(advertentie)

Monschau in Duitsland bezoeken

Monschau in Duitsland bezoeken

In het natuurgebied Eifel in Duitsland ligt in een dal het idyllische stadje Monschau. Het mooie van Monschau is dat deze stad, die rond 1205 ontstond, de afgelopen 300 jaar niet verandert is. Het uitzicht van bovenaf verraadt dat al, gezellige steegjes en historische vakwerkhuizen. De foto’s spreken voor zich!

Wintersport met skipas boeken?

Goedkope vakantie zoeken?

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie naar Duitsland boeken?

Voor Nederlanders is Monschau een toeristische trekpleister. Niet alleen omdat de stad zo mooi is, ook omdat je hier in 3 uur rijden bent. Ideaal voor een heerlijk vakantiedagje of weekendje weg.

Centrum van Monschau

Monschau van bovenIn het centrum van Monschau vind je gezellige terrasjes, knusse restaurants, de prachtige vakwerkhuizen en unieke winkels. Een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan tijdens je bezoek is de glasblazerij van Monschau. Hier kun je ook direct je auto voor een lage prijs parkeren. Overnachten in het bijzondere centrum doe je in het populaire Michel & Friends hotel of in Hotel Horchem.

  • Winkels in Monschau – In het gezellige centrum van Monschau vind je allerlei boetiekjes. De een verkoopt verschillende souvenirs, de ander kleding en weer een ander edelstenen. De openingstijden zijn verschillend per winkel, maar de meeste zijn elke dag geopend, vanaf 9:00 tot 18:00 uur.
  • Glasblazerij – De glasblazerij, of de Glashütte in Monschau is een populaire bezienswaardigheid. Hier zie je hoe er vroeger glazen spullen werden gemaakt. Maar je kunt hier ook voor een klein prijsje zelf glas blazen!
  • Parkeren Monschau – In het centrum van Monschau heb je verschillende parkeerplaatsen. De grootste is parkeerterrein Burgau, die naast de glasblazerij ligt. Je betaald hier maximaal € 7,00 per dag! Daarnaast heb je nog 2 kleinere parkeergarages, bij de Seidenfabrik en het Aukloster.
  • Hotels in centrum Monschau – Denk je erover na om te overnachten in het unieke Monschau? De hotels in het centrum van Monschau zijn net als de rest van de stad prachtige historische panden. Populaire hotels in het centrum van Monschau zijn het Michel & Friends Hotel Monschau (vroeger Carat Vital), Hotel Horchem en Garni Hotel Haller. Bekijk ze hier op Booking.com!
  • Bezienswaardigheden in het centrum – De Burcht van Monschau en het Rode huis kun je in ieder geval niet overslaan tijdens je bezoek. Ook het oude belastingkantoor, tegenwoordig een kunst- en cultuurcentrum is de moeite waard.

Kerstmarkt in Monschau

In de zomer is deze stad al een plaatje, maar in de winter helemaal! Stel je voor, een stad die al 300 jaar hetzelfde is gebleven, omringd door heuvels met sneeuw op de bomen. Monschau is een magische bestemming in de kerstperiode. Op de kerstmarkt van Monschau vind je alpenhoornblazers, torenblazers, muziekkapellen en overal muzikanten. Rondom de grote versierde kerstboom vind je kerststalletjes met glühwein, wafels en kerstcadeau’s!

Kerstmarkt Monschau

Tui heeft een hele mooie aanbieding voor een kerstweekend in Monschau. Je verblijft in het populairste hotel van Monschau, namelijk het Michel & Friends hotel in het centrum van Monschau. Helemaal wat voor jou? Bekijk hier de aanbieding bij Tui!

Omgeving Monschau

Monschau ligt in de provincie Noordrijn-Westfalen in Duitsland, in het gebied de Eifel. De Eifel is het oostelijke deel van de Ardennen, een prachtig natuurgebied. Dat maakt het een prachtig gebied voor wandelingen en fietstochten. Alleen al om Monschau zelf heen kan je al een prachtige wandeling maken. Maar ook het stuwmeer van Perlenbach en de narcissenwandeling zijn de moeite waard.

Eifel omgeving MonschauIets verderop, ongeveer 30 minuten rijden vind je de Rursee en de Obersee. Ook een prachtige omgeving waar je verschillende watersporten kunt beoefenen, zoals suppen, kanoën en zeilen. Bij de Obersee vind je ook de Vogelsang, het natuurforum waar je alles leert over de Eifel en haar natuur. Om de natuur in en bij de Rursee en Obersee nog beter te bekijken kun je een tocht maken met de rondvaartboot.

Op vakantie in Monschau

Wil je de prachtige natuur en het centrum van Monschau ontdekken tijdens je vakantie? Daar zijn mogelijkheden genoeg voor! Je kunt een weekend op vakantie gaan, maar ook voor langer of kortere tijd. Verschillende reisorganisaties bieden vakanties aan naar het unieke Monschau.

  • Last minutes en kerstvakanties – Tui
  • Fietsvakanties, singlereizen en busreizen – Prijsvrij
  • Ruim aanbod hotels in het centrum van Monschau – Booking.com