(advertentie)

Vakantie op Boracay

Vakantie op Boracay, Filipijnen

Een vakantie op Boracay in de Filipijnen is de ideale vakantie voor liefhebbers van ontspanning, mooie stranden, natuurgebieden en zon. Boracay is een eiland van ongeveer 10 km2 groot en ligt in het westen van de Filipijnen. Het schitterende Boracay staat vooral bekend om de sprookjesachtige bountystranden, het mooie weer en de heerlijke sfeer die van het eiland uitgaat. Na een vakantie op Boracay kom je gegarandeerd ontspannen terug! Naast het relaxen op het strand is er nog meer te beleven in dit prachtige deel van de Filipijnen. Er zijn veel bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens het reizen in dit gebied, zoals Mount Luho, de Vleermuizengrot en het beroemde strand White Beach. Er is dus genoeg te zien en te bewonderen tijdens een vakantie op Boracay!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezienswaardigheden op Boracay

Mount Luho, Boracay, FilipijnenOp dit sprookjesachtige eiland kun je overal genieten van de prachtige natuur. Door het tropische klimaat van de Filipijnen groeien er schitterende bloemen en planten die je in Nederland niet tegen zult komen. Tijdens een wandeling over het strand en door het bos van Boracay kijk je je ogen uit. Een bezoekje aan Mount Luho mag tijdens je wandeling zeker niet ontbreken. Mount Luho is het hoogste punt van Boracay, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de oceaan, het strand en het eiland. Vanuit de uitkijkpost kun je genieten van de kleuren en geuren van het eiland. Een echte aanrader is om bij zonsopgang Mount Luho te bezoeken, er is dan bijna niemand en je hoort niets behalve de ruisende wind en de vogels. Een unieke ervaring tijdens je vakantie op de Filipijnen!

Een andere geliefde bezienswaardigheid op de Filipijnen is het Dead Forest (Dood Bos). Het Dead Forest wordt veel bezocht door fotografen die dit bijzondere fenomeen maar al te graag willen vastleggen. Het Dead Forest is ontstaan doordat er een lokale dam doorbrak, waardoor het zoute zeewater in het bos terechtkwam. Hierdoor gingen de bomen dood en groeit er nu niets meer. Ondanks dit alles wordt het Dead Forest veel bezocht door de fascinerende sfeer. In het Dead Forest leven nog wel dieren die komen genieten van de schaduw en koelte. Tijdens een vakantie op Boracay is het Dead Forest een echte must-visit!

Naast het bezoeken van Mount Luho en het Dead Forest mag een bezoekje aan de Vleermuizengrotten ook niet ontbreken wanneer je aan het reizen bent op Boracay. De Vleermuisgrotten liggen op het westen van het eiland. De tocht naar de Vleermuisgrotten kan zwaar zijn, je wandelt onder begeleiding door het soms steile en modderige regenwoud. De tocht is het echter helemaal waard, de Vleermuisgrotten zijn een unieke bezienswaardigheid! Samen met de gids loop je met fakkels door de grotten, waar talloze vleermuizen hangen. Er leven veel verschillende soorten vleermuizen in de Vleermuisgrotten, zoals de fruitvleermuis en de grottenvleermuis. Een bezoek aan de Vleermuisgrotten is ongevaarlijk en een echte aanrader voor tijdens je vakantie op Boracay!

Genieten van zee en strand

Surfen op Boracay, FilipijnenNaast het bezoeken van bezienswaardigheden zoals Mount Luho, het Dead Forest en de Vleermuisgrotten is er nog meer te doen op dit paradijselijke stukje van de Filipijnen. Er zijn een heel aantal activiteiten bij het water en strand die leuk zijn voor jong en oud. Wat je echt niet mag missen tijdens je vakantie op Boracay is het duiken in het heldere water van de oceaan. Je zult ongetwijfeld prachtige vissen en koralen tegenkomen! Ook het maken van een boattrip is ontzettend gaaf om te doen. Op veel plaatsen bij het strand worden bootjes verhuurd waarmee je de omgeving van Boracay en de rest van de Filipijnen kunt ontdekken. Wanneer je van paardrijden houdt, ben je op het strand van Boracay ook aan het juiste adres. Er zijn paarden te huur waarmee je een heerlijke rit over het strand kunt maken en genieten van de natuur. Na alle inspanningen kun je heerlijk bijkomen op het strand. Verder zijn zeilen, surfen en snorkelen erg populaire activiteiten op de Filipijnen. Door het heldere, warme water is dit de ideale plek om te genieten van al deze geweldige activiteiten!

Waar het schitterende Boracay op de Filipijnen bekend om staat zijn natuurlijk de sneeuwwitte zandstranden. Het bekendste strand is White Beach (Wit Strand), een echt bountystrand. Kijk niet vreemd op als je een massage aangeboden krijgt terwijl je op het strand ligt. Veel eilandbewoners ‘verkopen’ massages aan toeristen die op het strand liggen. Andere stranden waar je je heerlijk kunt ontspannen zijn het Diniwid Strand en het Puka Strand. Wanneer je hier op het strand gaat liggen vergeet je alles om je heen, je hoort alleen het ruisen van de palmbomen en reggae-muziek op de achtergrond. Met een cocktail erbij is je vakantie op Boracay compleet!

Bars en restaurants

Naast de bountystranden staat Boracay ook bekend om het bruisende nachtleven. In de vele barretjes, tentjes op het strand en discotheken op de Filipijnen, waar de kleurrijke cocktails en swingende muziek in overvloed aanwezig zijn, kun je genieten van de echte eilandvibe. Voor mensen die van een feestje houden is Boracay op de Filipijnen de place-to-be!

Naast uitgaan kun je tijdens het reizen op de Filipijnen ook heerlijk eten. Een aantal aanbevolen restaurants op Boracay zijn Melinda’s Garden Restaurant, Jolly Sailor en Dada’s Restaurant. Je kunt op veel plaatsen genieten van de Filipijnse en Thaise keuken, maar er wordt ook veel Europees voedsel geserveerd in de lokale restaurants. Verder kun je er iedere dag genieten van verse vis, die heerlijk klaargemaakt wordt. Kortom, een hapje eten in een van de gezellige restaurants op de Filipijnen mag je zeker niet missen tijdens je vakantie op Boracay!

photo by: Hairi, biagkensiak, heyitschili