(advertentie)

Vakantie Languedoc-Roussillon in Frankrijk

Ben je toe aan een beetje zon? Ga dan heerlijk op vakantie naar de Languedoc-Roussillon in Frankrijk. Languedoc-Roussillon is een regio in het zuiden van Frankrijk en bestaat uit de provincies Languedoc en Roussillon. Het gebied grenst aan de Pyreneeën, het Garonne-bekken, het Rhône-dal, het Centraal Massief en aan de Middellandse zee. Een vakantie naar de Languedoc-Roussillon in Frankrijk is precies wat je nodig hebt wanneer je wilt genieten van zon, zee en strand, cultuur en een prachtige natuuromgeving. In deze regio is veel te zien en te beleven en met gemiddeld 300 zonuren per jaar is dit echt een geweldige vakantiebestemming.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vakantie Languedoc-Roussillon in Frankrijk: het weer

Tijdens uw vakantie in de Languedoc-Roussillon in Frankrijk kun je volop genieten van de zon. Deze regio is een van de meest warme regio’s van Frankrijk. Languedoc-Roussillon heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en natte winters. Aan de kust is het gemiddeld warmer en zonniger dan in het binnenland. Daar wordt het gemakkelijk 30 graden in de zomer. In de winter is het in het binnenland warmer dan aan de zee. Men beschouwt Nîmes als de warmste plek in Frankrijk. In de zomer van 2001 was het daar maar liefst 43 graden! Het weer in Languedoc-Roussillon kan extreem zijn. Zo kan het er niet alleen heel warm of koud zijn; het kan er ook heel hard waaien. Ook heftige hagelstormen, onweersbuien en overstromingen komen soms voor. Wanneer je op vakantie wil naar de Languedoc-Roussillon in Frankrijk, dan kun je het beste in mei, juni of oktober gaan. Dan heb je de meeste kans op veel zon en warme temperaturen. Daarna wordt het al snel te heet.

Adembenemende natuur

Wanneer je op vakantie gaat naar de Languedoc-Roussillon in Frankrijk, zal je versteld staan van de adembenemende natuur die je daar ziet. Je raakt op dit indrukwekkende landschap echt nooit uitgekeken. In de Languedoc-Roussillon zijn een aantal prachtige natuurgebieden en natuurparken te vinden.Vakantie Languedoc-Roussillon Frankrijk

 

  • De Cevennen. Het landschap in de Cevennen is authentiek en nog erg ruw. Dat komt omdat dit gebied lange tijd moeilijk te bereiken was. Beekjes, nauwe en brede dalen, oude wegen, spectaculaire bergtoppen en vruchtbare weides zijn daar volop te vinden. In de Cevennen kun je het Observatoire Météo-France van Mont Aigoual vinden. Vanuit hier bestudeert men elke dag de Franse sterrenhemel. Wanneer je de Cevennen wilt verkennen, dan kun je het beste reizen door Gard, Herault en Lozére. Op deze manier kun je het meeste zien van dit veelzijdige landschap.
  • De Causses in Centraal Massief. De Causses zijn een groep kalkplateaus die te vinden zijn in het Centraal Massief. Ook hier is het landschap indrukwekkend. In dit gebied vind je veel Oostenrijkse dennen en oude bossen. Ook kom je hier veel rivieren tegen, zoals de Lot, de Jonte, de Tarn, de Dourbie en de Aveyron. In dit gebied zal je niet veel inwoners tegenkomen. Daarvoor is het in dit gebied in de zomer te warm en in de winter te koud. Wel zal je in dit gebied veel schapen tegenkomen. Deze worden vooral gehouden voor hun melk.
  • Natuurpark régional du Haut-Languedoc. Haut-Languedoc is een van de grotere natuurparken in deze regio (145.000 hectare groot). In dit natuurpark zijn veel verschillende planten en dieren te vinden, zoals herten, adelaars en orchideeën. Vanuit dit natuurpark heb je een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Andere natuurparken die je in de Languedoc-Roussillon kunt bezoeken, zijn: National des Cévennes, Régional de la Narbonnaise en Méditerrannée en Naturel régional des Grands Causses.

Bezienswaardigheden vakantie Languedoc-Roussillon in Frankrijk

Een vakantie naar de Languedoc-Roussillon in Frankrijk is ook aan te raden vanwege de bezienswaardigheden. In deze regio kun je verschillende plekken bezichtigen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze zijn: de Pont du Gard (Romeinse brug), het canal du midi, de stad Carcassonne, de forten van Vauban, de landschappen van de Causses en de Cevennen en de pelgrimswegen naar Santiago de Compostella. Andere bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen, zijn:

  • Prachtige kastelen en abdijen. De Abdij van Fontfroide is het meest bekend. Deze abdij heeft een rijke geschiedenis sinds 1093. Je vindt hier schitterende tuinen, prachtige architectuur en een restaurant. Tijdens een rondleiding krijg je alle bijzondere onderdelen te zien en hoor je meer over de geschiedenis van deze abdij. Andere bekende abdijen en kastelen zijn de abdij van Saint Martin du Canigou, het kasteel van Puivert en het kasteel Quéribus.
  • De Arena van Nîmes. De Arena van Nîmes is gebouwd tussen 50 en 100 na Christus en lijkt erg op het Colosseum in Rome. Vroeger gebruikte men de Arena voor gladiatorengevechten, een populair schouwspel voor 24.000 toeschouwers. Ook nu wordt de Arena nog veel gebruikt. Onder andere voor concerten, voorstellingen en stierengevechten.
  • Bamboetuin van Prafrance. De bamboetuin van Prafance is een gigantische botanische tuin van 34 hectare groot. Hier vind je verschillende soorten bamboe. Deze bamboetuin, beter bekend als de Bambouseraie de Prafrance, is in 1856 opgericht door Eugène Mazel, een plantkundige. Tegen een klein bedrag kun je je vergapen aan deze prachtige tuin.
  • Het viaduct van Millau. De viaduct van Millau staat bekend als de hoogste brug van de wereld. Het is een enorme brug over de rivier de Tarn. In 2001 startte men met de bouw van dit 342 hoge en 2460 meter lange viaduct. En zijn uitzichtpunten gebouwd, zodat je kunt genieten van het uitzicht.