(advertentie)

Vakantie aan de Bodensee

Vakantie aan de Bodensee

Een vakantie aan de Bodensee in Duitsland is erg populair. De mooie barokke paleizen in de omgeving, de leuke steden om het meer en de prachtige natuur waar je doorheen kunt fietsen of wandelen maken de Bodensee in Duitsland tot een ideale vakantiebestemming.

Vakantie naar Duitsland boeken?

Over de Bodensee in Duitsland

De Bodensee ook wel het Bodenmeer genoemd, is het grootse meer in Duitsland met zoetwater. Het meer grenst aan zowel Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk en is 536 km2. Het Bodenmeer is 74 kilometer lang en op het breedste punt 15 kilometer breed. Het Bodenmeer bestaat uit 2 delen, het grootste deel is de Obersee en het kleinere gedeelte is de Untersee. In de Obersee liggen de eilanden Mainau, Lindau en Reichenau.

Camping aan de Bodensee

Vakantie aan de Bodensee - MeersburgRondom de Bodensee zijn veel veel campings gevestigd. Niet voor niets is een camping één van de populairste verblijfplaatsen tijdens een vakantie naar de Bodensee. De campings zijn er in allerlei verschillende prijscategorieën en met verschillende specialiteiten. Kindercampings, campings met een zwembad, campings met disco, natuurcampings. Allerlei soorten kampeermogelijkheden. Wil je tijdens je vakantie aan de Bodensee graag kamperen, maar heb je geen eigen tent of caravan? Geen probleem! Er zijn genoeg campings met ingerichte tenten, stacaravans of plekken waar je een vakantiehuisje kan huren. Populaire campings aan de Bodensee zijn:

 • Camping und Fereinpark Orsingen
 • Camping Birnau-Maurach
 • Camping Wirthshof
 • Campinggarten Wahlweis
 • Campinghof Salem
 • Camping Fliesshorn
 • Camping Hegne
 • Campingplatz Allensbach
 • Campingpark Papiermühle
 • CEG Schloss Kirchberg

Bekijk alle reisbureau’s die een vakantie naar een camping in Duitsland aanbieden. 

Fietsen rond de Bodensee

Bodensee fietsenFietsen rond de Bodensee is één van de meest populaire activiteiten in dit gebied in Duitsland. De natuur en het landschap zijn hier ideaal om mooie fietstochten te maken. Er zijn verschillende fietsroutes zodat je uren kunt fietsen langs dit grote meer. Een rondje rond het Bodenmeer is in totaal 260 kilometer. Als je de hele Bodensee-Fietsroute fietst, kom je door Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Fietsen rond de Bodensee betekent fietsen door verschillende leuke dorpen en steden. Het hele traject is goed geasfalteerd waardoor het prettig fietsen is. Door het goede asfalt is het ook mogelijk om te skaten rond de Bodensee. Steeds vaker duiken er inlineskaters op op deze route. Uiteraard is het mogelijk om een deel van de route te fietsen. De route rond de Bodensee is goed aangegeven met bordjes en erg veilig. Fietsen rond de Bodensee is leuk voor allerlei soorten fietsers. Beginners, gevorderden, ouderen en kinderen. Iedereen kan fietsen rond de Bodensee.

Vakantie naar de Bodensee boeken? Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden Bodensee

Vakantie aan de Bodensee - PfahlbaumuseumTijdens je vakantie aan de Bodensee is er ontzettend veel te zien. Oude barokke paleizen, gezellige dorpen met veel terrasjes en veel gezellige plekken rondom het Bodenmeer. Leuke, grote steden rondom het meer zijn Konstanz, Friedrichshafen in Duitsland en Bergenz in Oostenrijk. Kleine, pittoreske dorpjes rond het Bodenmeer zijn Meersberg, Immenstaad en Langenargen in Duitsland. Tevens zijn er idyllische dorpjes maar dan in Zwitserland zijn Romanshorn en Arbon. Er zijn veel bezienswaardigheden rondom het meer. Een van de populairste toeristische trekpleisters in dit gebied in Duitsland is het openluchtmuseum Pfahlbaumuseum. Via een vlonder over het water kan je de huizen op palen bezoeken. In dit museum staan oude houten huizen op palen in het water. In het meer bevinden zich 3 eilanden, die alle drie het bezoeken waard zijn:

Bloemeneiland Mainau

Het bloemeneiland Mainau staat, zoals de naam al zegt, vol bloemen. Het eiland is 45 hectare groot, maar je vindt er ontzettend veel verschillende soorten bloemen en planten. Orchideeën, narcissen, dahlias, tulpen. Je vindt een heel arsenaal aan bloemen op bloemeneiland Mainau. Ieder seizoen staat het bloemeneiland weer indrukwekkend in bloei. Naast bloemen vind je op het eiland Mainau nog meer bezienswaardigheden:

 • Het prachtige roze paleis Barockschloss
 • Sint Maria slotkerk
 • Italiaanse rozentuin
 • Vlindertuin
 • Mainau Kinderland
 • Mainau Boerderij

Tijdens je vakantie aan de Bodensee is een bezoek aan Bloemeneiland Mainau zeer aan te raden!

Eiland Lindau

Eiland Lindau is te bereiken via een dam en een brug van het vasteland. Op dit eiland vind je het schilderachtige stadje Lindau. Een historisch stadje uit de middeleeuwen met overal om je heen mooie barokke kerken en andere historische gebouwen. Eiland Lindau is zeker een aanrader.

Eiland Reichenau

Het eiland Reichenau is het grootste eiland in de Bodensee. Op dit eiland vind je een mooi Benedictijnen klooster uit 724. Een andere bezienswaardigheid op Reichenau zijn de 1000 jaar oude fresco’s in de St. Georg Kirche.

TIP: Bekijk op de pagina over Reisorganisaties, welke organisaties een vakantie naar Duitsland aanbieden en boek jouw ideale vakantie.

photo by: polybert49