(advertentie)

Strandvakantie Egypte – Land vol zon, zee en strand

strandvakantie egypte

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantiebestemming vol zon, zee en strand? Wil je heerlijk ontspannen en zeker zijn van heerlijk weer? Lees dan snel meer over een strandvakantie naar Egypte. Egypte heeft een heerlijk klimaat, waardoor je een hoge zonzekerheid hebt. Daarnaast is het relatief dichtbij, het is slechts 5 uur vliegen. Dus binnen no time heb je jij ultieme vakantiebestemming gevonden. Ontdek meer over een standvakantie naar Egypte.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zonvakantie Egypte

Wat is een zonvakantie naar Egypte? Een zon- of strandvakantie behoeft uiteraard weinig introductie. Tijdens een zonvakantie geniet je vooral erg veel van de zon, het heerlijk goudgele strand en de felblauwe zee. Dit kan in Egypte perfect. Het klimaat en het prachtige zandstrand zijn uitermate geschikt om dagen te liggen zonnen. Heerlijk ontspannen en niks moeten.

Populaire bestemmingen

Het grote land Egypte kent verschillende populaire bestemmingen voor een strand- of zonvakantie. Populaire bestemmingen zijn:

  • Hurghada
  • Marsa Alam
  • Sharm el Sheikh

Stranden

Wat zijn de mooiste stranden van Egypte? Er zijn een aantal heel populaire stranden in Egypte. De stranden in Egypte zijn stuk voor stuk prachtig. Op het ene strand kan je juist ontzettend goed duiken en snorkelen. Oneindig genieten van het fantastische koraal wat voor de kust ligt. En op het andere strand is het zand juist weer het zachts en komen de minste toeristen. We zetten een aantal populaire stranden in Egypte voor je op een rij:

  • zonvakantie egypteSharm el Luli
  • Sharm el Naga
  • Giftun Island
  • El Gouna Beach
  • El Quseir Beach

Strandvakantie naar Egypte boeken? Aanbiedingen bekijken

Activiteiten

Uiteraard wil je tijdens je zonvakantie naar Egypte voornamelijk heerlijk genieten van de vele stranden en het warme weer. Wil je tijdens je strandvakantie naar Egypte toch ook enkele activiteiten ondernemen? Dat kan! Er is van alles te doen; van actieve activiteiten tot culturele activiteiten.

Snorkelen en duiken

In Egypte kan je fantastisch snorkelen en duiken. De onderwaterwereld voor de kust is prachtig, onder andere het koraal is erg mooi. Er zijn verschillende duikscholen waar je kunt leren snorkelen en duiken. Daarnaast kan je er ook de nodige benodigdheden huren, zodat je met professioneel materiaal onderwater gaat.

Excursie naar Caïro

Caïro, de hoofdstad van Egypte is een ontzettend mooie stad. Je vindt hier bijzondere bezienswaardigheden: van piramides tot musea en de Caïro Tower. Daarnaast vind je er allerlei kleine winkeltjes. Verwacht niet de grote winkelketens; maar juist kleine plaatselijke winkels. Lees meer tips in het artikel over een stedentrip naar Caïro.

Zwemmen met dolfijnen

Is het jouw droom om ooit eens met dolfijnen te zwemmen? Dat kan in Egypte! Er zijn allerlei excursies mogelijk. Van snorkelen met dolfijnen tot dolfijnen aaien. In een groep en ook privésessies.

strand egypteTocht door de woestijn

Egypte staat natuurlijk bekend om de woestijn. Het is mogelijk om een tocht op een dromedarus door de woestijn te maken. Een onvergetelijke ervaring! In de woestijn aangekomen kan je genieten van een traditionele bedoeïenen maaltijd.

Reisaanbieders en reisorganisaties

Er zijn erg veel reisaanbieders en reisorganisaties die een zonvakantie naar Egypte aanbieden. Bekijk zeker even onze pagina over reisaanbieders. Hier staat een overzicht van alle aanbieders van een strandvakantie naar Egypte, met een korte beschrijving per organisatie.