(advertentie)

Vakantie Puerto Plata

Vakantie Puerto Plata

Puerto Plata is na Santo Domingo en Santiago de los Caballeros de derde grote stad van de Dominicaanse Republiek. De stad ligt aan de noordkust van het land en is gemakkelijk bereikbaar, omdat net buiten de stad een vliegveld ligt. De omliggende omgeving van de stad wordt ook Puerto Plata genoemd en hier vind je veel luxe en grote resorts die jaarlijks vele toeristen trekken, onder andere doordat Puerto Plata bekend staat om prachtige witte stranden met palmbomen. Toerisme is erg belangrijk voor Puerto Plata en samen met Punta Cana is het een erg populaire vakantiebestemming van de Dominicaanse Republiek.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Zon in Puerto Plata

Puerto Plata heeft, net als de rest van het land, een tropisch klimaat. Tijdens een vakantie in Puerto Plata ben je dus ook bijna altijd verzekerd van warm weer, een advies is wel om het regenseizoen van november tot en met januari te ontlopen. Er kunnen dan flinke hoeveelheden regen vallen. Maar buiten het regenseizoen om, kun je genieten van deze heerlijke vakantiebestemming. De stranden zijn hagelwit, de zee hemelsblauw en uiteraard, om het ultieme vakantieplaatje compleet te maken, zijn er ook vele wuivende palmbomen te vinden.

Vakantie Puerto PlataInvulling vakantie Puerto Plata

Een vakantie in Puerto Plata bestaat vaak vooral uit genieten van de zon en op het strand liggen, de mooiste stranden vind je bij Playa Dorada. Maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen in de omgeving. Allereerst vind je in Puerto Plata de enige kabelbaan van het land, deze gaat naar de berg Pico Isabel de Torres en vertrek vrijwel vanuit het centrum van de stad. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad, een deel van het eiland en de zee.

Een vakantie in Puerto Plata heeft ook op het gebied van cultuur en historie te bieden. Bij de Ruïnes van La Isabella vind je overblijfselen van de allereerste nederzetting door Columbus. Verder zijn er vanuit de koloniale periode enkele overblijfselen te bewonderen, zoals het fort van San Felipe. Dit fort is in de 16e eeuw gebouwd om Puerto Plata te beschermen tegen de Franse en Engelse piraten. Ook vind je in de stad een prachtige kathedraal uit 1934. Naast de historische gebouwen vind je in Puerto Plata ook enkele musea, zoals The Amber Gallery, Museo del Ambar Dominicano en Taíno Art Museum.Vakantie Puerto Plata

Als het gaat om natuur kun je in Ocean World terecht. In dit waterpark worden dolfijnenshows gehouden, vind je verschillende soorten vogels en zelfs tijgers. Ook is er een casino te vinden. Een absolute aanrader om een dagje heen te gaan. Tot slot worden er door de hotels en in het stadje zelf veel excursies aangeboden, o.a. naar de historische monumenten, maar ook duik- en snorkelexcursies worden aangeboden. Want duiken en snorkelen kun je zeker in de zee bij Puerto Plata, er zijn veel koraalriffen en scheepswrakken te bezichtigen.