

De hotels bieden prachtige kamers vol met Disney figuren, voor de ultieme Disney ervaring. Op de website van Disneyland Parijs kun je alle hotels bekijken. Er zijn ook een aantal partner hotels, deze hotels zijn niet van Disneyland Parijs zelf, maar bieden wel een gratis shuttleservice naar de parken. Wil je liever wat minder geld besteden aan de overnachting, dan kan je er voor kiezen om op een dicht bijzijnde camping te verblijven in een huisje, stacaravan of tent. Een voorbeeld hiervan is camping International de Jablines.

De parken bezoeken

Zoals al verteld, bestaat Disneyland Parijs uit twee attractieparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Disneyland Park is in 1992 geopend en is het grootste park. Het park staat vol leuke attracties voor jong en oud en is opgedeeld in vijf themagebieden: Main Street USA, Adventureland, Frontierland, Fantasyland en Discoveryland. Al deze gebieden liggen rondom het kasteel van Doornroosje. Het kasteel staat helemaal aan het eind van de Main Street USA, dit is een lange straat vol winkels en restaurants die je inloopt als je het park binnenkomt. Het Walt Disney Studio Park is sinds 2002 geopend en in dit park staan de film- en showbusiness centraal. Dit park bestaat uit vier themagebieden: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot.

Het kan zijn dat je maar één park wilt bezoeken, dan kun je een standaard ticket kopen, de geldigheid van deze ticket is een jaar, dus je kunt zelf beslissen wanneer je het park bezoekt. Het is ook mogelijk om beide parken te bezoeken. Hiervoor worden combinatietickets aangeboden. Je kunt één dag beide parken bezoeken, maar je kan ook een ticket kopen voor twee of drie dagen. Deze tickets zijn ook één jaar geldig.

Fastpass ticket

Fastpass ticket Disneyland Parijs

Dinseyland Parijs maakt gebruik van een Fastpass systeem. Een Fastpass ticket geeft je via een speciale ingang toegang tot een attractie, zonder wachtrij. Iedereen die een ticket voor Disneyland heeft, kan gebruik maken van deze service. Hoe werkt het? Via een speciale ingang haal je je Fastpass ticket waar een tijdsperiode staat. (Let op: haal voor iedereen afzonderlijk een ticket.) Dit tijdsdeel geeft jou een speciale toegang tot de attractie. Totdat de tijdsperiode van je ticket is aangebroken kan je doen wat je wilt. Even lunchen, nog snel een andere attractie of genieten van een parade. Als het tijd is, snel naar de attractie. Dit scheelt je wachten in de wachtrij. Iedereen met een ticket voor Disneyland Parijs kan gebruik maken van deze service. Eén attractie per keer. Geen lange wachtrijen meer tijdens je vakantie naar Disneyland Parijs!

Bezoek ook Parijs

Wanneer je voor een langere tijd in Disneyland Parijs verblijft is het ook leuk om dit te combineren met een bezoekje aan de stad Parijs. Zeker met wat oudere kinderen is dit een absolute aanrader, maar met jongere kinderen kan het natuurlijk ook! Parijs is een prachtige stad vol cultuur. U kunt meer over deze stad lezen in het artikel over Parijs.

photo by: paz.ca, Loren Javier, William Warby