(advertentie)

Ontdek de Filipijnen

Vakantie naar de Filipijnen - Palawan

De Filipijnen is een prachtige eilandengroep die ten noorden van Australië ligt. De Filipijnen worden omringd door de Indische Oceaan en de Pacifische Oceaan.  De eilandengroep bestaat uit meer dan 7100 eilanden en ieder eiland, van groot tot klein, heeft iets moois te bieden. Vaak ontbreken op de kleinere eilanden culturele bouwwerken, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de bezienswaardigheden die de natuur zelf gevormd heeft. Tijdens een vakantie op de Filipijnen moet je de onderstaande bezienswaardigheden, zoals de Chocolate Hills en de rijstterrassen van Banaue, zeker bezocht hebben!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Chocolate Hills op Bohol

Chocolate Hills, vakantie op de Filipijnen, rondreisHelaas bestaan bergen van chocolade niet echt, maar de Chocolate Hills op het eiland Bohol komen er wel dicht in de buurt. De Chocolate Hills is een plateau waar meer dan 1200 heuvels van ongeveer 30-50 meter hoog liggen – en ze hebben de kleur van chocolade! Deze kegelvormige Chocolate Hills zijn voor het grootste gedeelte bedekt met gras dat in het najaar een bruine kleur krijgt, het lijken dan net reusachtige heuvels van chocolade. Tijdens je vakantie op de Filipijnen zijn de bijzondere Chocolate Hills zeker een bezoekje waard. Je kunt tussen de Chocolate Hills door lopen of ze vanaf een hoger punt bekijken. Op die manier heb je een schitterend uitzicht over de Chocolate Hills!

Eilandhoppen op Palawan

Palawan eilandhoppen, vakantie op de Filipijnen, rondreisAls er een land geschikt is voor eilandhoppen, dan zijn de Filipijnen het wel! Vooral bij de sprookjesachtige eilandengroep Palawan kun je uitstekend eilandhoppen. Palawan is een van de meest westelijke eilandengroepen van de Filipijnen en daardoor nog niet overspoeld door toeristen. Palawan bestaat uit een groot eiland met honderden andere eilandjes, waarvan er veel onbewoond zijn. Doordat het gebied uit veel eilandjes bestaat, is eilandhoppen een leuke en praktische manier op de schitterende omgeving te ontdekken. Een echte aanrader voor tijdens je vakantie op de Filipijnen! Huur een bootje en vaar van het ene paradijselijke eiland naar het andere. Wanneer je zelf niet wilt varen maar wel wilt genieten van de omgeving, kun je meegaan met een bangka. Bangka’s zijn varende taxi’s die je van dorp tot dorp brengen, een leuke ervaring!

Watervallen van Pagsanjan

Een andere fascinerende bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is tijdens je vakantie op de Filipijnen zijn de watervallen van Pagsanjan. De watervallen van Pagsanjan horen bij de meest beroemde watervallen van het land. Ze liggen in het dorpje Pagsanjan, vlakbij de hoofdstad Manilla. Er worden dagtochten georganiseerd vanuit verschillende plaatsen, dus vervoer is geen probleem.

Tijdens de tour vaar je in kano’s naar de watervallen van Pagsanjan toe. Je kanoot langs de mooiste stukken oerwoud en hoge kliffen, een unieke belevenis! Overal waar je kijkt zie je weer nieuwe, indrukwekkende stukken natuur. Je vaart door een torenhoge kloof naar de watervallen van Pagsanjan toe. Bij de watervallen van Pagsanjan kun je uitstekend zwemmen. Kortom, een bezoek aan de watervallen van Pagsanjan mag niet ontbreken tijdens je rondreis op de Filipijnen!

Luzon bezoeken

Rijstterrassen van Banaue, vakantie op de Filipijnen, rondreisOok op het prachtige eiland Luzon kun je tijdens je rondreis heerlijk genieten van de natuur op de Filipijnen. Op Luzon liggen de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue. De rijstterrassen van Banaue zijn rond het begin van de jaartelling handmatig aangelegd in de bergketen Cordillera. De rijstterrassen in het dorpje Banaue worden gezien als de mooiste rijstterrassen van heel Azië! Die mag je dus zeker niet overslaan tijdens je rondreis op de Filipijnen! Wanneer je wilt wandelen tussen de rijstterrassen van Banaue is het leuk om de uitkijkpost te bezoeken, vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de hele Cordillera! Wanneer je langer dan een dag wilt genieten van de rijstterrassen van Banaue, kun je overnachten in een van de guesthouses.

Overige bezienswaardigheden

Wanneer je tijdens je rondreis op de Filipijnen nog meer van de schitterende natuur wilt ontdekken, zijn er nog meer prachtige plaatsen om heen te gaan. Een bezoekje aan het populaire eiland Borocay is een echte aanrader. Op de vele bountystranden van het eiland kun je heerlijk relaxen. Wanneer je ook nog eens kokosmelk met een rietje drinkt, is je vakantie op de Filipijnen compleet! Ook de vulkaan Mayon, vlakbij de hoofdstad Manilla, is leuk om te bezoeken. Bij Manilla liggen ook het Taalmeer en Mount Taal, twee prachtige natuurverschijnselen. Kortom, je raakt nooit uitgekeken tijdens een vakantie op de Filipijnen!

photo by: MargeEspineda, Polyruskudumomo

zonvakantie