(advertentie)

Duikvakantie in de Rode Zee

Duikvakantie Rode Zee, Egypte

Duiken in Egypte is ontzettend populair. Het is niet voor niets dat er jaarlijks vele duikvakanties naar Egypte worden geboekt. Er is op het gebied van duiken ontzettend veel te zien in Egypte, zeker rond het Rode Zee gebied! Je kunt er genieten van de adembenemende onderwaterwereld, het prachtig gekleurde koraal, de grote verscheidenheid aan dieren en de mooie omgeving. Ook is er in Egypte een groot aanbod aan LiveaBoards (je verblijft dan een week op een boot zonder ondertussen havens aan te doen), all inclusive hotels en tentenkampen.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Leren duiken in Egypte

Wil je ook genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee in Egypte,  maar heb je nog geen duikbrevet? Geen probleem, duiken kan je gewoon leren tijdens je duikvakantie in Egypte. In Hurghada en Sharm el Sheikh is een groot aantal duikscholen. Hier kan je je ‘Open Water Diver’ brevet halen en deze eventueel uitbreiden met het ‘Advanced Open Water Diver’ brevet. Denk er wel aan dat je om te beginnen met duiken in Egypte, je in het bezit moet zijn van een geldige medische keuring. Formulieren hiervoor kun je op internet downloaden. Een aantal Nederlandstalige duikscholen in Egypte zijn:

  • Voodoo Divers, Hurghada
  • Scuba Hurghada, Hurghada
  • Blue Paradise, Hurghada
  • Nemo Dive Club & Hotel, Safaga

Verblijf tijdens duikvakantie Egypte

Er zijn verschillende manieren om te overnachten Boats on the Red Sea, Safaga, Egypt tijdens je duikvakantie. Ideaal is het om tijdens het duiken in Egypte vlakbij de Rode Zee te overnachten. Gelukkig zijn er veel all inclusive hotels, die vaak dicht bij de koraalriffen in de Rode Zee liggen. Ook kunnen liefhebbers van duiken in Egypte meegaan met een Liveaboard op de Rode Zee, zoals:

  • All inclusive ‘Concorde el Salam’ , Sharm el Sheikh
  • All inclusive ‘Three Corners Rihana Resort’ , El Gouna
  • LiveaBoard ‘Freedom III’ vanuit Sharm el Sheikh
  • LiveaBoard ‘MY Rosetta’ vanuit Marsa Alam

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Ga je liever voor een lowbudget-duikvakantie? Dan kan je ook overnachten in een tentenkamp bij de Rode Zee! Het is natuurlijk minder luxueus dan een all inclusive hotel, maar veel avontuurlijker en er zijn uitstekende duikmogelijkheden vlakbij. De tentenkampen liggen vaak bij de rustigere plekken rond de Rode Zee en dat trekt veel dieren aan. Wees dus niet verbaasd als opeens dolfijnen of haaien je voorbij zwemmen tijdens het duiken in Egypte!

Ideale omstandigheden duikvakantie

Duiken bij de Rode ZeeDe Rode Zee is een van de mooiste plaatsen ter wereld om van een duikvakantie te genieten. Het water heeft geen last van de invloed van rivieren, zodat het zicht in het water bijna altijd perfect is. Ook van regen of getijden heeft het gebied rond de Rode Zee geen last. Het is een van de helderste zeeën ter wereld! De zon schijnt het hele jaar door in Egypte en kan soms een diepte bereiken van zo’n 100 meter. Dit zorgt ervoor dat er ook nog koraal op diepe plaatsen groeit en door het licht heb je tijdens het duiken ook een optimaal zicht. Kortom, de Rode Zee in Egypte is de ideale plek voor een duikvakantie!

photo by: Derek Keats, sky#walker, Derek Keats