(advertentie)

Fort Suomenlinna in Finland

Suomenlinna in Finland

Eén van de populairste toeristische attracties van Finland is Suomenlinna in de buurt van hoofdstad Helsinki. Suomenlinna is een bewoond fort die gebouwd is op zes eilanden. In totaal wonen er 800 bewoners die bijna allemaal werken binnen de muren van Suomenlinna. Het fort in Finland staat op de eilanden: Kustaanmiekka, Susisaari, Iso-Mustasaaro, Pikku-Mustasaari, Länsi-Mustasaari en Långören. De bouw van het fort is in 1748 begonnen door Zweden. Finland was toen nog onderdeel van het Koninkrijk Zweden. in 1809 werd het fort officieel van de toen net uitgeroepen autonoom hertogdom Finland. Het in de 18e eeuw gebouwde fort is in 1991 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf Helsinki kan je met de ferry in ongeveer 15 minuten op deze prachtige vesting zijn. Lees hier alles wat je moet weten voor je bezoek aan Suomenlinna, één van de hoogtepunten van een vakantie in Finland!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zes eilanden

Wandelen in SuomenlinnaOp de zes eilanden Kustaanmiekka, Susisaari, Iso-Mustasaaro, Pikku-Mustasaari, Länsi-Mustasaari en Långören vind je Suomenlinna. Dit fort is te bereiken met een speciale ferry vanuit Helsinki. Elk kwartier vaart er een boot naar deze mooi plek, de laatste boot vertrekt rond 02:00 uur. Je kunt je dus een lange dag vermaken op deze unieke locatie. Alle zes de eilanden hebben een andere sfeer. Op het ene eiland kan je prachtig wandelen, terwijl het andere eiland juist meer geschikt is voor een picknick of een party weekend met vrienden. ’s Zomers is het mogelijk om te overnachten op Suomenlinna. De zwoele zomernachten, de ondergaande zon en de warme avonden maken het tot een romantisch plekje in de zomermaanden.

Activiteiten op Suomenlinna

Het fort in Finland leent zich uitstekend om heerlijk te wandelen. Er zijn verschillende routes die je kunt wandelen. En overal kan je genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Het is mogelijk om te picknicken. Er zijn voldoende grasvelden en romantische plekjes waar je een gezellige picknick kunt houden. Wil je liever niet met alle spullen sjouwen? Er zijn mogelijkheden om een georganiseerde picknick te laten verzorgen. Tevens zijn er cafés en restaurants op Suomenlinna. Ga een lekker hapje eten bij Café Piper of Café Chapman. Uiteraard is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen in het ijskoude water.

Bezienswaardigheden

Huizen op SuomenlinnaSuomenlinna kent een aantal bezienswaardigheden waar je zeker even moet gaan kijken. King’s Gate is de hoofdingang van het fort en wordt nu gezien als het symbool van deze toeristische attractie. Ga je met kinderen naar Suomenlinna? Kinderen kunnen volop genieten in de vele tunnels die op de eilanden aanwezig zijn. De donkere tunnels zijn niet verlicht, in sommige gevallen is een zaklamp daarom aan te raden. Er staat een kerk op de eilanden in Finland. De Suomenlinna kerk is gebouwd in 1854 en dient zowel als kerk als als vuurtoren. De grote cruise schepen die aanmeren aan de smalle Kustaanmiakka Strait zijn iedere keer weer een indrukwekkend gezicht.

photo by: AmyWest, jhecking