(advertentie)

Vakantie in de Vogezen in Frankrijk

Vakantie in de vogezen frankrijk

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming niet ver van Nederland? Waar je in een dag heen kunt rijden met de auto en genoeg activiteiten te doen hebt? Ontdek dan zeker de Vogezen in het noorden van Frankrijk. Een vakantie naar de Vogezen is een echte aanrader. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, een autovakantie of juist een familievakantie op een camping; het kan allemaal in de Vogezen. De Vogezen biedt je prachtige natuur; flinke bergen en gezellige steden. Op deze pagina zetten we alle tips en leuke activiteiten voor in de Franse Vogezen voor je op een rij.

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vakantie Vogezen

Een vakantie naar de Vogezen in Frankrijk kan je op verschillende manieren invullen. Of je nu houdt van kamperen op een camping of glamping, of juist liever in een vakantiehuisje zit; het kan in de Vogezen. vakantie vogezen vosgesVeel voorkomen vakantievormen naar de Vogezen zijn:

  • Autovakantie / Roadtrip
  • Familievakantie
  • Actieve vakantie
  • Kampeervakantie

Campings en glampings

Kamperen in de Vogezen is ontzettend populair. Jaarlijks trekken veel Nederlanders naar deze populaire streek met hun tent, vouwwagen of caravan om te genieten van een welverdiende vakantie. Er zijn dan ook ontzettend veel campings en glampings in deze omgeving. Of je nu op zoek bent naar een luxe 5-sterrencamping of juist een rustige camping in het bos, je vindt het in de Vogezen. Ook glampings komen er steeds meer in de Vogezen. Op deze manier hoef je zelf geen tent of caravan mee te nemen, deze staat ingericht voor je op de plaats van bestemming. Ideaal bijvoorbeeld voor een familievakantie met kleine kinderen.

Camping in de Vogezen boeken?Campings bekijken

Actieve vakantie

De streek de Vogezen is vooral een populaire vakantiebestemming voor een actieve vakantie. Je kunt hier prachtig wandelen in één van de prachtige wandelgebieden. Daarnaast zijn er verschillende bergen die je op kunt fietsen.

wandelen vogezen frankrijkWandelen

In de Vogezen kan je prachtig wandelen. Er liggen bijvoorbeeld mooie wandelroutes in dit Franse gebied, zowel voor eendaagse wandelingen als voor meerdaagse wandeltrektochten. Grofweg kan je de Vogezen indelen in de Lage Vogezen en de Hoge Vogezen. Ten oosten van Epinal noemen we de Hoge Vogezen, daar waar je de hoogste bergen van het gebied vindt. Alles ten westen van Epinal heet de Lage Vogezen. In beide gebieden kan je heel mooi wandelen en genieten van de indrukwekkende landschappen.

Fietsen

De Vogezen is een populaire vakantiebestemming onder fietsliefhebbers. Mede doordat je relatief dichtbij Nederland, flinke cols kunt beklimmen. In de Vogezen vind je onder andere de bekende Grand Ballon, Ballon d’Alsace, Planche des Belles Filles en Ballon de Servance. Allemaal bekende klimmen die ze ook beklimmen in verschillende Tour de France etappes. Kortom; een uniek gebied voor de echte wielerfanaten. Ook als je wat minder van het klimwerk bent, is dit een prachtig fietsgebied. Het is een mooie glooiend landschap waar je prachtige uitzichten hebt vanaf de fiets.

Bezienswaardigheden

Naast een actieve vakantie, zijn er ook tal van bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie naar de Vogezen.

Meren

Er zijn verschillende meren die zeker het bezoeken waard zijn, bijvoorbeeld tijdens een lekker zomerse dag. Bekende meren zijn onder andere Lac de Gérardmer, Lac de Blanchemer, Lac Blanc. Lac Noir en Lac de Longemer.

Gérardmer

Gérardmer is een leuke dorpje in de Vogezen, vooral bekend vanwege het meer bij Gérardmer. Naast het meer is het dorpje ook zeker het bezoeken waard. Gérardmer is een idyllisch dorpje wat dateert uit de Middeleeuwen. Dit zie je nog goed terug aan de verschillende oude gebouwen en oude kerkjes. Daarnaast is het ook een heel gezellig dorp met verschillende terrassen, barretjes en restaurantjes. Kortom; zeker het bezoeken waard.

Parc natural régional des ballons des Vosges

Parc natural régional des ballons des Vosges is een natuurgebied waar zich de bekende bergen de Grand en Petit Ballons bevinden. Een indrukwekkend natuurgebied waar je mooi kunt wandelen en fietsen. Daarnaast is het ook het leefgebied van onder andere berggeiten, reeën en herten. Parc natural régional des ballons des Vosges is ongeveer 3000 vierkante kilometer groot en daarmee één van de grootste natuurparken van Frankrijk.

colmar in de elzasColmar

Colmar ligt officieel in de Elzas, maar is een erg mooi dorp om te bezoeken tijdens je vakantie in de Vogezen. Deze stad in het westen van de Vogezen wordt ook wel klein Venetië genoemd, vanwege de grachten die midden door het dorp stromen. Niet geheel onterecht, het is werkelijk waar een prachtige stad.

Cascade de Tendon

Cascade de Tendon zijn twee mooie watervallen. Ben je op zoek naar wat verkoeling? Rijd dan zeker langs deze mooie watervallen. Via een korte wandeling bereik je deze mooie waterval van 35 meter. Na ongeveer 20 minuten wandelen kom je bij de tweede waterval.

Beste reisperiode

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar de Vogezen in Frankrijk? In de maanden mei t/m september is het het mooiste weer in de Vogezen. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20 en 26 graden. In de overige maanden heb je meer kans op neerslag en zeker minder warm weer. Kortom; de beste reisperiode voor een vakantie naar de Vogezen is de zomer.