(advertentie)

Vakantie in Engeland

EngelandEngeland is samen met Schotland, Wales en Noord-Ierland een constituerend land in het Verenigd Koninkrijk. Dit houdt in dat Engeland wel een eigen vlag, bankbiljetten en plaatsnaambordjes heeft, maar dat het geen onafhankelijke staat is. De hoofdstad van Engeland is Londen, dit is tevens ook de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Een stedentrip naar Londen is erg populair. In het land wonen 53,01 miljoen inwoners en is ongeveer drie en een half keer zo groot als Nederland.

Klimaat en landschap

In Engeland heb je, net als in het Verenigd Koninkrijk, te maken met een gematigd klimaat. De temperaturen liggen in de zomer rond de 15 tot 20 graden, ideaal voor een actieve vakantie. In de winter heb je te maken met een gemiddelde temperatuur van 5 graden. Het landschap van Engeland staat bekend om rotsachtige standen en groene hooglandschappen. Maar het land heeft in het zuidwesten ook witte zandstranden met de twee badplaatsen Brighton en Blackpool. En in het zuidoosten van Engeland vind je stukken bos en parken.

Vakantie in Engeland

Een vakantie in Engeland kan je op verschillende manieren besteden. Veel toeristen kiezen voor een rondreis naar Engeland, zodat ze alle hoogtepunten van dit prachtige land kunnen bezoeken. Tijdens een rondreis Engeland kan je zowel genieten van de unieke natuur als de culturele en historische steden. Een andere populaire reisvorm voor een vakantie naar Engeland is een wandelvakantie. Veel reisaanbieders bieden wandelvakanties naar Engeland aan waarbij je wandelt door de indrukwekkende en unieke natuur van Engeland. De populairste vormen van vakantie in Engeland zijn:

Populaire plaatsen

Naast het mooie en variërende landschap heeft Engeland ook prachtige steden te bieden waar vaak veel evenementen en bezienswaardigheden te vinden zijn. In de hoofdstad Londen kun je je bijvoorbeeld al dagen vermaken tijdens je vakantie. Hier vind je een aantal beroemde gebouwen zoals de Big Ben, London Bridge, London Eye en Buckingham Palace. Maar andere steden die ook zeker een bezoekje waardig zijn tijdens een vakantie zijn Bath (met de ronde tafel van Koning Arthur), Birmingham, Liverpool, Bristol en Manchester. Op het gebied van cultuur en geschiedenis heeft een vakantie in Engeland dus veel te bieden. Maar ook shopliefhebbers en voetbalfans kunnen zich hier tijdens een vakantie uitstekend vermaken.

 

photo by: miquitoseindruckschinderdomain

Lees meer over het onderwerp "Engeland"
Stedentrip Manchester

Stedentrip Manchester

Manchester is één van de grootste en meest bekende steden van Engeland. Manchester heeft meer dan 500.000 inwoners en ligt in het gebied genaamd ‘Greater Manchester’. Dit gebied bestaat uit verschillende steden zoals Bolton en Wigan en heeft een totaal…

Lees verder
Aktiva Tours Fiets- en Wandelvakanties

Aktiva Tours Fiets- en Wandelvakanties

Aktiva Tours biedt fiets- en wandelvakanties door Europa. Met haar ruim 20 jaar ervaring organiseert deze reisorganisatie al jaren actieve vakanties voor singles, groepen en families.

Direct bekijken Lees meer
Weekend Liverpool

Weekend Liverpool

Liverpool is na Londen en Birmingham, de derde stad van Engeland en de zesde stad van het Verenigd Koninkrijk. Deze stad aan de Mersey River ligt in het noordwesten van Engeland en is vooral bekend vanwege The Beatles. Naast The Beatles…

Lees verder
Stedentrip Londen – Ontdek tradities en cultuur

Stedentrip Londen – Ontdek tradities en cultuur

Een stedentrip naar Londen zal gegarandeerd een unieke ervaring zijn. Ontspanning, vermaak en historie, Londen heeft het allemaal. Het is de hoofdstad van Engeland en tevens de grootste stad in het hele Verenigd Koninkrijk. Londen vervult ook een belangrijke plaats…

Lees verder