(advertentie)

Vakantie in de Ardèche in Frankrijk

Vakantie in de ardeche in frankrijk

De Ardèche is een departement in Frankrijk wat zijn naam dankt aan de rivier die door deze streek stroomt. Dit is meteen ook een enorm populaire trekpleister wat een vakantie naar de Ardèche erg populair maakt. Ben je op zoek naar een vakantie naar Frankrijk waarbij je heerlijk kunt genieten van een groene omgeving en veel activiteiten? Lees dan zeker verder over een vakantie in de Ardèche.

Zin in een vakantie naar Frankrijk?

Vakantie naar de Ardèche

Een vakantie in de Ardèche kan je op verschillende manieren besteden. Er is ontzettend veel te doen, vandaar dat deze vakantiebestemming voor verschillende doeleinden geschikt is. Populaire vakanties naar de Ardèche zijn:

 • Autovakantie
 • Kampeervakantie
 • Familievakantie
 • Actieve vakantie

Campings en glampings

Vakantie ardeche frankrijkIn de regio de Ardèche vind je tal van campings en glampings. De één nog mooier dan de ander. Of je nu op zoek bent naar een camping aan een rivier of juist een stacaravan, in de Ardèche vind je het allemaal. Van 5-sterren campings met een gezellig animatieteam en luxe zwembad tot een gezellige, kleinschalige camping aan de rivier.

Kamperen in de Ardèche? Campings bekijken

Vakantiehuis

Naast veel campings, vind je in de Ardèche ook veel vakantiehuizen. Wil je dus liever op vakantie in de Ardèche genieten van wat meer privacy en comfort? Bekijk dan zeker de vele opties voor een vakantiehuis in de Ardèche.

Tips & Bezienswaardigheden

In de Ardèche is van alles te doen. Of je nu houdt van een actieve vakantie of dat je juist komt om uit te rusten, het kan allemaal tijdens een vakantie in de Ardèche. We zetten een aantal tips en populaire bezienswaardigheden voor je op een rij.

 • Kanoen op de Gorges de l'ArdecheKanoën op de Gorges de l’Ardèche
  Een ontzettend populaire activiteit tijdens een vakantie in de Ardèche is kanoën. De Ardèche is een mooie rivier waar tal van verhuurbedrijven zitten. Veel campings hebben ook hun eigen kano’s liggen waar je tegen een kleine vergoeding gebruik van mag maken. Het kan erg warm worden in de Ardèche, vergeet je dus zeker niet in te smeren tijdens het kanoën of kajakken.
 • Pont d’Arc
  De pont d’Arc is een natuurlijke brug over de Gorges de l’Ardèche. Een begroeide rots die over de rivier leunt. Erg leuk om onderdoor te kanoën.
 • Balazuc
  Balazuc is een idyllisch, oud rotsdorp. Het dorp kent vele smalle straatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Koop lekker een ijsje en kijk uit over de mooie omgeving.
 • Grotten
  Tijdens een vakantie in de Ardèche is het erg leuk om één van de verschillende grotten te bezoeken. De omgeving kent verschillende grotten met stalactieten en stalagmieten. Bezoek bijvoorbeeld de Grot van Chauvet of de grot bij Vallon-Pont-d’Arc; de Aven d’Orgnac.
 • Krokodillen kijken
  In de Ardèche zit een opvang voor krokodillen, La Ferme aux Crocodiles. Een erg leuk uitje met kinderen.

Beste reisperiode en klimaat

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar de Ardèche? Dat ligt uiteraard aan de activiteiten die je wilt gaan doen tijdens je vakantie. Qua klimaat zijn de zomermaanden de beste maanden om de Ardèche te bezoeken. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op regen. De maanden juni t/m september heb je de meeste kans op zonuren, dus mocht je lekker willen zonnen en spelen in de rivier de Ardèche, dan zijn deze maanden de beste reistijd.