(advertentie)

Bloemeneiland Mainau in de Bodensee

Mainau

Een van de meest kleurrijke plekjes in Duitsland is het eiland Mainau. Mainau ligt in het midden van de Bodensee en wordt ook wel het bloemeneiland Mainau genoemd vanwege de grote hoeveelheid bloemen die je er kunt bewonderen. Jaarlijks komen er ruim een miljoen bezoekers genieten van de prachtige bloeiende bloemen, planten en bomen op Mainau. Wil je tips en informatie voor een bezoek aan het bloemeneiland Mainau in Duitsland? Lees dan snel verder!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Vakantie naar Duitsland boeken?

Waar ligt bloemeneiland Mainau?

Het bloemeneiland Mainau ligt in het puntje van zuidwest Duitsland, midden in de Bodensee. Mainau ligt vlakbij de grens met Zwitserland en Oostenrijk. Het eiland is 45 ha groot en op verschillende manieren vanaf het vasteland te bereiken.

Met de boot naar Mainau

Bloemeneiland Mainau is op verschillende manieren te bereiken. Je kunt met de fiets, auto, bus, trein of boot naar Mainau. De hele dag varen en veerboten vanuit verschillende havens rondom de Bodensee. Je kunt met de boot naar Mainau vanuit de plaatsen Friedrichshafen, Meersburg en Unteruhldingen.

Het bloemeneiland Mainau is te bereiken via het Duitse plaatsje Konstanz en beschikt over een grote parkeerplaats voor auto’s en motors. Op de parkeerplaats zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar, ook zijn er kleedhokjes om je motorkleding om te wisselen voor gewone kleding.

Beste reisperiode en klimaat Mainau

Eiland Mainau bloemen

Het Duitse bloemeneiland kan je het gehele jaar door bezoeken. In alle seizoenen is het er mooi en kleurrijk. De beste reisperiode voor een bezoek aan het eiland zijn de maanden maart t/m oktober. De bloemen staan dan het mooist in bloei. Alle bloemen in hun eigen bloeiseizoen. In de lente staan er veel hyacinten, tulpen en narcissen, terwijl in juni juist de zomerbloemen zoals rozen mooi in bloei staan. Ook is het weer dan het aangenaamst. Houd er wel rekening mee dat de toegangsprijs in de maanden maart t/m oktober duurder is dan buiten het seizoen.

Entreeprijs Mainau

De entreeprijs voor bloemeneiland Mainau in Duitsland in het bloemenseizoen is €19 voor volwassenen en €11 voor kinderen vanaf 13 jaar. Buiten het bloemenseizoen is de entreeprijs voor Mainau €9,50 voor volwassenen en €5,50 voor kinderen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar hebben beide seizoenen gratis toegang tot het bloemeneiland in Duitsland.

Bloemen op het eiland

Op het eiland Mainau vind je een grote verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het bloemeneiland. De meest uiteenlopende bloemen kun je er bewonderen. Een Italiaanse rozentuin, een hortensiastraat en een speciale tuin vol dahlia’s. Ook zijn er velden vol narcissen en tulpen. En struiken in allerlei leuke figuren.

Houd tijdens het plannen van je bezoek rekening met de bloeiperiode van de bloemen. De lentemaanden zijn de bloeiperiode voor hyacinten, tulpen en narcissen. Ben je dol op dahlia’s? Dan is de herfst een geschikte periode om bloemeneiland Mainau te bezoeken.

 

Bezienswaardigheden

Kasteel MainauNaast bloemen, planten en bomen heeft het eiland Mainau nog meer bezienswaardigheden en leuke activiteiten:

 • Barockschloss, een mooi barok paleis
 • Insectentuin
 • Sint Maria Slotkerk
 • Mainau Kinderland
 • Vlindertuin
 • Mainau boerderij

Vakantie naar Mainau boeken? Aanbiedingen bekijken

Bloemeneiland Mainau met kinderen

Ben je op vakantie in Duitsland met kinderen, ook dan is het erg leuk om het bloemeneiland Mainau te bezoeken. Je vindt op het eiland onder andere een grote speeltuin (Mainau Kinderland), een klimparcours, een boerderij en in de kinderboerderij kunnen kinderen pony rijden. Ook is er een speurtocht op Mainau uitgezet. Op het eiland zijn allerlei aanwijzingen verstopt die uiteindelijk leiden naar de schat. De vele vlakke paden maken Mainau goed begaanbaar met kinderwagen en rolstoel.

Hotels & restaurants op Mainau

Het is goed mogelijk om in een hotel te overnachten in de regio van het bloemeneiland. Relatief dicht bij Mainau in Duitsland zijn de volgende accommodaties te vinden:

 • Hotel Ko’Ono, drie sterren, met een spa en restaurant.
 • Hotel Volapük, drie sterren, met een spa en restaurant.
 • Gasthof Zur Traube, drie sterren, met een restaurant en vinotheek.
 • Schiff am See Ringhotel, drie sterren, met een restaurant en uitzicht op de Bodensee.

Op het eiland zijn er verschillende gelegenheden op even wat eten en drinken te nuttigen:

 • Restaurant Schwedenschenke
 • Restaurant Comturey
 • Cafe Vergissmeinnicht
 • Rothaus Seeterrassen
 • Biergarten am Hafen

TIP: Bekijk de pagina met reisorganisaties voor een overzicht van alle organisaties die vakanties naar Duitsland aanbieden. 

photo by: GerhardGiebener