(advertentie)

Vakantie in Santo Domingo

Santo, Domingo

Aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek vind je de hoofdstad van het land, Santo Domingo. Er wonen meer dan 3 miljoen mensen, dit is ongeveer een derde deel van de hele bevolking van de Dominicaanse Republiek. Santo Domingo ligt aan de zuidkant van het land en heeft een uitzicht op de Caribische zee. De stad heeft veel te bieden en is ook erg populair onder toeristen. In dit artikel leest u welke bezienswaardigheden absoluut niet mogen ontbreken tijdens een vakantie in Santo Domingo.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Historisch centrum

Een groot gedeelte van Santo Domingo is voor toeristen niet interessant en vaak zelfs onveilig, maar de stad heeft een prachtig historisch centrum wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. De stad is in 1496 gesticht door de Spaanse gouveneur Don Bartolomé, de jongere broer van Cristopher Colombus, tijdens een Spaanse nederzetting in Latijns Amerika. Hierdoor bevat het oude centrum, wat ‘Zona Colonial’ wordt genoemd, veel restanten van het koloniale tijdperk. Sinds 1990 staat het centrum ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Parque Colon Santo DomingoIn Zona Colonial ligt alles dicht bij elkaar, waardoor je gemakkelijk van het ene oude gebouw naar het andere kunt lopen. Tijdens een vakantie in Santo Domingo moet je absoluut het gezellige Parque Colón bezoeken. Een prachtig plein met in het midden een beeld van Colombus en ook de Cathedral Santa Maria la Menor, oudste kerk van de Nieuwe Wereld, vind je op het Parque Colón. De Calle Las Damas is de oudste en mooiste straat van heel de stad, langs de straat vind je o.a. het Panteón Nacional. De straat komt uit op het Plaza de España, aan dit plein ligt het paleis dat Colombus liet bouwen als zijn familieverblijf. Het oude centrum van Santo Domingo heeft dus genoeg te bieden.

Vermaak in Santo Domingo

Naast deze prachtige culturele bezienswaardigheden, heeft Santo Domingo ook een bruisend nachtleven. Je kunt hier tot in de vroege uurtjes je helemaal uitleven op merenque die je overal hoort. De Merenque is een dominicaanse dansstijl dat veel gedanst wordt in het nachtleven. Het tempo van de dansstijl ligt erg hoog, hoger dan de salsa, maar de basispas is wat eenvoudiger.

Verder kun je tijdens een vakantie in Santo Domingo ook goed winkelen. Er zijn verschillende winkelcentra, maar ook in het oude centrum kun je winkelen. De Calle El Conde is de enige autovrije straat in Santo Domingo, met vele winkeltjes. De straat komt uit bij de Puerta Del Conde, de oude stadspoort, hier achter bevindt zich Parque Independencia. In dit park kun je even heerlijk tot rust komen na een dagje rondlopen in de stad.

Tot slot heb je in Santo Domingo geen grote, mooie stranden. Het strand dat het meest dichtbij ligt, is Boca Chica, hier vind je helder blauw water, witte stranden en een prachtige koraalriffen. Verder heeft de Dominicaanse Republiek nog veel meer mooie stranden die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Santo Domingo.

 

photo by: Jean-Marc Astesana