(advertentie)

Vakantie op Fiji

Fiji Likuliku resortDe Republiek Fiji is een land in Oceanië. Het land bestaat uit 332 eilanden waarvan er ongeveer 110 worden bewoond. Op de eilanden wonen samen 874.742 inwoners, het hele land beslaat 1,3 miljoen km², waarvan maar 1,5% land is. Ongeveer driekwart van de inwoners woont op het hoofdeiland Viti Levu, hier vind je ook de hoofdstad van het land, Suva. Het op twee na grootste eiland is Vanua Levu. De andere eilanden van Fiji zijn allemaal een stuk kleiner en verdeeld in verschillende eilandgroepen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat op Fiji

Op Fiji heb je te maken met een tropisch klimaat. Er is een warm en koel seizoen op de eilanden, alleen zijn de verschillen niet erg groot. In het warme seizoen, van november tot en met april, valt de meeste regen en is het overdag rond de 30 graden. In het koele seizoen, van mei tot en met oktober, zijn de temperaturen rond de twintig graden. Tijdens een vakantie op Fiji ben je dus verzekerd van warme temperaturen.

Vakantie op Fiji

Fiji staat eigenlijk het meest bekend om zon, zee en strand. De eilanden hebben witte stranden met palmbomen en helderblauwe zeeën. Op Fiji zijn de mooiste en veiligste duiklocaties ter wereld te vinden, de zee is rustig en het water is warm. Ook vind je op de eilanden veel ongerepte natuur, de eilanden van de eilandengroep Lomaitivi zijn nog helemaal vrij van de moderne en gehaaste maatschappij. Andere plaatsen die een bezoek waardig zijn tijdens een vakantie op Fiji zijn Blue Lagoon, Navala en de Zandduinen van Sigatoka.

photo by: Roderick Eime, Mike’s Birds

Lees meer over het onderwerp "Fiji"
Stedentrip naar Suva

Stedentrip naar Suva

Suva is de hoofdstad en een van de grootste steden van de eilandenstaat Fiji, dat ten oosten van Australië ligt. Op het zonnige Fiji is het altijd heerlijk weer, de temperatuur varieert van 21 tot 30 graden. Suva ligt aan…

Lees verder
CruiseOnline.com

CruiseOnline.com

Geniet van een onbezorgde cruisevakantie met CruiseOnline.com! CruiseOnline.com is een online boekingswebsite voor cruisevakanties en biedt de mooiste reizen aan. De cruises zijn gemakkelijk te boeken én altijd scherp geprijsd.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer