(advertentie)

Mooiste meren in Duitsland

Chiemsee, Zuid Duitsland

Op zoek naar een heerlijke vakantieplek die dichtbij Nederland ligt? Dan is Duitsland een perfecte vakantiebestemming! In Duitsland vind je schitterende, idyllische meren waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen. In totaal zijn er zo’n 50 meren in Duitsland, maar wij zochten de mooisten voor je uit. In de top 5 vind je de mooiste en populairste meren in Duitsland!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie naar Duitsland boeken?

In de meeste meren uit de top 5 kun je ook heerlijke duik nemen. Naast zwemmen kun je in deze zwemmeren nog veel meer doen, zoals raften, suppen, kayakken, zeilen, waterskiën, windsurfen en kitesurfen! Ook daar lees je hier alles over. Net als wat het grootste meer van Duitsland is, en welke meren net over de grens liggen!

Top 5 – Mooiste meren in Duitsland

Alle meren in de top 5 liggen in het merengebied in Zuid Duitsland, in de deelstaat Beieren. Hier beginnen de Alpen, waardoor de meren omringd zijn bergen en bossen!

Konigssee Duitsland1. Konigssee in Zuid Duitsland, Beieren

Dit is het meest heldere, schoonste en diepste bergmeer van heel Duitsland. Het ligt in het enige Duitse nationale park in de Beierse Alpen, het Nationaal Park Berchtesgaden. Hier ligt ook de schitterende Obersee. Dit sprookjesachtige gebied is perfect voor raften, zwemmen, terrassen of een rondvaart per elektrische boot.

2. Eibsee in Zuid Duitsland, Beieren

Eibsee DuitslandDe Eibsee ligt vlakbij de Zugspitze, een van de hoogste bergen van Duitsland. Honderd kilometer verderop ligt München. Omringd door dichte bossen en bergen vind je dit lichtgroene glanzende bergmeer. Je waant je in Canada of Nieuw Zeeland. Bij de Eibsee kun je heerlijk wandelen, waterfietsen, suppen, varen of kayakken. Zwemmen kan ook, maar het is wel wat fris. In de winter kun je hier prachtig skiën.

3. Alpsee in Zuid Duitsland, Beieren

Neuschwanstein kasteel bij de AlpseeDe Alpsee ligt in een schilderachtige omgeving, omringd door bossen en bergen. In 1869 werd hier voor de excentrieke Koning Ludwig II het Neuschwanstein kasteel gebouwd. Een sprookjes kasteel die de inspiratie was voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Naast een bezoekje aan dit adembenemende kasteel kun je hier prachtig wandelen en fietsen.

4. Hintersee in Zuid Duitsland, Beieren

Hintersee, meer in Duitsland

In het Nationaal Park Berchtesgaden ligt naar de Königssee ook de prachtige Hintersee. Dit is een van de mooiste bergmeren in Duitsland, helder smaragdgroen water omringd door steile bergtoppen en bossen. Je kunt hier prachtig rondslenteren of een van de hikes lopen waarbij je zelfs over de grens met Oostenrijk gaat. Zwemmen in de Hintersee is erg fris, maar het water op met een bootje is heerlijk.

5. Chiemsee Zuid Duitsland, Beieren

Chiemsee, Zuid DuitslandDe Chiemsee wordt ook wel het Beierse meer genoemd en is het grootste meer van Duitsland. Het heeft een oppervlakte van 80m2. In het midden van het Beierse meer vind je een aantal eilanden waarvan je zeker Herreninsel en Fraueninsel moet bezoeken. Daar vind je een schitterend paleis uit de 19e eeuw van Ludwich ll en een beroemd nonnenklooster. De eilanden kun je het beste bezoeken met een boot, bij de Chiemsee kun je ook heerlijk zeilen, kajakken, waterskiën, suppen en vissen.

Zwemmeren in Duitsland

Zwemmeren DuitslandTijdens een vakantie in Duitsland is het heerlijk om ook in het water te kunnen duiken. De prachtige meren in Duitsland zijn daar perfect voor. Naast zwemmen is er bij meren van alles te doen, zoals kajakken, suppen, zeilen, surfen, waterkiën, vissen, raften en canyoning. Deze meren in Duitsland zijn daar perfect voor:

 • Chiemsee/Beierse meer – Met een kustlengte van 83 kilometer is hier meer dan genoeg ruimte om je te vermaken.
 • Bodensee, het grootste meer in Duitsland – Perfect voor een vakantie om de stranden en dorpen rondom de Bodsensee te verkennen.
 • Königssee – Helderblauw zwemwater waar je heerlijk kunt ontspannen en gezellige terrasjes.
 • Tegernsee – Met zwembaden, zandstranden en meer dan genoeg outdoorcentra met de leukste activiteiten.
 • Eibsee – Fris maar kraakhelder water waarbij je je even in een andere wereld waant, zo mooi.

Ook voor de kinderen wordt gezorgd in Duitsland. Je vindt er waterspeeltuinen en andere fijne plekken zodat de kinderen zich uitstekend vermaken.

Bodensee, het grootste meer in Duitsland

De Bodensee is het grootste meer van Duitsland, maar grenst ook aan Oostenrijk en Zwitserland. Het meer is ruim 530 km2 en bestaat eigenlijk uit 2 meren, de Obersee en de Untersee. Om de Bodensee liggen de steden Bregenz, Friedrichshafen en Konstanz. In de Bodensee liggen 10 eilanden, waaronder het bekende bloemeneiland Mainau, die allemaal groter zijn dan 2000 m2.

De Bodensee is dus perfect voor een vakantie. Naast de steden en eilanden die je hier kunt bezoeken is er genoeg te doen om het meer. Je vindt er talloze wandelpaden en fietsroutes. Daarnaast kun je hier ook zeilen, windsurfen, kitesurfen, kayakken, suppen, waterskiën en natuurlijk zwemmen. Want langs de Bodensee vind je heerlijke badstranden!

Tip: maak er een actieve wandelvakantie van en volg de Bodensee Rundwanderweg! Dit is een 260 km lange wandelroute om de Bodensee. Je kunt de tour in 11 etappes lopen.Bodensee, grootste meer Duitsland

Meren in Duitsland net over de grens

Om bij de mooie meren in de Alpen te komen ben je zo zo’n 7 uur onderweg met de auto. Daarom kiezen veel mensen voor meren in Duitsland die net over de grens liggen. Daar vind je namelijk ook nog een paar schitterende meren die heerlijk zijn als vakantiebestemming.

 • Steinhuder meer Duitsland

  Steinhuder meer

  Steinhuder meer – Dit meer is 60m2 en wordt omringd door bos, veengrond, duinen en moeras. Daarnaast wordt het veel gebruikt door watersporters, je kunt hier heerlijk zwemmen, kitesurfen, varen en zeilen.

 • Edersee – Dit grote stuwmeer ligt in natuurgebied Kellerwald wat op de wereldnatuur erfgoedlijst van Unesco staat. Prachtig dus! Daarnaast wordt er volop gesport bij het meer. Je kunt er vissen, zwemmen, duiken, waterskiën en zeilen.
 • Rursee meer net over de grens Duitsland

  Rursee

  RurseeDe Rursee ligt in het Nationaal Park Eifel en wordt omringd door bossen. Je kunt er heerlijk terrassen in de omgeving en er zijn verschillende watersportmogelijkheden. Als beginnen kun je met een paddleboard op stap maar je kan hier ook leren zeilen.

 • Kronenburgersee – Dit stuwmeer ligt ook in de Eifel en heeft verschillende recreatiemogelijkheden zoals een waterklimbaan! Maar je kunt er ook zwemmen, vissen, zeilen, kanoën of een van de mooie wandelroutes proberen.