(advertentie)

Vakantie in Estland

Vakantie in Estland - TallinnEstland, officieel de Republiek Estland, is een land in Noordoost-Europa. Samen met Letland en Litouwen behoort Estland tot de Baltische landen. Het land heeft ruim 1,2 miljoen inwoners waarvan de meeste in de hoofdstad Tallinn wonen. Estland bestaat naast het vasteland ook uit de 2 grote eilanden Saaremaa en Hiiumaa. Deze eilanden bevatten veel bossen en zijn qua cultuur erg interessant om te bezoeken tijdens je vakantie in Estland. De natuur van Estland is werkelijk prachtig. Tijdens je vakantie naar Estland zal je versteld staan over de weidsheid, rust en gevarieerdheid die de natuur in Estland je te bieden heeft. Heuvels, rivieren, bossen, meren, weilanden, moerassen en eilanden, in Estland vind je het allemaal.

Klimaat Estland

Estland kent een zeeklimaat, dat wil zeggen koele winters en milde zomers. Het klimaat in Estland is dus niet ijs en ijs koud, zoals de meeste mensen denken. Zeker in de zomer, heb je tijdens je vakantie in Estland heerlijke, zwoele zomeravonden. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot gemiddeld zo’n 21°C. Een voordeel aan het weer in Estland is dat de luchtvochtigheid heel laag is, daardoor voelt het er in de zomermaanden nooit benauwd of klam aan. De winters in Estland zijn een stuk kouder. De wintermaanden komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit. De beste reisperiode om op vakantie naar Estland te gaan zijn de zomermaanden juni t/m augustus.

Type vakantie in Estland

Alexander Nevski in Tallinn EstlandEen vakantie naar Estland kan je op verschillende manieren invullen. De hoofdstad van Estland, Tallinn leent zich perfect voor een stedentrip. Ook een cultuurvakantie behoort tot de mogelijkheden als je je vakantie in Estland wilt besteden. Estland wordt ook vaak bezocht in een rondreis door de Baltische staten.

Rondreis Baltische staten

Bij een rondreis door de Baltische staten worden naast Estland ook de andere Baltische staten; Letland en Litouwen bezocht. De 3 landen zijn nauw met elkaar verbonden maar hebben ieder hun eigen cultuur. Een rondreis Baltische staten is een verrassende reis waar je veel geschiedenis, cultuur en natuur zal zien. De landen hebben vele mooie bezienswaardigheden zoals kastelen, paleizen en pleinen. Daarnaast bezoek je tijdens een rondreis Baltische staten de hoofdstad van Letland; Riga en de hoofdstad van Litouwen; Vilnius.

Bezienswaardigheden Estland

Tijdens je vakantie in Estland kan je een heleboel verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Bezienswaardigheden in de natuur, bezienswaardigheden op het gebied van cultuur, musea en bijzondere gebouwen in de steden die Estland rijk is. Bezienswaardigheden in Estland die zeker op je lijstje mogen als je op vakantie naar Estland gaat zijn:

 • Vakantie in Estland - KadriorgpaleisTallinn
  De hoofdstad van Estland heeft qua historische gebouwen ontzettend veel te bieden. Maar ook moderne gebouwen vind je terug in deze prachtige stad. De mix tussen oud en nieuw is mooi in balans. Het Dominicanenklooster, de orthodoxe kathedraal Alexander Nevski en de Toomkirik kerk staan allemaal in Tallinn. De mooiste bezienswaardigheid in Tallinn is het Kadriorgpaleis. Dit roze paleis is een cadeau van de Russische Tsaar Peter Aleksejevitsj Romanov aan zijn vrouw. Van buiten en van binnen een waar sprookjespaleis. Verder is het een erg gezellige stad, met veel terrasjes, restaurants, pleinen en cafés. Tallinn bezoeken is zeker een aanrader!
 • Valaste waterval
  De Valaste waterval is de mooiste en hoogste waterval van Estland. Deze waterval van 26 meter hoog vind je in het noorden van het land. Ben je in de winter op vakantie naar Estland? Dan levert de Valaste waterval prachtige plaatjes op. Een waar sprookje op aarde! De Valaste waterval moet je zeker gezien hebben tijdens je vakantie Estland.
 • Het meer Verijärv
  Het meer Verijärv, wat letterlijk bloedmeer betekent, vind je in de hooglanden van Haanja. Verijärv is omgeven door een heuvelachtig landschap en in de buurt van het meer ligt het oude Vastseliinakasteel uit de 14e. 
 • Wandelen in Soomaa Rahvuspark
  Altja - vakantie in EstlandHet Soomaa Rahvuspark is een nationaal park van ruim 390 km2. In dit park vind je moerassen en weilanden waar verschillende zoogdieren leven. Dit park is een leefgebied voor onder andere lynxen, wolven en bruine beren. Tijdens je vakantie in Estland kan je hier wandelen op een van de vele wandelroutes die zijn uitgezet.
 • Altja
  Altja is een klein, idyllisch vissersdorpje in het noorden van Estland. Hier vind je de pittoreske huizen met rieten daken. Het dorp straalt een enorme hoeveelheid rust uit. Ga na een lange dag wandelen zeker op zoek naar de dorpsschommelstoel en kom volledig tot rust. In het lokale café serveren ze typische Estse gerechten.

photo by: sulepov

Lees meer over het onderwerp "Estland"
Het eiland Saaremaa in Estland

Het eiland Saaremaa in Estland

Ben je op vakantie in Estland? Overweeg dan zeker om het eiland Saaremaa te bezoeken. Dit eiland hoort bij Estland en is het op één na grootste eiland in de Oostzee. Het eiland Saaremaa is 2673 km2 groot en er…

Lees verder
Shoestring

Shoestring

Shoestring organiseert al ruim 15 jaar bijzondere groepsrondreizen. Tijdens een vakantie met Shoestring is er veel aandacht voor natuur, cultuur en de lokale bevolking. Voor een bijzondere rondreis, groepsreis of individuele reis ben je bij Shoestring op de juiste plek!

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip Tallinn, de hoofdstad van Estland

Stedentrip Tallinn, de hoofdstad van Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland, een land in het oosten van Europa. In totaal wonen er 400 duizend inwoners in deze moderne stad aan de Baai van Tallinn. De Baai van Tallinn is een gedeelte van de Finse Golf….

Lees verder