(advertentie)

Vakantie in Punta Cana

Vakantie in Punta Cana

Punta Cana is officieel een klein gehucht in het oosten van de Dominicaanse Republiek, maar met de naam wordt altijd het hele toeristengebied aan de oostkust bedoeld (zie het kaartje voor het gebied). In dit gebied vind je erg veel luxe resorts en dit is al een hele bezienswaardigheid op zich. De naam van Punta Cana is ontstaan doordat het gebied aan de oostelijke punt (punta) van het land ligt en er veel suikerriet (cana) groeit.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Zon, zee en strand

Vakantie in Punta CanaWil je zon, zee en strand? Dan is een vakantie in Punta Cana de perfecte oplossing voor jou. Dit gebied heeft een kilometers lang wit strand en een prachtige blauwe zee, daarnaast zijn de temperaturen door het tropische klimaat het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden. Je bent dus verzekerd van warm weer. Let wel op dat ook de Dominicaanse Republiek een regenseizoen heeft, deze loopt van mei tot en met oktober. Voor hele dagen regen hoef je in deze periode overigens niet bang te zijn, de meeste regen valt in de vorm van een grote bui aan het einde van de dag.

Voor de kust van Punta Cana ligt veel koraalrif. Dit breekt de golfslag uit zee en zorgt er voor dat de zee bij het strand heerlijk rustig is. Daarnaast zijn er veel tropische vissen vlakbij het strand, je kunt gewoon het water inlopen met een snorkel, een stukje zwemmen en je ziet de meest prachtige, gekleurde vissen.

Vermaak op Punta Cana

Punta Cana is een erg populaire vakantiebestemming, er staan in het gebied dan ook bijna alleen maar vakantie resorts. Deze resorts hebben allemaal eigen winkels, restaurants en discotheken op het terrein, in de stadjes zie je daardoor vrij weinig winkels en restaurants. De meeste vakantiegangers blijven dus ook in de resorts en op de stranden. Op de stranden zijn overigens wel een aantal winkeltjes te vinden.

Vakantie in Punta CanaDe meeste attracties die worden aangeboden tijdens je vakantie in Punta Cana vind je op het water. Er worden verschillende boottochten georganiseerd die je de mooiste baaien in de buurt laten zien, ook worden er veel vis-tochten georganiseerd. Je kunt kiezen voor een luxe jacht met de beste materialen of juist een klein, eenvoudig vissersbootje. Naast de boottochten worden er ook duikcursussen aangeboden en zijn er lessen in wind- en golfsurfen.

Invulling vakantie in Punta Cana

Wil je liever eens wat anders doen en buiten je resort komen tijdens een vakantie in Punta Cana? Breng dan een bezoek aan het Manati Park, dit park geeft dolfijnenshows en er worden live traditionele Taínodansen gedaan. Of ga naar Higûey, dit is de dichtstbijzijnde stad in Punta Cana. Het is geen luxe stad, maar je krijgt een goed beeld van hoe de lokale bevolking leeft. Ook heeft het een grote kathedraal die een bezoek waard is. Als je bereidt bent een stukje te reizen kun je ook de prachtige natuurparken Parque Ojos Indigenas of Parque Nacional del Este bezoeken. Genoeg te doen dus!

photo by: Batle Group, Ted Murphy