(advertentie)

Stedentrip naar Caïro

The Pyramids & Sphinx of Gizeh, Cairo, Egypt

Een stedentrip naar Caïro, de hoofdstad van Egypte, is een indrukwekkende belevenis. De stad is gelegen aan de oostoever van de rivier de Nijl, in het noorden van het land. Caïro heeft ongeveer 20 miljoen inwoners. Deze drukke stad heeft bezoekers ontzettend veel bezienswaardigheden te bieden, zoals de beroemde Piramides van Gizeh en het Egyptisch Nationaal Museum. Hieronder staan deze, en andere bezienswaardigheden, die je kunt bezoeken tijdens een stedentrip naar Caïro op een rijtje:

Je favoriete stad bezoeken?

Piramides van Gizeh

Cairo, Pyramids of Gizeh, EgyptDe Piramides van Gizeh zijn te vinden in de voorstad van Caïro, Gizeh. De drie Piramides, de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren en de Piramide van Mycerinus, deden dienst als graftombes voor de farao’s die ze hebben laten bouwen.

De Piramide van Cheops is met 146 meter de grootste van de drie Piramides van Gizeh en wordt ook wel de Grote Piramide genoemd. De Piramide van Chefren is de op een na grootste piramide, deze is ook het best bewaard gebleven. Bij de Piramide van Chefren horen nog andere indrukwekkende bouwwerken: de Sfinx, de Daltempel en de Dodentempel.

De Piramide van Mycerinus, ook wel Mykerinos genoemd, is de kleinste van de drie. Mycerinus bestaat uit een hoofdpiramide en drie kleine piramides. De Piramides van Gizeh zijn erg indrukwekkend en zijn een van de grootste toeristische attracties van Egypte. Deze bijzondere bouwwerken zijn een echte must-see wanneer je een stedentrip naar Caïro maakt!

Egyptisch Nationaal Museum

In het Egyptisch Nationaal Museum vind je enorm veel schatten uit de Egyptische oudheid. Het Egyptisch Nationaal Museum werd geopend in 1858 en toont sindsdien een ware schat aan onder andere oude zuilen, beelden, mummies en grafgiften van farao’s. Het hoogtepunt van het museum is het gouden masker van farao Toetanchamon. Het Egyptisch Nationaal Museum mag zeker niet ontbreken op je lijstje tijdens een stedentrip naar Caïro. Let wel op: in het museum mogen geen foto’s gemaakt worden, camera’s moet je bij de ingang ter bewaring afgeven.

Caïro Tower

Cairo Tower, EgyptEen echte must-see tijdens een stedentrip naar Caïro is de Caïro Tower, door de lokale bevolking ook wel de Burj Caïro genoemd. De Caïro Tower is met 187 meter het hoogste gebouw van de stad. Vanaf de Caïro Tower heb je door het panoramadek een schitterend uitzicht over de hele omgeving! Als het niet te mistig is door de smog kun je zelfs de Piramides van Gizeh zien liggen. ’s Avonds is de Caïro Tower op zijn mooist, dan verandert hij van kleur door de veranderende lichtval.

Winkelen tijdens je stedentrip in Cairo

Cairo is niet de ideale winkelstad, al vind je er wel een enorme verscheidenheid aan kleine winkeltjes waar oliën, papyrus en andere snuisterijen verkocht worden. Voor degenen die een dagje in een westers winkelcentrum willen shoppen biedt het Stars Centre een oplossing. Tot de opening van de Dubai Mall was dit het grootste winkelcentrum in het Midden-Oosten. Het Stars Centre ligt vlakbij het vliegveld en heeft maar liefst zeven verdiepingen!

Tips voor je stedentrip naar Caïro:

  • Het verkeer in Caïro is een grote chaos, je doet er verstandig aan om een taxi te nemen. Ook doe je veel langer over je reis dan je zou denken, houd hier rekening mee door extra tijd te rekenen of door een hotel vlakbij je bestemming te boeken.
  • Zoals in veel oosterse landen is afdingen een sport. Laat je niet afzetten door verkopers die toeristen zoveel mogelijk geld afhandig willen maken door spullen voor veel te hoge prijzen te verkopen.
  • Denk eraan dat je oplet waar je fotografeert. Het is strikt verboden om politie, militairen en militaire/strategische gebouwen (bruggen, vliegvelden) te fotograferen.
  • Je kunt Caïro het beste bezoeken van oktober tot mei. In deze periode is het wat koeler, wat een stedentrip naar Caïro veel comfortabeler maakt.

photo by: Dennis Jarvis , Gian Cornachini, Teklan