(advertentie)

Vakantie in Finland

Vakantie in FinlandFinland, officieel de Republiek Finland, is een land in Noord-Europa. Samen met Noorwegen en Zweden maakt Finland deel uit van Scandinavië. In totaal heeft Finland ruim 5,2 miljoen inwoners en het land is ruim 9 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad van Finland is Helsinki en ligt in het zuiden van het land. Finland heeft ontzettend veel meren en wordt ook wel ‘het land van duizend meren’ genoemd. Kernwoorden voor een vakantie in Finland zijn rust, ruimte, stilte en bovenal natuur. Dit land kent een adembenemende natuur, werkelijk alles is prachtig. Finland kan je eigenlijk niet omschrijven, dat moet je ervaren!
Lees hier alles over een vakantie in Finland, zoals de mooiste bezienswaardigheden, de natuur, Fins Lapland en het Noorderlicht.

Klimaat in Finland

Het klimaat in Finland is te omschrijven als een landklimaat. Bij Finland denk je waarschijnlijk aan sneeuw en koud. Enerzijds klopt dit, zeker in Lapland en rond de Poolcirkel kan het heel erg koud zijn. Een groot gedeelte van het land van duizend meren is meer dan de helft van het jaar bedekt met sneeuw. In Noord-Finland kan zeker 7 tot 8 maanden sneeuw liggen. Wintersportbestemming Lapland is één van de meest sneeuwzekere bestemmingen ter wereld! Poolnachten komen veel voor in Finland. Zeker in de winter zijn er ieder jaar wel nachten dat de temperatuur niet boven de -30°C uitkomt. Schrikken deze temperaturen je af? Ga dan in de zomer op vakantie in Finland. De zomermaanden zijn qua temperatuur erg prettig, het kan er dan net zo warm worden als in Nederland. De periode juni t/m augustus is de perfecte reisperiode voor een heerlijke vakantie in Finland.

Land van duizend meren

Land van duizend merenFinland wordt niet voor niets het land van duizend meren genoemd. In totaal zijn er ongeveer 188.000 meren en meertjes in dit land. Het bekendste en grootste meer van Finland is het Saimaameer. Het Saimaameer in het zuidoosten van Finland is niet één groot meer, maar allerlei kleine meren en riviertjes aan elkaar. Een heel merensysteem van water en land. Het hele merensysteem bij elkaar is zo’n 4500 km2 groot en 90 meter diep. Andere bekende meren in het land van duizend meren zijn het Inarimeer en het Päijännemeer.

Bezienswaardigheden in Finland

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Finland die je zeker wilt zien tijdens je vakantie. We zetten de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden op een rij:

  • Eland in FinlandAdembenemende natuur

Bewonder de de prachtige natuur van Finland tijdens je vakantie. De ongerepte natuur van Lapland en de prachtige meren en bossen die het land heeft zijn een prachtige bezienswaardigheden. Wist je dat Finland het dichtbeboste land van Europa is? Finland heeft zijn 40 nationale parken. Nationaal park Oulanka is één van de mooiste parken. WNF benoemde het park tot Europese jungle door de unieke flora en fauna. in het Nationaal park Oulanka kan je de ‘berenroute’ lopen. De naam van de route wordt genoemd omdat hier regelmatig sporen van bruine beren te zien zijn, maar de dieren worden zelden gezien. Tijdens een vakantie naar Finland moet je zeker één van de natuurparken bezoeken. Kortom, alleen de natuur van Finland is al een adembenemende bezienswaardigheid.

  • Kanoën

In Finland zijn zoveel prachtige meren en één van de unieke activiteiten en bezienswaardigheden die je kan ondernemen is kanoën op één van deze mooie meren. Op veel plekken is het mogelijk om boten te huren, dus pak een boot en geniet van het Finland vanaf het water!

  • Dieren spotten

In de prachtige natuur van Finland komen vele dieren voor. Dieren spotten hoort dan ook tot één van de bezienswaardigheden van Finland. Elanden, wolven en beren komen voor in het wild. Durf jij het aan om ze te spotten vanuit jouw veilige schuilhut?

  • Bezoek Helsinki, de hoofdstad van Finland

Wanneer je op vakantie bent in Finland, wil je zeker een bezoek brengen aan de Finse hoofdstad Helsinki. De hoofdstad ligt in het zuiden van Finland en is de grootste stad van het land. In Helsinki wonen ongeveer 600.000 inwoners. In deze stad vind je onder andere de Domkerk, Senaatsplein en Suomenlinna. Suomenlinna is een vesting vlakbij Helsinki op zes verschillende eilanden en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Het Noorderlicht Noorderlicht finland

Finland is één van de mooiste plekken om het Noorderlicht te kunnen zien. In de Fins Lapland kan je het bijzondere natuurfenomeen waarnemen. In de bossen van Saariselkä kan je in de bijzondere kakslauttanen iglo’s genieten van het Noorderlicht.

  • Dorp van de kerstman 

Het dorp van de kerstman is een themapark in Rovaniemi in Lapland. In dit dorp is het het hele jaar kerst! Je kan de kerstman bezoeken en op safari met rendieren. Overal in het dorp van de kerstman zie je dennenbomen en veel lichtjes én natuurlijk een brievenbussen, zodat je een brief kan sturen naar de Kerstman.

Ontdek Fins Lapland

Fins Lapland is een uniek stuk natuur op aarde, het is er werkelijk prachtig! In het gebied zijn veel bossen en vele meren. Lapland ligt in het noorden van Finland in de zomer is het er de hele dag licht en in de wintermaanden is het er de hele dag donker. Lapland trekt jaarlijks veel toeristen. In de wintermaanden is het een populaire plek voor wintersporten. Lapland ligt dan onder een dikke laag sneeuw. Een bijzonder fenomeen wat ook veel toeristen trekt is het noorderlicht! Er worden vele excursies en reizen aangeboden om het bijzonder lichtverschijnsel te zien.

Maar ook in de zomer is Fins Lapland een mooie bestemming. Activiteiten die je in Fins Lapland kan ondernemen zijn: rendieren bezoeken of met een rendierenslee mee, de natuur ontdekken met een sneeuwscooter, ijsvissen, kanovaren en natuurlijk een prachtige wandeling maken.

Tips vakantie Finland

Een vakantie naar Finland is een bijzondere ervaring. We hebben nog een aantal vakantietips op een rij gezet voor een onvergetelijke reis naar Finland.

  • De belangrijkste tip gaat over de kou. Onderschat de kou niet als je in de winter naar Finland gaat. Zorg voor speciale warmtekleding.
  • Finland heeft bijzonder veel sauna’s. Bezoek één van de 1,5 miljoen sauna’s van het land.
  • Wil je het Noorderlicht spotten? Ga met een heldere nacht kijken, maar vraag ook lokale inwoners of een experts naar tips wanneer je het beste kan gaan.
  • Houd je van vissen? Ga er zeker op uit met je visuitrusting in het land van duizend meeren. Ga je in de winter? Dan moet je zeker gaan ijsvissen, een unieke ervaring!

Vakantie naar Finland

Een vakantie naar Finland kan in verschillende vormen. De populairste reisvormen voor een vakantie naar Finland zijn:

Lees meer over het onderwerp "Finland"
Stedentrip naar Helsinki in Finland

Stedentrip naar Helsinki in Finland

Helsinki is de hoofdstad van Finland, een land in Scandinavië en zeer aan te raden om eens te bezoeken! Deze stad met ruim 600.000 inwoners heeft je veel te bieden. De bezienswaardigheden in Helsinki zijn erg divers en de invloeden…

Lees verder
VillaVibes

VillaVibes

Sinds 2002 organiseert VillaVibes complete vakanties en weekenden weg voor hoger opgeleide singles. De gelijkgestemden garantie zorgt ervoor dat je met leeftijdsgenoten weggaat, en dat de verhouding tussen mannen en vrouwen max. 60%-40% is.

 

Direct bekijken Lees meer
Fort Suomenlinna in Finland

Fort Suomenlinna in Finland

Eén van de populairste toeristische attracties van Finland is Suomenlinna in de buurt van hoofdstad Helsinki. Suomenlinna is een bewoond fort die gebouwd is op zes eilanden. In totaal wonen er 800 bewoners die bijna allemaal werken binnen de muren…

Lees verder