(advertentie)

Vakantie naar de Filipijnen

Vakantie naar de FilipijnenDe Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen, is een eilandengroep van 7107 eilanden. Deze eilandenarchipel ligt in Zuidoost-Azië en is in totaal zo’n 300.000 km2. Een vakantie naar de Filipijnen wordt onder Nederlanders steeds populairder. Steeds meer Nederlanders gaan in hun reis naar Azië ook langs deze prachtige eilandengroep. De grootste twee eilanden van de Filipijnen zijn Luzon en Mindanao. Andere bekende eilanden zijn Samar, Negros en Palawan. De Filipijnen hebben ruim 98 miljoen inwoners, waarvan een groot percentage in de hoofdstad Manilla woont. Overige grote steden op de Filipijnen zijn Quezon City, Caloocan, en Davao City.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vakantie Filipijnen

Een vakantie naar de Filipijnen kan je op veel verschillende manieren besteden. Zoals je zult begrijpen, met 7107 eilanden, heeft het land ontzettend veel strand. Het ene strand is nog mooier dan het andere, dus een strandvakantie naar de Filipijnse eilanden is zeer aangenaam. Veel toeristen komen tijdens hun vakantie op de Filipijnen helemaal tot rust op één van de vele zandstranden. Naast een strand- of zonvakantie, kan je je vakantie op nog meer manieren besteden. Wat te denken van een duikvakantie naar Filipijnen? Duikvakantie FilipijnenDe prachtige onderwaterwereld maakt duiken op de Filipijnen ontzettend populair. Reisorganisaties bieden de volgende vakanties naar de Filipijnen aan:

 • Duikvakantie
 • Strandvakantie
 • Zonvakantie
 • Cultuurvakantie
 • Natuurvakantie

Tip: Bekijk de pagina met Reisorganisaties en ontdek welke organisaties vakanties naar Filipijnen aanbieden. Links kan je een vakantietype selecteren zodat de selectie reisorganisaties kleiner wordt. 

Klimaat Filipijnen

De Filipijnen kent een tropisch klimaat. Het klimaat op de eilanden wordt gekenmerkt door hoge temperaturen, veel regenval en een hoge luchtvochtigheid. Het hele jaar door kan het erg warm worden op de eilanden. Temperaturen boven de 30°C zijn geen uitzondering. De meeste regen valt in de maanden mei tot oktober. Het weer op de Filipijnen verschilt erg per eiland. Het ene eiland heeft veel meer last van de regenval dan het andere eiland. De beste reisperiode voor een vakantie op de Filipijnen is december t/m mei. Het is dan het minst warm en je hebt de minste kans op regen. De drukste periode zijn de weken rondom kerst en oud en nieuw. Houd tijdens het plannen van je reis goed rekening met het tyfoonseizoen. Ieder jaar razen er orkanen langs de eilanden en sommige daarvan gaan verwoestend over het land. Het tyfoonseizoen is van juni t/m december. Vooral de maanden september, oktober en november zijn geen geschikte maanden om op vakantie naar de Filipijnen te gaan!

Mooiste eilanden van de Filipijnen

Tijdens je vakantie naar de Filipijnen ervaar je de prachtige natuur met onder andere het regenwoud, rijstvelden, grotten en vulkanen. De diverse natuur op de Filipijnen is ontzettend mooi! Wat zijn nou de mooiste eilanden van de Filipijnen? Waar moet je zeker heen als je een rondreis in Azië maakt en deze mooie eilandengroep aandoet? Wij zetten de mooiste plekken en de mooiste eilanden van de Filipijnen voor je op een rijtje.

 • Vakantie naar de Filipijnen - PalawanPalawan
  Tijdens je vakantie naar de Filipijnen moet je zeker het eiland Palawan aandoen. Dit kleine, afgelegen eiland is nog niet zo ontdekt. Op Palawan vind je de tropische jungle, bergen en een helderblauwe zee. Op dit eiland kan je fantastisch duiken en genieten van de mooie koraalriffen en onderwaterwereld van de Filipijnen. Sowieso is de blauwe zee aan het hagelwitte strand een waar plaatje op Palawan. Het mooiste strand van Palawan is Port Barton. Hier word je door niemand gestoord en kan jij rustig genieten op een verstopt strandje!
 • Boracay
  Op zoek naar een beeldschoon bountystrand? Ga naar Boracay! Op het 3 kilometer lange witte strand waan je je op een waar bountystrand. Borcay is ook ontdekt door feestgangers, waardoor het wat drukker is geworden. Maar dit mag de pret niet drukken op dit prachtige eiland. Je kunt hier ontzettend genieten en een ultieme vakantie beleven! Vergeet niet, met een heerlijke cocktail in je hand, te genieten van de prachtige zonsondergang, dat maakt je vakantie op de Filipijnen helemaal compleet.
 • Malapasqua
  Lijkt je Boracay wat te druk, dan is Malapasqua echt iets voor jou! Op dit unieke eiland heb je wederom die mooie witte stranden. Malapasqua is een stuk kleiner en minder toeristisch dan Boracay. Hierdoor zijn er een heleboel intieme plekjes te vinden. Ultiem genieten tijdens je vakantie op de Filipijnen? Breng een bezoek aan het intieme, kleine maar prachtige Boracay.

photo by: nenborromeo, angeloramos, karim

Lees meer over het onderwerp "Filipijnen"
Duiken tijdens Duikvakantie Filipijnen

Duiken tijdens Duikvakantie Filipijnen

Een duikvakantie naar de Filipijnen is een vakantie die je niet snel zult vergeten. De Filipijnen is een eilandengroep met 7107 eilanden en werkelijk de mooiste plek ter wereld voor een duikvakantie! Alle eilanden hebben iets anders te bieden qua natuur…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Ontdek de Filipijnen

Ontdek de Filipijnen

De Filipijnen is een prachtige eilandengroep die ten noorden van Australië ligt. De Filipijnen worden omringd door de Indische Oceaan en de Pacifische Oceaan.  De eilandengroep bestaat uit meer dan 7100 eilanden en ieder eiland, van groot tot klein, heeft…

Lees verder
Vakantie op Boracay

Vakantie op Boracay

Een vakantie op Boracay in de Filipijnen is de ideale vakantie voor liefhebbers van ontspanning, mooie stranden, natuurgebieden en zon. Boracay is een eiland van ongeveer 10 km2 groot en ligt in het westen van de Filipijnen. Het schitterende Boracay…

Lees verder