(advertentie)

Rursee: Schitterend meer in de Eifel

Rursee in de Eifel

In de landstreek de Eifel, onderdeel van de Ardennen ligt het stuwmeer de Rursee. Een heerlijke plek waar je je volop kunt vermaken. Zwemmen, wandelen, fietsen en verschillende andere watersporten worden hier elke dag beoefend. Daarnaast is de Rursee in de Eifel een populaire plek voor een boottocht. Tijdens een rondvaart geniet je van de prachtige uitzichten met een tussenstop in Rurberg. Voor een fijne vakantie aan de Rursee vind je hier alle informatie over dit meer en de mooiste campings en hotels op deze plek.

Goedkope vakantie zoeken?

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Vakantie naar Duitsland boeken?

Rursee in de Eifel

Nationaal park EifelDe Rursee ligt in de landstreek de Eifel, een middelhoog plateau in de Ardennen. De Eifel is een uniek beschermd natuurgebied en is maar liefst 15.000 voetbalvelden groot. Het ligt net over de grens met Nederland, in de provincie Noordrijn-Westfalen.

Deze groene streek heeft uitgestrekte bossen, vulkanische bergen, schitterende watervallen en middeleeuwse kastelen. Tel daar de stuwmeren bij op en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Zwemmen, wandelen en fietsen bij de Rursee

Bij en in de Rursee wordt volop gesport. Je kunt er heerlijk zwemmen, wandelen en fietsen. Daarnaast is dit ook een perfecte plek voor watersporten, zoals paddleboarden, kanoën, zeilen en surfen!

 • Zwemmeren DuitslandZwemmen – In de Rursee zijn een aantal zwemmeren met fijne stranden waar je goed kunt zonnen. Er wordt bij de meren aangegeven of je hierin kunt zwemmen of niet. Daarnaast vind je in de Eifel ook Maaren. Dat is een meer ontstaan door een vulkanische explosie. Deze meren zijn vaak metersdiep en ook erg geschikt om in te zwemmen. Bij slecht weer zijn er genoeg binnenzwembaden in de omgeving.
 • Wandelen – In het grote gebied van Nationaal Park de Eifel met daarin de Rursee kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Volg bijvoorbeeld de Wildernis-Trail, waarbij je idyllische beekjes, diepe bossen, geurende bloemenweiden en wilde dieren tegen komt. Of loop de rondwandeling om de Rurstausee. Deze is 24 kilometer lang en loopt om de Rursee heen, met prachtige uitzichten.
 • Fietsen – In plaats van een wandeling rondom de Rursee kan je deze route ook fietsen. Daarnaast zijn er in de Eifel en in de gemeente Simmerath verschillende fietsroutes beschikbaar. Zo zijn er heuvelachtige maar ook juist klimroutes beschikbaar.

Campings en hotels bij de Rursee

Kamperen in de Eifel, bij de Rursee is erg populair. Je kan midden in de prachtige natuur van de Eifel staan met je tent of caravan. De perfecte manier om helemaal tot rust te komen!

 • Camping aan de RurseeCamping Lutterbach – Kleine maar fijne camping in Rurberg, 200 meter van de Rursee.
 • Camp Hammer – Schone voorzieningen en erg mooi gelegen aan een riviertje in een dal.
 • Camping Rursee – Eenvoudige maar fijne terrassencamping in Simmerath.
 • Nature moves you – Verzorgde camping direct aan het water, perfect om de zonsopkomst en ondergang te bekijken.

Breng je de vakantie liever door in een fijn hotel? Ook dan is de Rursee geschikt als vakantiebestemming. De hotels bij de Rursee zijn vaak authentiek; traditionele witte berghuizen met houten latjes. Dit zijn populaire hotels in de omgeving van de Rursee.

 • Hotel Stern Monschau EifelZur Alten Frische – Kneuterige gezelligheid en goed eten voor een mooie prijs.
 • Kleiner Seehof – Schitterend en oerduits hotel met een mooi uitzicht over de Rursee.
 • Hotel-Restaurant Ziegler – Comfortabele kamers, vriendelijke mensen en heerlijk eten.
 • Hotel Zum Stern – Prachtig hotel even verderop in Monschau.

To do tips en bezienswaardigheden

 1. Burg SatzveyMaak een rondvaart door Nationaal Park Eifel waarbij je de Rursee, Obersee en Urftsee overvaart!
 2. Bezoek Monschau, een lieflijk Duits dorpje gelegen in een diepe kloof waar de Rur doorheen stroomt.
 3. Maak een wandeling door Geopark Vulkaaneifel, waarbij je prachtige met water gevulde kraters, indrukwekkende bergketens en hoge watervallen tegen komt.
 4. Bezoek de eeuwenoude Burg Satzvey en waan je in de Middeleeuwen. Ook worden hier verschillende activiteiten georganiseerd, zoals ridderspelen en heksenmarkten.
 5. Bezoek het racecircuit in Nürberg, een van de meest populaire autocircuits ter wereld!