(advertentie)

Stedentrip naar Suva

Fiji Suva

Suva is de hoofdstad en een van de grootste steden van de eilandenstaat Fiji, dat ten oosten van Australië ligt. Op het zonnige Fiji is het altijd heerlijk weer, de temperatuur varieert van 21 tot 30 graden. Suva ligt aan de kust van Viti Levu, het grootste eiland van Fiji. Op het eiland Viti Levu wonen de meeste mensen. Suva ligt in een prachtige omgeving, aan de ene kant ligt het natuurgebied Colo-i-Suva en aan de andere kant kijk je uit op de oceaan. Ook in Suva zelf is er veel te bewonderen, zoals het Albert Park en de Thurston Gardens. Lees hier wat je tijdens een stedentrip naar Suva niet mag missen!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Albert Park

Het Albert Park is een van de meest bezochte plekjes in Suva. Het Albert Park bestaat uit grote grasvelden en ligt vlakbij het bekende Oude Parlementsgebouw. Het Oude Parlementsgebouw is gebouwd in 1939 en vandaag de dag zijn er verschillende overheidsafdelingen gevestigd. Op de grote grasvelden van het Albert Park worden bijna iedere dag sportwedstrijden gehouden. Grote kans dus dat je tijdens een bezoek aan het Albert Park van een potje rugby, cricket of hockey kan genieten. Het Albert Park is bekend doordat het vroeger gediend heeft als landingsbaan voor het vliegtuigje dat als eerste de Pacifische Oceaan overstak. Het Albert Park is dus zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip naar Suva.

Thurston Gardens

Thurston GardenNaast het Albert Park liggen de kleurrijke Thurston Gardens. De Thurston Gardens zijn schitterende, botanische tuinen waarin je heerlijk kunt ontspannen. Het is opgericht door Sir John Bates Thurston, een botanist, en vandaag de dag zijn ze onlosmakelijk verbonden met Suva. In de Thurston Gardens vind je prachtige bloemen en bomen. Overal om je heen zie je wuivende palmen, kleurrijke bloemen, mooie grasveldjes en vijvers met waterlelies. Er zijn verschillende paden aangelegd in de Thurston Gardens die je langs de mooiste plekjes van de tuinen leiden. Onderweg kom je afdakjes tegen waar je even kunt bijkomen. Op de frisse grasveldjes kun je heerlijk picknicken en genieten van de Thurston Gardens, neem dus een picknickmandje mee!

In de Thurston Gardens ligt het Fiji Museum. In het Fiji Museum kom je meer te weten over Suva en Fiji zelf. Je kunt er oude voorwerpen bewonderen die zijn opgegraven, soms van wel meer dan 3000 jaar oud. Erg leuk om hier een kijkje te nemen tijdens je stedentrip naar Suva.

Colo-i-Suva Forest Park

Het Colo-i-Suva Forest Park ligt ten noorden van Suva en kijkt uit over de stad. Het wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht en is zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip naar Suva. In het Colo-i-Suva Forest Park vind je een schitterend regenwoud, natuurlijke bronnen, riviertjes en prachtige tropische bloemen. Er zijn wandelpaden uitgezet die je door het regenwoud leiden, een unieke ervaring! Bij een aantal van de meertjes in het Colo-i-Suva Forest Park zijn touwen opgehangen waarmee je als Tarzan door het bos kunt slingeren. Er leven 14 vogelsoorten in het Colo-i-Suva Forest Park, waaronder verschillende papegaaisoorten. Ook in dit schitterende stukje natuur kun je heerlijk picknicken terwijl je geniet van de natuur in het Colo-i-Suva Forest Park.

Shoppen en eten in Suva

Wil je de cultuur van Suva proeven? Dat kan op meerdere manieren. In Suva zijn veel marktjes en kraampjes waar je hapjes en zelfgemaakte souvenirs kunt kopen. Op deze manier kom je in aanraking met de lokale bevolking en heb je een herinnering voor thuis. De grootste en drukste markt in Suva is de Suva Municipal Market. Wanneer je op zoek bent naar kleding, electronica e.d. is Suva Central de plek waar je moet zijn. Het is een van de beste winkelgebieden in de omgeving. Daarnaast kun je in Suva heerlijk eten. Een leuk Markt in Suvarestaurant om een hapje te eten is Tiko’s Floating Restaurant. Dit restaurant is gevestigd op een cruiseboot, je kunt hier dus eten met een prachtig uitzicht over de oceaan. Wanneer je een authentiek restaurant wilt bezoeken is de Old Mill Cottage een echte aanrader. Kortom, je hoeft je geen moment te vervelen tijdens een stedentrip naar Suva!