(advertentie)

Vakantie naar Colmar in Frankrijk

Vakantie naar Colmar in Frankrijk

Colmar is een prachtige stad in de Elzas in Frankrijk. Deze stad met zo’n 70.000 inwoners is erg idyllisch. Als je door deze stad loopt, waan je je in een sprookje. De gekleurde vakwerkhuizen, de gezellige grachten waar je langs kunt lopen; het wordt niet voor niets Klein Venetië genoemd. Ga je op vakantie naar de Vogezen of de Elzas in Frankrijk? Zet dan zeker ook de stad Colmar op je lijstje; een erg leuke stad om een dag te bezoeken.

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vakantie Colmar

Een vakantie naar Colmar kan je op verschillende manieren besteden. Je kunt de stad Colmar bezoeken als je bijvoorbeeld in de Elzas of de Vogezen bent, maar je kunt ook je gehele vakantie in de omgeving van Colmar verblijven. Populaire vakantievormen voor een vakantie naar Colmar zijn:

 • Autovakantie
 • Kampeervakantie
 • Familievakantie

Bezienswaardigheden

In Colmar zijn verschillende mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie.

Klein Venetie in ColmarKlein Venetië

Ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid van Colmar zijn de prachtige vakwerkhuizen aan de grachten, waardoor Colmar ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Deze vakwerkhuizen vind je ten zuiden van het centrum van Colmar. Het is werkelijk een prachtig gezicht. Je kunt ook een boottocht maken om deze prachtige huizen vanaf het water te ontdekken.

Museum d’Unterlinden

Museum d’Unterlinden is een oud klooster wat nu in gebruik is als museum. Eén van de mooiste musea van de regio. Je vindt hier onder andere werken van Picasso, maar ook van Monet en Renoir.

Oude binnenstad

Colmar kent een oud, historisch centrum waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Bekijk de oude straten en oude gebouwen. Eet heerlijk een ijsje of laat je rondleiden door een stadsgids.

Overnachten

Wil je graag overnachten in de omgeving van Colmar of in Colmar zelf? Dat kan! Er zijn tal van mogelijkheden. Van een gezellige camping of camperplaats tot een luxe vakantiehuis of vakantiepark. In deze omgeving kan je alle kanten op.

Camping

In Colmar en omgeving zijn verschillende campings en camperplaatsen. Of je nu op zoek bent naar een luxe 5-sterrencamping of juist een gezellige familiecamping; in deze omgeving vind je het allemaal. We zetten een paar populaire sites met campings in Colmar voor je op een rijtje. Bekijk de verschillende campings en ontdek welke het beste bij jouw wensen past:

Camping in de omgeving van Colmar boeken? Campings bekijken

Vakantiehuis

Wil je graag een huisje huren? Ook dat is mogelijk. Er zijn ontzettend veel vakantiehuizen beschikbaar in deze regio. Bijvoorbeeld een vakantiehuis met zwembad, of juist een huisje op een vakantiepark. Er zijn genoeg opties. Bekijk onderstaande vergelijkingssites en ontdek of jouw droomhuisje ertussen zit.

Parkeren

Colmar is prima in een dagje te bezoeken. Kom je met de auto of de camper en wil je Colmar en Klein Venetië bezoeken? Parkeer je auto of camper dan op één van de parkeerplaatsen net buiten het centrum.  De oude binnenstad is niet goed berekend, het zijn smalle straatjes en er is weinig parkeermogelijkheid. De parkeerplekken die er zijn, zijn vaak duur en hebben een maximale parkeerlimiet. Parkeer je auto of camper daarom net iets buiten het centrum. Deze parkeergelegenheden zijn veelal gratis en je loopt in een paar minuten naar het centrum of naar Klein Venetië.

Omgeving

Wat is er tijdens je vakantie naar Colmar in de omgeving te doen en ontdekken? We zetten enkele hoogtepunten van de Elzas en de Vogezen voor je op een rij.

 • Wandelen en fietsen
  Dit gebied is prachtig om te wandelen en fietsen. Het gebied is heuvelachtig en heeft zelfs verschillende bergen die je kunt beklimmen. Populaire Franse cols in deze omgeving die ook vaak in de Tour de France worden beklommen zijn Col du Grand Ballon en Planche des Belles Files. Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges is sowieso een prachtig wandel- en fietsgebied.
 • Eguisheim in de ElzasMooie dorpen in de Elzas
  De Elzas kent verschillende mooie dorpjes die zeker het bezoeken waard zijn. Rijd bijvoorbeeld langs Kayersberg, Riquewhir en Eguisheim. Prachtige dorpjes waar je heerlijk door de smalle straatjes kunt slenteren of op een terrasje kunt genieten van een kopje koffie of een ijsje.
 • Watervallen
  In de Vogezen zijn verschillende watervallen die het bezoeken waard zijn. Ben je toe aan wat verkoeling tijdens een warme zomerdag? Rijd dan bijvoorbeeld eens langs Cascade de Tendon.
 • Straatsburg
  Zin in een dagje naar een grotere stad? Breng dan zeker een bezoekje aan Straatsburg. In deze grote stad kan je je zeker een dag vermaken. Je kunt er goed shoppen en de stad kent verschillende bezienswaardigheden.