(advertentie)

Tips voor een bezoek aan de autostad Wolfsburg!

Een raceauto op een tentoonstelling in Wolfsburg

Autoliefhebbers opgelet! Als er één stad is in Duitsland die je niet mag missen, dan is het wel Wolfsburg in de deelstaat Nedersaksen. Hier geen eeuwenoude bezienswaardigheden, maar een nieuwe stad waar de hoofdkantoor van Volkswagen ligt. Daarnaast kunnen ook liefhebbers van moderne geschiedenis en architectuur hier hun hart ophalen. Heb je een reispartner die wel graag terug in de tijd reist en van sprookjesachtige kastelen houdt? Geen probleem, want er liggen hier ook enkele kastelen. Op naar Nedersaksen! We geven je alvast een voorproefje!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Wolfsburg & Volkswagen, een twee-eenheid!

Wolfsburg en Volkswagen worden vaak binnen één adem genoemd! Niet zo vreemd, want dit automerk van wereldfaam heeft hier zijn hoofdkantoor. De korte geschiedenis van deze stad in Nedersaksen is onlosmakelijk verbonden met Volkswagen. De stad werd in 1938 gesticht door de nazi´s met als doel om hier de fabrieksarbeiders te huisvesten. De fabrieken van Volkswagen werden tijdens de WOII vernietigd en na afloop van de oorlog herbouwd. In 1948 ontwerpt Dr. Ing. Reichow een volledig stadsplan voor de opbouw van Wolfsburg. Wist je dat je vanuit Nederland al binnen vier uurtjes rijden in Wolfsburg staat? Het is dichterbij dan je denkt! Ga je mee?

Wolfsburg als modern openluchtmuseum

Vanwege het moderne stadsplan en de nieuwe gebouwen doet Wolfsburg dienst als hét openluchtmuseum van Nedersaksen. Je leert hier alles over de korte geschiedenis van de stad en architectuurliefhebbers kijken hun ogen uit. De moderne gebouwen stammen niet alleen uit de begintijd, maar ook uit recentere periodes. Echte toppers zijn het Cultureel Centrum van Alvar Aalto en het Kunstmuseum van de hand van Peter P. Schweger. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Planetarium en het Scharoun Theater. Bezoek eveneens het wetenschapscentrum Het Pheano van Zaha Hadid, met interactieve tentoonstellingen, wetenschappelijke experimenten en workshops voor de kids!

Laat je overweldigen door Autostadt Wolfsburg!

De echte autoliefhebbers willen niets liever dan alles te weten komen over de auto-industrie in Wolfsburg. Het Stadsmuseum in Schloss Wolfsburg is het ideale startpunt. Hier ontdek je alles over de fabriek en de stad. Daarna haast je je naar de grootste attractie van Wolfsburg, namelijk naar Autostadt! Autoliefhebbers van alle leeftijden wanen zich in dit auto-attractiepark in het paradijs. Bezoek interactieve exposities, maak proefritten, ga de uitdaging aan op het rijvaardigheidscircuit en beklim de iconische 48 meter hoge Autotoren. Je kijkt je ogen uit met al die mooie modellen auto’s, maar vergeet ook niet om vanuit de toren van het uitzicht over Wolfsburg te genieten. In het ZeitHaus Automuseum kun je de echte klassiekers bewonderen.

Tips voor bezienswaardigheden in Nedersaksen

Voel je na zo veel flitsende en moderne bezienswaardigheden in Wolfsburg toch de behoefte om de rust op te zoeken? Maak dan vanuit Wolfsburg een ontspannen wandeling naar Kasteel Neuhaus uit 1372 dat gelegen is op een rotsachtige helling. Tijdens je wandeling ernaartoe geniet je van veel natuurpracht. Daarnaast kun je vanuit Wolfsburg ook andere topsteden in Nedersaksen bezoeken. De bruisende metropool Hannover ligt op maar een uurtje rijden. Of wat dacht je van een bezoek aan de stad van de bekende rattenvanger? Hamelen ligt op maar slechts 1,5 uur rijden. Kortom, er zijn veel goede redenen om een vakantie Nedersaksen te boeken!